Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Razer Phone

1/2

Pluspunten

  • UltraMotion-scherm met hoge verversratio heeft soepeler beeld
  • Dubbele 12 megapixel-camera
  • Grote accu gaat meerdere dagen mee
  • Eerste smartphone van Razer, dus nog veel onzekerheid

Minpunten

  • Behoorlijk duur
  • Eerste smartphone van Razer, dus nog veel onzekerheid

Dit moet je weten over de Razer Phone

Razer kennen we vooral van toetsenborden en muizen voor gamers, maar het bedrijf springt met deze Phone voor het eerst in de mobiele markt. Ook die is vooral voor gamers bedoeld. Dat merk je onder andere aan het scherm, dat een hele hoge verversingssnelheid heeft. Dat zorgt voor soepele beelden tijdens het gamen. Ook beschikt de Phone over veel pure kracht.

Razer Phone officieel

Onderscheidend: UltraMotion-scherm met adaptive refresh

De Razer Phone heeft het eerste smartphonescherm met een maximale verversingssnelheid van 120Hz en ondersteuning voor adaptive refresh. Dat betekent dat het beeld sneller ververst dan andere smartphones, wat iets rustiger en fijner is voor je ogen. Smartphoneschermen bieden doorgaans 60Hz, dus Razer biedt tot wel twee keer zoveel. Dat zorgt voor soepelere, vloeiendere beelden.

Lees verder na de advertentie.

De adaptive refresh zorgt ervoor dat de ververssnelheid zich ook aanpast aan de apps die je gebruikt. Kijk je een film die 24 frames per seconde heeft, dan wordt de beeldverversing teruggeschroefd. Ook dat zorgt weer voor natuurlijker beeld. De techniek wordt al langer toegepast in desktopmonitoren, en ook de iPad Pro heeft een 120Hz-scherm. Het klinkt nu nog allemaal heel ingewikkeld en nieuw, maar waarschijnlijk zit het binnen een paar jaar in bijna alle smartphones. Daarmee is de Razer Phone een echte voorloper.

Veel kracht en fratsen, met beperkingen

Je kunt wel zien dat Razer zich op techfanaten richt met zijn eerste Phone, want ook de andere specificaties tonen dat we hier met een echte krachtpatser te maken hebben. Zo heeft het toestel een Snapdragon 835-chip met liefst 8GB werkgeheugen, meer dan zowat alle concurrenten. Daardoor kun je veel apps tegelijk actief hebben. De grote accu van 4000 mAh zorgt ervoor dat je bovendien niet zomaar met een lege smartphone zit.

Ook de 13 megapixel-camera achterop is dik in orde. Er zit een dubbele lens, waardoor je kunt inzoomen op beeld zonder kwaliteitsverlies. Helaas zijn er ook enkele opvallende minpunten.  Zo heeft de Razer Phone vrij grote schermranden. Terwijl Samsung, Apple en anderen volop inzetten op voorkantvullende schermen, doet dit toestel qua design meer denken aan de Sony Xperia XZ1. Tevens is de Razer Phone niet stof- en waterdicht en ontbreekt een koptelefoonaansluiting. En omdat Razer vrij nieuw is op de mobiele markt, is het nog maar afwachten hoe lang je zeker bent van (beveiligings)updates.

Deze smartphone koop je als… je de blits wil maken met het futuristische scherm en zeer krachtige hardware.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Razer Phone

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu