De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Razer

Razer

Razer heeft de afgelopen jaren meerdere Android-smartphones uitgebracht. Die richten zich op gamers en liepen voorop met een scherm met hoge verversingssnelheid en krachtige hardware. De toestellen zijn geen commercieel succes geworden en de laatste Razer-telefoon dateert van alweer even geleden. Het is niet duidelijk of Razer een rentree voor ogen heeft of zich liever blijft focussen op wat het al jaren succesvol doet: gaminglaptops en -accessoires verkopen. Lees verder

Razer nieuws

Razer en Android, niet de beste match

Razer en Android, niet de beste match

De twee toestellen die het merk heeft uitgebracht draaiden beide op Android, maar daar was ook alles mee gezegd. Het updatebeleid liet flink te wensen over, waardoor updates niet snel uitrolden. Dit gold voor versie-updates en beveiligingspatches. De software-ondersteuning was dus slecht, iets wat veel klachten opleverde. Wat de exacte reden is van het slechte beleid is de vraag, het zou kunnen liggen aan de tijd en geld die hierin gestoken moet worden, iets wat Razer zich misschien niet goed gerealiseerd had.

Razer: gamingmerk en smartphones

De eerste Razer-smartphone verscheen in 2017, waarmee Razer erg laat was op de smartphonemarkt. Het toestel viel op met zijn rechthoekige ontwerp, goede speakers en scherm met soepele 120Hz-verversingssnelheid. De Razer Phone was één van de eerste smartphones met een 120Hz-scherm, een feature die pas in 2020 doorbrak in populaire, dure smartphones. Het toestel had high-end specificaties, maar werd in reviews matig beoordeeld en was duur.

In 2018 kwam de Razer Phone 2 uit, met een vergelijkbaar ontwerp en betere specificaties. Het 120Hz-scherm keerde terug, nog steeds als een zeldzame feature in smartphones. Ook de Razer Phone 2 werd overwegend negatief beoordeeld vanwege zijn tegenvallende prijs-kwaliteitsverhouding.

Tegenvallend updatebeleid en bouwkwaliteit

Het updatebeleid van Razer bleek ook tegen te vallen. De fabrikant had lang nodig om Android-versie-updates beschikbaar te stellen en deed dit minder lang dan de concurrentie. Voor beveiligingsupdates gold hetzelfde. Razer-smartphones liepen daarom achter op andere toestellen en de softwareondersteuning stopte sneller.

De bouwkwaliteit bleek ook een punt van zorg. Een jaar na de release van de Razer Phone 2, meldden zich relatief veel klanten die problemen ondervonden met het toestel. Van niet-functionerende speakers en een gebrekkige microfoon tot oplaadproblemen en een teruglopende accuduur. 

Na de Razer Phone 2 zijn er geen toestellen meer uitgebracht, waardoor Razers smartphoneavontuur kort geduurd heeft en volgens velen geflopt is. Niet alleen qua verkoopcijfers, maar ook omdat de smartphones bouwtechnisch tegenvielen en de softwareondersteuning matig was. Razer richt zijn na zijn mislukte smartphonepoging weer op het maken van laptops, monitoren en gamingaccessoires. 

Ben je toch specifiek op zoek naar een toestel om (mobiele) games te kunnen spelen? Kijk dan met name eens naar de Asus ROG Phone-serie en modellen van Xiaomi en Nubia Red Magic. 

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu