Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Razer Phone 2

Razer Phone 2
Scherm 5.7 inch
Camera 12 megapixel

Dit moet je weten over de Razer Phone 2

De Razer Phone 2 is – zoals de naam al doet vermoeden – de tweede smartphone van gamingmerk Razer. Ook dit toestel focust zich op gaming, op je telefoon welteverstaan. De Razer Phone 2 heeft daarom een opvallend ontwerp, geavanceerde koeling en krachtige hardware.

Pluspunten Razer Phone 2

  • Stereofrontspeakers
  • Beeldscherm met hoge verversnelheid
  • Grote accu en draadloos laden
  • Focus op gaming, onder andere via speciale koeling en krachtige hardware

Minpunten Razer Phone 2

  • Razers updatebeleid is nieuw en wat onduidelijk
  • Gedateerd ontwerp, log en zwaar
  • Prijzig

Onderscheidend: gemaakt voor gaming

Werp een blik op de Razer Phone 2 en je ziet direct dat het geen doorsnee smartphone is. Nee, deze telefoon is gemaakt om op te gamen. Het ontwerp is wat log, wat komt omdat er boven en onder het scherm speakers geplaatst zijn. Bovendien heeft de Razer Phone 2 een grote accu (waarover later meer) en speciale koeling die moet voorkomen dat de telefoon te warm wordt tijdens het gamen.

De achterkant van het toestel is van glas, met een lichtgevend Razer-logo. Onderop zit een usb-c-poort, maar een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting is helaas afwezig. Daar staat tegenover dat het toestel waterdicht is.

Het lcd-beeldscherm van de Razer Phone 2 is 5,7 inch groot en telt een haarscherpe qhd-resolutie. Opvallend is de hoge verversnelheid van 120Hz, waardoor games en andere beelden veel vloeiender ogen. De eerste en tweede generatie Razer-telefoons zijn op moment van schrijven de enige smartphones met zo’n hoge verversnelheid. Andere toestellen hebben een display dat ververst met 60Hz of 90Hz.

Onder de motorkap is een 4000 mAh accu geplaatst, die bij normaal gebruik minstens een dag mee moet gaan. Ook als je gamet zou de telefoon het tot de avond volhouden, zegt Razer. En is de accu (bijna) leeg dan laad je hem snel op via de usb-c-poort met Quick Charge-ondersteuning. Fijn is dat de smartphone ook draadloos kan opladen, al gaat dat minder snel.

Veel opslagruimte

De Razer Phone 2 draait op een snelle Snapdragon 845-processor met 8GB werkgeheugen en 64GB opslagcapaciteit. Hiermee behoort het toestel tot de krachtigste Android-smartphones van 2018. De indrukwekkende specificaties garanderen bovendien een lange levensduur: de telefoon zal ook over een paar jaar nog vlot in gebruik zijn.

Op de Razer Phone 2 is bij de release Android 8.1 (Oreo) geïnstalleerd. De fabrikant beloofde binnen een paar maanden een update uit te brengen naar versie 9.0 (Pie), dat onder andere een verbeterd notificatiesysteem en optimalisaties voor de accu met zich meebrengt.

Het updatebeleid van Razer is onzeker, want het merk heeft pas twee toestellen uitgebracht. Razer wil niet zeggen hoe vaak en hoe lang het beveiligingsupdates uitbrengt voor de Razer Phone 2, en hoeveel Android-versie-updates er op de planning staan. Dat is jammer, want veel merken geven hier wel duidelijkheid over.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een krachtige smartphone met een grote accu en een focus op mobile gaming.

Razer Phone 2
Welke Razer Phone 2 wil je?
Wij hebben momenteel geen Razer Phone 2 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Overzicht: de populairste gaming smartphones van dit moment

Overzicht: de populairste gaming smartphones van dit moment

Nieuws Op de doorsnee Android-telefoon kun je prima een spelletje spelen, maar er zijn ook toestellen die speciaal ontworpen zijn voor gaming. Android Planet bekijkt het aanbod en bespreekt alle smartphones voor gamers die op dit moment verkrijgbaar zijn.
Nu te koop: Razer Phone 2 is opvallende smartphone voor gamers

Nu te koop: Razer Phone 2 is opvallende smartphone voor gamers

Deals De Razer Phone 2 is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het toestel is gericht op gamers en heeft onder andere een scherm met een hogere ververssnelheid.
Razer Phone 2 biedt gamers betere koeling en meer camera’s

Razer Phone 2 biedt gamers betere koeling en meer camera’s

Nieuws Razer is terug met een nieuwe Android-smartphone gericht op gamers. De Razer Phone 2 heeft onder andere verbeterde koeling en een dubbele camera achterop.
Opvolger Razer Phone komt waarschijnlijk op 10 oktober

Opvolger Razer Phone komt waarschijnlijk op 10 oktober

Nieuws Razer heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement op woensdag 10 oktober, waar waarschijnlijk de Razer Phone 2 wordt aangekondigd. Dit is de opvolger van de gaming smartphone die vorig jaar verscheen.