Oppo Reno 9

1/1

Pluspunten

  • Snel opladen
  • Mooi amoled-scherm
  • Modern ontwerp

Minpunten

  • Minder krachtig dan voorganger

De Oppo Reno 9 is een midrange smartphone met een groot scherm en een snelle oplader in de doos. We vertellen je graag meer.

Lees verder na de advertentie.

Oppo Reno 9: dit moet je weten

Oppo Reno 9

De Oppo Reno 9 volgt de Oppo Reno 8 op, die in mei 2022 op de Nederlandse markt kwam. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Reno 9 een moderner design met een groter 6,7 inch amoled-scherm, dat bovendien over afgeronde randen beschikt. De verversingssnelheid bedraagt maximaal 120Hz, wat voor soepele beelden zorgt. De Reno 8 moest het nog met 90Hz doen.

Onder de motorkap vinden we een al wat oudere Snapdragon 778G Plus-processor. Die beschikt over 5G, maar is in de meeste benchmarks trager dan de MediaTek Dimensity 1300-chip van de Reno 8. Er is verder 8 of 12GB RAM aanwezig en 256 of 512GB opslagruimte.

Ook op batterijgebied zet de Reno 9 een stapje terug. De batterij zelf is met 4500 mAh net zo groot, maar je laadt hem met 67 Watt wel wat trager op dan de Reno 8. Die kon accusap tanken met 80 Watt. Dat verschil zul je in de praktijk nauwelijks merken, maar het is duidelijk dat Oppo heeft moet bezuinigen om het mooiere (en duurdere) ontwerp te compenseren.

Drie camera’s

Op cameragebied is de Oppo Reno 9 vrij mager uitgerust. De hoofdcamera heeft een prima resolutie van 64 megapixel, maar een groothoeklens of telecamera ontbreekt. Er is wel een dieptesensor aanwezig die voor betere portretten moet zorgen. De praktijk leert echter dat zo’n sensor doorgaans weinig nut heeft. De selfiecamera zit in een gaatje in het midden van het scherm en heeft een resolutie van 32 megapixel.

Prijzen en software

De Reno 9 draait uit de doos op Android 13 met Oppo’s eigen ColorOS-schil daaroverheen. Je mag in de toekomst updates verwachten naar Android 14 en 15. Verder ontvang je vier jaar lang beveiligingspatches die hackers buiten de deur moeten houden.

Oppo kondigde de Reno 9 in november 2022 aan voor thuismarkt China. Daar kost het instapmodel omgerekend zo’n 336 euro en verschijnt hij in de kleuren zwart, goud, roze en rood. Een release in Nederland is nog niet aangekondigd, maar ligt wel voor de hand. Vermoedelijk zal het toestel hier duurder zijn. De Oppo Reno 8 had een adviesprijs van 529 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Reno 9

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu