Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo RX17 Pro

Oppo RX17 Pro
Scherm 6.4 inch
Opslag 128 GB

Dit is de Oppo RX17 Pro

Met de Oppo RX17 Pro presenteert de Chinese fabrikant een alternatief voor de OnePlus 6T. Beide toestellen hebben een vergelijkbaar design, en ook een vingerafdrukscanner die in het scherm zit verwerkt. Daarnaast heeft de RX17 Pro veel opslagruimte (128GB) en een grote 3700 mAh-accu. Lees op deze pagina alles over de Oppo-smartphone.

Pluspunten Oppo RX17 Pro

  • Lekker groot scherm van 6,4 inch
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm
  • Grote 3700 mAh-accu gaat lang mee
  • Opladen gaat heel erg rap

Minpunten Oppo RX17 Pro

  • Relatief duur
  • Design lijkt erg op de OnePlus 6T
  • Software is niet voor iedereen

Vingerafdrukscanner in het scherm

De Oppo RX17 Pro is de duurdere broer van de Oppo RX17 Neo en beschikt tevens over snellere hardware. De meest opvallend feature is echter de vingerafdrukscanner in het scherm. De scanner is onder het scherm geplaatst en gebruikt licht en een camera om je vingerafdruk te scannen. Komt deze overeen met de vingerafdruk die is opgeslagen, dan ontgrendelt de telefoon.

oppo rx17 pro officieel

Dit kennen we van de OnePlus 6T, die overigens verdacht veel op de RX17 Pro lijkt. Dit is echter geen toeval, want beide fabrikanten zijn onderdeel van het Chinese bedrijf BBK Electronics. De telefoons hebben dan ook een 6,4 inch-full-hd-scherm (2340 bij 1080 pixels) met een waterdruppel-achtige notch. Aan de onderkant zit een relatief kleine rand.

Prima specificaties

Onder de motorkap is de Oppo RX17X Pro prima voorzien, al zijn er in deze prijsklasse smartphones met betere hardware. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 710-chip en heeft standaard 128GB aan opslagruimte. Daarnaast is er forse 3700 mAh-accu, die enorm snel oplaadt. Volgens Oppo is de smartphone na slechts tien minuten laden weer voor 40 procent vol.

oppo rx17 pro

Uit de doos draait de RX17 Pro op Android 8.1 (Oreo) met de kleurrijke Color OS-skin, die behoorlijk ingrijpende aanpassingen doet aan Android. Verder heeft Oppo niet zo’n goede reputatie als het om updates gaat: beveiligingspatches verschijnen sporadisch en nieuwe Android-versies rollen erg langzaam uit.

Oppo RX17 Pro release en prijs

De Oppo RX17 Pro is vanaf donderdag 15 november beschikbaar in Nederland. De telefoon komt in twee kleuren (blauw en groen) en heeft een adviesprijs van 599 euro. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de release.

Oppo RX17 Pro
Welke Oppo RX17 Pro wil je?
Wij hebben momenteel geen Oppo RX17 Pro aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Oppo RX17 Pro video

Laatste berichten

Deze Oppo-toestellen krijgen in juni (en juli) een Android 10-update

Deze Oppo-toestellen krijgen in juni (en juli) een Android 10-update

Nieuws Heb je een Oppo-smartphone? Dan hoef je niet heel lang meer te wachten op een Android 10-update. De Chinese fabrikant maakt bekend welke toestellen in de komende maanden een update kunnen verwachten.
Oppo brengt RX17 Pro met vingerafdrukscanner in scherm naar Nederland

Oppo brengt RX17 Pro met vingerafdrukscanner in scherm naar Nederland

Nieuws Oppo heeft twee nieuwe smartphones onthuld, die binnenkort ook naar Nederland komen. Het gaat onder meer om de RX17 Pro, die beschikt over een voorkantvullend scherm, grote accu en vingerafdrukscanner in het display. De smartphone komt later deze maand naar Nederland voor 599 euro.