Oppo RX17 Neo

1/1

Pluspunten

  • Groot beeldscherm is zeer geschikt voor video's en spelletjes
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm
  • Veel opslaggeheugen voor apps en media

Minpunten

  • Oppo's software is niet voor iedereen
  • Oude micro-usb-poort

Dit moet je weten over de Oppo RX17 Neo

De Oppo RX17 Neo is een high-end smartphone die veel overeenkomsten heeft met de OnePlus 6T. Begrijpelijk, want Oppo en OnePlus hebben hetzelfde moederbedrijf. De RX17 Neo beschikt net als de OnePlus 6T over 128GB opslaggeheugen en een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm, maar is honderden euro’s goedkoper.

Onderscheidend: ongekende prijs/kwaliteitsverhouding

De Oppo RX17 Neo lijkt qua ontwerp en specificaties veel op de OnePlus 6T. Beide toestellen hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm (waarover later meer) en gebruiken een 6,4 inch-oled-display met full-hd-resolutie. Een oled-paneel biedt mooiere kleuren en een groter contrast dan een lcd-scherm, terwijl het stroomverbruik lager is. Het beeldscherm heeft een 19,5:9-verhouding, waardoor er iets meer verticale inhoud op het display getoond wordt.

De Oppo-telefoon heeft een grote 3600 mAh accu en draait op een vlotte Snapdragon 660-processor met 4GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen is met 128GB opvallend groot voor een mid-range smartphone. Achterop zit een dubbele camera (16 en 2 megapixel), voorop is een 25 megapixel selfiecamera geplaatst. Helaas gebruikt de telefoon nog een micro-usb-poort en geen usb-c.

Lees verder na de advertentie.

Samenvattend biedt de Oppo RX17 Neo krachtigere specificaties en een mooier scherm dan de doorsnee midrange smartphone.

Vingerafdrukscanner in het scherm

De grootste vernieuwing die de Oppo RX17 Neo introduceert in het mid-range-segment, is de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Deze onzichtbare scanner is onder het display geplaatst en werkt door je vinger op het scherm te drukken. Een camera en sensoren herkennen je vingerafdruk, waarna de telefoon ontgrendelt.

Oppo RX17 Neo officieel

De Oppo RX17 Neo draaide bij zijn release op Android 8.1 (Oreo) met de ColorOS-software van Oppo. Die softwareschil is flink anders dan de standaard Android-software en is vergelijkbaar met de aangepaste besturingssystemen van Huawei en Xiaomi. Oppo’s ColorOS voegt veel apps en features toe en verandert de look and feel van de software. Daar is niet iedereen fan van.

Oppo heeft niet zo’n goede reputatie als het om updates gaat. De fabrikant brengt relatief weinig beveiligingsupdates uit en doet er doorgaans lang over om een nieuwe Android-versie uit te rollen naar zijn smartphones.

Deze smartphone koop je als… je een innovatieve en krachtige telefoon zoekt maar geen 999 euro wil uitgeven. De Oppo RX17 Neo biedt namelijk een compleet pakket voor relatief weinig geld.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo RX17 Neo

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu