Poco M3 Pro

Poco M3 Pro

1/1

Pluspunten

  • Ververssnelheid van scherm is 90Hz
  • Relatief betaalbaar 5G-toestel
  • Drie jaar (beveiligings)updates

Minpunten

  • Camera's niet allemaal even bruikbaar
  • Vrij drukke Androidschil

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 14,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 206,-

Los toestel

De Poco M3 Pro is een budgetsmartphone met 5G-ondersteuning, een rappe processor en een scherm dat lekker soepel oogt. Het is een betere en duurdere variant op de Poco M3. Het nadeel? Het toestel is officieel niet in Nederland geintroduceerd, maar via via wel te koop. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Poco M3 Pro specificaties

Poco is een zustermerk van het bekende Xiaomi en gaat de M3 Pro verkopen als de opvolger van de populaire Poco X3 NFC. Dit toestel wordt hiermee iets duurder en beter dan de Poco M3. Het toestel krijgt een snellere MediaTek-processor, ondersteunt naast 4G ook 5G en is beter geschikt voor gaming.

De M3 Pro gebruikt een scherm met een verversingssnelheid hoger dan 60Hz, namelijk 90Hz. Een hogere verversingssnelheid, levert soepeler beeld en doet de smartphone sneller overkomen. De accu loopt wel wat sneller leeg. Poco komt met verschillende versies, waarbij het instapmodel beschikt over 4GB werkgeheugen en 64GB opslag.

Poco M3 Pro

Android 11 en updates

Het toestel draait uit de doos op Android 11 en krijgt twee jaar updates. Je bent dus verzekerd van twee jaar regelmatige beveiligingsupdates en kunt rekenen op updates naar Android 12 en 13. Poco’s updatebeleid is hiermee in lijn met de concurrentie. Sommige alternatieve smartphones in dit prijssegment krijgen echter drie of zelfs vier jaar beveiligingsupdates. Zo’n toestel kun je dus langer veilig gebruiken.

Poco legt zijn eigen softwareschil over Android heen. Deze schil wijkt wat af van stock-Android en is gebaseerd op de MIUI-schil van zusterbedrijf Xiaomi. De Poco-software bevat extra features, vooraf geïnstalleerde apps en geeft menu’s een ander likje verf.

Poco M3 Pro

Poco M3 Pro release

De M3 Pro is in mei 2021 gepresenteerd. Poco gaat de M3 Pro in drie kleuren verkopen, waaronder geel. Officieel is het toestel dus niet in Nederland uitgebracht, maar kopen kan wel. Zo biedt Belsimpel het toestel aan via grijze import. Het model met 4GB/64GB geheugen kost zo’n 219 euro.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's