De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Realme 6-2020

1/6

Pluspunten

  • Groot scherm zorgt voor vloeiende beelden
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Accu zit binnen een halfuur compleet vol
  • Viervoudige cameramodule

Minpunten

  • Softwareschil is niet voor iedereen weggelegd
  • Onduidelijk updatebeleid

Alles over de Realme 6

De Realme 6 valt op vanwege drie punten. Ten eerste heeft het toestel een scherm met hoge ververssnelheid, wat voor soepele beelden zorgt tijdens het scrollen door bijvoorbeeld Facebook. Daarnaast is hij uitgerust met een viervoudige cameramodule waardoor je prima kiekjes met het toestel maakt. Ook fijn is de standaard meegeleverde 30 Wattsnellader. Hierdoor zit de Realme 6 binnen een halfuur weer helemaal vol.

Realme 6 Pro

Scherm levert soepele beelden op

De Realme 6 heeft enkele unieke kenmerken. De letterlijk meest zichtbare is het scherm. Het 6,5 inch-display (met resolutie van 2400 bij 1080 pixels) heeft namelijk een ververssnelheid van 90Hz. Dit betekent dat het scherm 90 keer per seconde ververst, en dat merk je tijdens het scrollen door menu’s, Facebook of Instagram. Concurrerende toestellen komen meestal niet verder dan een 60Hz-ververssnelheid.

Een ander kenmerk van de Realme 6 vinden we op de achterkant. Het toestel heeft namelijk een viervoudige cameramodule. De 64 megapixel-hoofdcamera maakt prima foto’s en wordt bijgestaan door een 8 megapixel-ultrawijdhoekcamera. Deze maakt foto’s waarbij een breed perspectief gewenst is, zoals groepsfoto’s of een landschapskiekje. Een dieptesensor en macrocamera (beiden 2 megapixel) maken het kwartet compleet. Eerstgenoemde gebruik je voor het maken van portretfoto’s en een macrocamera blinkt uit in het maken van close-up-plaatjes.

Accu zit binnen halfuur vol

Ook handig is de standaard meegeleverde 30 Watt-snellader. Dankzij deze oplader zit de 4300 mAh-accu binnen een halfuur zo goed als compleet vol. Concurrenten van de Realme 6 doen hier ongeveer twee keer zo lang over. Verder is het fijn dat deze standaardlader gewoon in de doos wordt meegeleverd en je hem dus niet nog los hoeft aan te schaffen.

Verder zit het ook met de prijs-kwaliteitsverhouding van de Realme 6 wel snor. De MediaTek-processor is niet de snelste, maar voor de meeste gebruikers waarschijnlijk goed genoeg. Die vlieger gaat ook op voor de hoeveelheid werkgeheugen en opslag. Het instapmodel van de Realme 6 heeft 4GB RAM aan boord en 128GB ROM. De luxere uitvoering heeft tweemaal zoveel werkgeheugen, maar blijft op 128GB opslag steken.

realme 6 logo

Software: een kwestie van smaak

Realme-smartphones draaien op ColorOS of Realme UI, die beiden zijn gebaseerd op Android. Of de zogeheten Android-skins je bevallen is vooral een kwestie van smaak. ColorOS is de afgelopen jaren flink doorontwikkeld terwijl Realme UI nog in de startblokken staat. Een meer objectief minpunt is het updatebeleid van Realme. De fabrikant geeft geen harde garanties met betrekking tot het aantal (beveiligings)updates dat je mag verwachten, en dat is jammer.

De Realme 6 is verkrijgbaar in het blauw en wit. Realme is een relatief onbekende naam in Nederland en verkoopt telefoons via haar eigen website. Verzending is gratis en je hebt een zichttermijn van 14 dagen. Bevalt het toestel niet? Dan kun je ‘m dus binnen twee weken weer gewoon terugsturen. Verder krijg je bij aanschaf van de Realme 6 een EU-stekker meegeleverd zodat je geen verloopstukje hoeft te halen.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een smartphone die veel voor weinig biedt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme 6-2020

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu