Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Realme 6-2020

Realme 6-2020
Scherm 6.5 inch
Camera 64 megapixel

Alles over de Realme 6

De Realme 6 valt op vanwege drie punten. Ten eerste heeft het toestel een scherm met hoge ververssnelheid, wat voor soepele beelden zorgt tijdens het scrollen door bijvoorbeeld Facebook. Daarnaast is hij uitgerust met een viervoudige cameramodule waardoor je prima kiekjes met het toestel maakt. Ook fijn is de standaard meegeleverde 30 Wattsnellader. Hierdoor zit de Realme 6 binnen een halfuur weer helemaal vol.

Pluspunten Realme 6

  • Groot scherm zorgt voor vloeiende beelden
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Accu zit binnen een halfuur compleet vol
  • Viervoudige cameramodule

Minpunten Realme 6

  • Softwareschil is niet voor iedereen weggelegd
  • Onduidelijk updatebeleid

Realme 6 Pro

Scherm levert soepele beelden op

De Realme 6 heeft enkele unieke kenmerken. De letterlijk meest zichtbare is het scherm. Het 6,5 inch-display (met resolutie van 2400 bij 1080 pixels) heeft namelijk een ververssnelheid van 90Hz. Dit betekent dat het scherm 90 keer per seconde ververst, en dat merk je tijdens het scrollen door menu’s, Facebook of Instagram. Concurrerende toestellen komen meestal niet verder dan een 60Hz-ververssnelheid.

Een ander kenmerk van de Realme 6 vinden we op de achterkant. Het toestel heeft namelijk een viervoudige cameramodule. De 64 megapixel-hoofdcamera maakt prima foto’s en wordt bijgestaan door een 8 megapixel-ultrawijdhoekcamera. Deze maakt foto’s waarbij een breed perspectief gewenst is, zoals groepsfoto’s of een landschapskiekje. Een dieptesensor en macrocamera (beiden 2 megapixel) maken het kwartet compleet. Eerstgenoemde gebruik je voor het maken van portretfoto’s en een macrocamera blinkt uit in het maken van close-up-plaatjes.

Accu zit binnen halfuur vol

Ook handig is de standaard meegeleverde 30 Watt-snellader. Dankzij deze oplader zit de 4300 mAh-accu binnen een halfuur zo goed als compleet vol. Concurrenten van de Realme 6 doen hier ongeveer twee keer zo lang over. Verder is het fijn dat deze standaardlader gewoon in de doos wordt meegeleverd en je hem dus niet nog los hoeft aan te schaffen.

Verder zit het ook met de prijs-kwaliteitsverhouding van de Realme 6 wel snor. De MediaTek-processor is niet de snelste, maar voor de meeste gebruikers waarschijnlijk goed genoeg. Die vlieger gaat ook op voor de hoeveelheid werkgeheugen en opslag. Het instapmodel van de Realme 6 heeft 4GB RAM aan boord en 128GB ROM. De luxere uitvoering heeft tweemaal zoveel werkgeheugen, maar blijft op 128GB opslag steken.

realme 6 logo

Software: een kwestie van smaak

Realme-smartphones draaien op ColorOS of Realme UI, die beiden zijn gebaseerd op Android. Of de zogeheten Android-skins je bevallen is vooral een kwestie van smaak. ColorOS is de afgelopen jaren flink doorontwikkeld terwijl Realme UI nog in de startblokken staat. Een meer objectief minpunt is het updatebeleid van Realme. De fabrikant geeft geen harde garanties met betrekking tot het aantal (beveiligings)updates dat je mag verwachten, en dat is jammer.

De Realme 6 is verkrijgbaar in het blauw en wit. Realme is een relatief onbekende naam in Nederland en verkoopt telefoons via haar eigen website. Verzending is gratis en je hebt een zichttermijn van 14 dagen. Bevalt het toestel niet? Dan kun je ‘m dus binnen twee weken weer gewoon terugsturen. Verder krijg je bij aanschaf van de Realme 6 een EU-stekker meegeleverd zodat je geen verloopstukje hoeft te halen.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een smartphone die veel voor weinig biedt.

Realme 6-2020
Welke Realme 6-2020 wil je?
Wij hebben momenteel geen Realme 6-2020 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Realme X3 Superzoom officieel: periscopische lens en 120Hz-scherm

Realme X3 Superzoom officieel: periscopische lens en 120Hz-scherm

Nieuws De Realme X3 Superzoom is officieel uitgebracht voor de Europese markt. De telefoon beschikt over high-end specificaties en biedt onder meer een periscopische lens om tot 60x in te zoomen.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Realme 6 (Pro) pre-order gestart: budgettoestellen met flinke specificaties

Realme 6 (Pro) pre-order gestart: budgettoestellen met flinke specificaties

Nieuws Zit je sinds de aankondiging van de Realme 6 (Pro) te wachten tot je de smartphones kan kopen? De fabrikant is nu gestart met de pre-order. Dit moet je weten.
Realme 6-serie officieel voor Europa: 6 dingen die je moet weten

Realme 6-serie officieel voor Europa: 6 dingen die je moet weten

Nieuws De Realme 6-serie is officieel gepresenteerd voor de Europese markt door de Chinese prijsvechter. In dit artikel zet Android Planet de zes belangrijkste eigenschappen van dit toestel in het middensegment voor jou op een rij.
Realme in Nederland: maak kennis met de nieuwe Chinese prijsvechter

Realme in Nederland: maak kennis met de nieuwe Chinese prijsvechter

Nieuws Xiaomi is inmiddels een redelijk bekende naam, maar de volgende Chinese smartphonemakers kloppen alweer op de deur. Na Xiaomi, Oppo en Vivo wil ook Realme Nederland veroveren. Tijd voor een kennismaking.