Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Oppo Reno 9 Pro

1/1

Pluspunten

  • Goede camera's
  • Snel opladen
  • Prima scherm

Minpunten

  • Geen nieuwe chip

De Oppo Reno 9 Pro is een midrange smartphone met een rappe processor en een 50 megapixel-camera. Op deze pagina vertellen we je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Oppo Reno 9 Pro: dit moet je weten

Oppo Reno 9 Pro

De Oppo Reno 9 Pro is de opvolger van de Oppo Reno 8 Pro, die in mei 2022 op de Nederlandse markt kwam. Opvallend genoeg draait hij op exact dezelfde processor als zijn voorganger: een MediaTek Dimensity 8100 Max-soc. Die is nog steeds erg rap, maar het is natuurlijk wel jammer dat Oppo geen nieuwere chip inbouwt. Je krijgt wel meer RAM dan voorheen: maar liefst 16GB in plaats van 8. Je kiest uit varianten met 256 of 512GB opslagruimte.

Het amoled-scherm is met 6,7 inch net zo groot als dat van zijn voorganger, maar heeft nu afgeronde randen. Of je dat mooi vindt of niet is natuurlijk heel persoonlijk. De verversingssnelheid bedraagt nog steeds maximaal 120Hz, wat zorgt voor erg soepele beelden.

Drie camera’s, snel laden

Op de achterkant van de Reno 9 Pro vind je drie lenzen: de hoofdcamera heeft een resolutie van 50 megapixel en een behoorlijk grote sensor. Daardoor leg je veel details vast. Dat geldt helaas wat minder voor de groothoeklens, die een resolutie van slechts 8 megapixel heeft.

De macrocamera van de Reno 8 Pro ontbreekt, maar daar mis je weinig aan. We vinden het wel jammer dat het onderscheidende design van dat toestel is verdwenen. Het uit de behuizing golvende camera-eiland is op de 9 Pro vervangen door een normaal en beetje saai ontwerp.

De batterij van deze smartphone is 4500 mAh groot, waardoor je het einde van de dag doorgaans wel moet halen. De oplaadsnelheid bedraagt 67 Watt. Dat is rap, maar zijn voorganger kon accusap bijladen met 80 Watt. Draadloos laden is nog altijd geen optie.

Software en prijzen

Oppo kondigde de Reno 9 Pro in november 2022 aan voor thuismarkt China. Daar kost de instapversie van het toestel omgerekend zo’n 470 euro en verschijnt hij in de kleuren zwart, goud en roze. Een release in Nederland is nog niet aangekondigd, maar ligt wel voor de hand. Vermoedelijk zal het toestel hier duurder zijn. De Oppo Reno 8 Pro had een adviesprijs van liefst 749 euro.

De Reno 9 Pro draait uit de doos op Android 13 met Oppo’s eigen ColorOS-schil daaroverheen. Je mag in de toekomst updates verwachten naar Android 14 en 15. Verder ontvang je vier jaar lang beveiligingspatches die hackers buiten de deur moeten houden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Reno 9 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu