Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo RX17 Neo

Oppo RX17 Neo
Scherm 6.4 inch
Camera 16 megapixel

Dit moet je weten over de Oppo RX17 Neo

De Oppo RX17 Neo is een high-end smartphone die veel overeenkomsten heeft met de OnePlus 6T. Begrijpelijk, want Oppo en OnePlus hebben hetzelfde moederbedrijf. De RX17 Neo beschikt net als de OnePlus 6T over 128GB opslaggeheugen en een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm, maar is honderden euro’s goedkoper.

Pluspunten Oppo RX17 Neo

  • Groot beeldscherm is zeer geschikt voor video’s en spelletjes
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm
  • Veel opslaggeheugen voor apps en media
  • Prijs/kwaliteitsverhouding

Minpunten Oppo RX17 Neo

  • Oppo’s software is niet voor iedereen
  • Oude micro-usb-poort

Onderscheidend: ongekende prijs/kwaliteitsverhouding

De Oppo RX17 Neo lijkt qua ontwerp en specificaties veel op de OnePlus 6T. Beide toestellen hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm (waarover later meer) en gebruiken een 6,4 inch-oled-display met full-hd-resolutie. Een oled-paneel biedt mooiere kleuren en een groter contrast dan een lcd-scherm, terwijl het stroomverbruik lager is. Het beeldscherm heeft een 19,5:9-verhouding, waardoor er iets meer verticale inhoud op het display getoond wordt.

De Oppo-telefoon heeft een grote 3600 mAh accu en draait op een vlotte Snapdragon 660-processor met 4GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen is met 128GB opvallend groot voor een mid-range smartphone. Achterop zit een dubbele camera (16 en 2 megapixel), voorop is een 25 megapixel selfiecamera geplaatst. Helaas gebruikt de telefoon nog een micro-usb-poort en geen usb-c.

Samenvattend biedt de Oppo RX17 Neo krachtigere specificaties en een mooier scherm dan de doorsnee midrange smartphone.

Vingerafdrukscanner in het scherm

De grootste vernieuwing die de Oppo RX17 Neo introduceert in het mid-range-segment, is de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Deze onzichtbare scanner is onder het display geplaatst en werkt door je vinger op het scherm te drukken. Een camera en sensoren herkennen je vingerafdruk, waarna de telefoon ontgrendelt.

Oppo RX17 Neo officieel

De Oppo RX17 Neo draaide bij zijn release op Android 8.1 (Oreo) met de ColorOS-software van Oppo. Die softwareschil is flink anders dan de standaard Android-software en is vergelijkbaar met de aangepaste besturingssystemen van Huawei en Xiaomi. Oppo’s ColorOS voegt veel apps en features toe en verandert de look and feel van de software. Daar is niet iedereen fan van.

Oppo heeft niet zo’n goede reputatie als het om updates gaat. De fabrikant brengt relatief weinig beveiligingsupdates uit en doet er doorgaans lang over om een nieuwe Android-versie uit te rollen naar zijn smartphones.

Deze smartphone koop je als… je een innovatieve en krachtige telefoon zoekt maar geen 999 euro wil uitgeven. De Oppo RX17 Neo biedt namelijk een compleet pakket voor relatief weinig geld.

Oppo RX17 Neo
Welke Oppo RX17 Neo wil je?
Wij hebben momenteel geen Oppo RX17 Neo aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Oppo RX17 Neo nu in Nederland te koop: goedkope ‘variant’ OnePlus 6T

Oppo RX17 Neo nu in Nederland te koop: goedkope ‘variant’ OnePlus 6T

Deals De Oppo RX17 Neo is vanaf vandaag in Nederland te koop. Het toestel heeft enkele opvallende gelijkenissen met de OnePlus 6T, waaronder een vingerafdrukscanner in het scherm.
Oppo brengt RX17 Pro met vingerafdrukscanner in scherm naar Nederland

Oppo brengt RX17 Pro met vingerafdrukscanner in scherm naar Nederland

Nieuws Oppo heeft twee nieuwe smartphones onthuld, die binnenkort ook naar Nederland komen. Het gaat onder meer om de RX17 Pro, die beschikt over een voorkantvullend scherm, grote accu en vingerafdrukscanner in het display. De smartphone komt later deze maand naar Nederland voor 599 euro.
Oppo brengt RX17 Neo naar Nederland: OnePlus-design, maar lagere prijs

Oppo brengt RX17 Neo naar Nederland: OnePlus-design, maar lagere prijs

Nieuws Oppo brengt deze maand de RX17 Neo uit in Nederland. Deze midrange smartphone lijkt als twee druppels water op de OnePlus 6T, maar is ruim tweehonderd euro goedkoper.