De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Oppo Reno 7

1/7

Pluspunten

  • Klein, kleurrijk en soepel scherm
  • Updatebeleid van meerdere jaren

Minpunten

  • ColorOS is wat druk
  • Niet alle camera's even goed

Prijzen vergelijken

Los nieuw

€ 299,-

Bekijk prijzen

De Oppo Reno 7 is een toestel voor het middensegment met 5G-ondersteuning en een fijne prijs. Meer weten? Op deze pagina lees je alles over de Reno 7.

Lees verder na de advertentie.

Relatief klein en soepel scherm

De Reno 7 van Oppo is uitgerust met een amoled-scherm van 6,43 inch en dat is relatief klein te noemen. Bedienen is daardoor net iets makkelijk met een hand. Kleuren knallen van het scherm af en ook het contrast is erg goed. Pixels verversen per seconde maximaal 90 keer, wat ervoor zorgt dat je soepel kunt scrollen.

Onder de motorkap ligt een processor van fabrikant Qualcomm. Die is krachtig genoeg voor alledaagse taken en ook is 5G-ondersteuning aanwezig. Fijn wel, want zo ben je helemaal klaar voor het nieuwe netwerk dat in de nabije toekomst echt geactiveerd wordt.

Oppo Reno 7

Er is 8GB werkgeheugen aan boord dus ook multitasken is geen probleem. Het opslaggeheugen is 128GB en gebruik je voor apps, foto’s of bijvoorbeeld video’s Is dat te weinig, dan kun je het makkelijk en snel uitbreiden met een geheugenkaartje.

Totaal vier camera’s aan boord

In een gaatje in het scherm aan de voorzijde vind je de enkele 32 megapixel-camera. Die gebruik je natuurlijk voor selfies, maar ook tijdens videogesprekken. Draai je de Oppo Reno 7 om dan vind je daar nog eens drie sensoren, elk met hun unieke eigenschappen.

De hoofdsensor heeft een resolutie van 64 megapixel, maar levert plaatjes af van 16 megapixel. Dat komt doordat vier pixels worden samengesmolten. De foto’s die het toestel maakt via die weg zijn daardoor voorzien van meer kleuren en details. Wil je fotograferen in een wijdere hoek dan gebruik je de groothoeksensor van 8 megapixel. Tot slot is er nog de macrocamera voor foto’s van dichtbij. Door de lage resolutie van 2 megapixel zijn de plaatjes die je daarmee schiet echter niet al te best.

Android 12, grote accu en snel opladen

Het toestel wordt uitgeleverd met Android 12 en daar overheen ligt ColorOS. Die schil is flink aangepast qua uiterlijk en ook is er redelijk wat software vooraf geïnstalleerd. We verwachten twee updates te gaan zien, dus ook Android 13 en 14. Beveiligingsupdates moeten elk kwartaal uitrollen, gedurende drie jaar lang.

De accu heeft een capaciteit van 4500 mAh en opladen doe je makkelijk en snel met de meegeleverde 65 Watt-lader. Dat is gezien de prijsklasse waarin het toestel zich bevindt meer dan prima en zeker niet bij alle merken het geval.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Oppo Reno 7 is verkrijgbaar in meerdere kleuren en in een versie qua geheugen: 8GB/128GB. De prijs ligt rond de 300 euro, maar voor de meest actuele prijzen check je natuurlijk onderstaande prijsvergelijker.

Oppo Reno 7 deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Reno 7

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu