Alles over de Realme 7
De Realme 7 is een betaalbare smartphone met vier camera’s, een snelle oplader en een mooi 90Hz-scherm. Het toestel is een betaalbaardere variant van de Realme 7 Pro, die op veel punten beter is. Op deze pagina lees je meer over de Realme 7.
Pluspunten Realme 7
Minpunten Realme 7

Sterke prijs-kwaliteitsverhouding
Realme positioneert zichzelf als een prijsvechter en wil zich daarom onderscheiden met goedkopere smartphones die veel waar voor hun geld bieden. De Realme 7 heeft daarom een snellere MediaTek Helio G95-processor, minimaal 4GB werkgeheugen en minstens 64GB opslagcapaciteit. Het toestel is hiermee wat beter voorzien dan veel concurrenten.
Dit geldt ook voor het scherm, dat met 6,5 inch aan de grote kant is. Door de full-hd-resolutie oogt het display scherp en de verversingssnelheid van 90Hz betekent dat het beeld vloeiender overkomt dan een traditioneel 60Hz-scherm. In deze prijsklasse is een mooier en daarom duurder 90Hz-scherm niet gebruikelijk.
Ook positief is de mogelijkheid om tegelijkertijd twee simkaarten en een micro-sd-kaartje te gebruiken. Daarnaast ondersteunt de smartphone nfc, wat betekent dat je contactloos kan betalen in winkels.
Vier camera’s op de Realme 7
De Realme 7 heeft vijf camera’s, waarvan vier op de achterkant. De selfiecamera zit in een gaatje in het scherm. Met de vierdubbele camera op de achterkant maak je uiteenlopende plaatjes. De meeste beelden schiet je met de 48 megapixel hoofdcamera. Het toestel heeft ook een 8 megapixel groothoeklens voor wijde beelden.
Een macrocamera laat je plaatjes van vier centimeter afstand schieten; leuk voor bloemen en insecten. Tot slot is er een zwart-wit-lens aanwezig om filters op je foto’s te projecten. Leuk, al zijn die laatste twee lenzen minder nuttig dan bijvoorbeeld een telelens voor zoom met minder kwaliteitsverlies.
Enorme accu laadt snel op
Een speerpunt van de Realme 7 is zijn accu. Die heeft een capaciteit van 5000 mAh: veel groter dan gebruikelijk voor dit type toestel (4000 tot 4500 mAh). De smartphone zou daarom moeiteloos een lange dag meegaan bij zwaar gebruik, en anderhalf tot twee dagen als je het rustiger aandoet.
Een ander pluspunt is het opladen. Dat gaat razendsnel omdat Realme een usb-c-oplader met een vermogen van 30 Watt meelevert. Dankzij de krachtige oplader springt de accu in 26 minuten van 0 naar 50 procent. Veel concurrerende smartphones hebben veel langer nodig om op te laden.
Wil je supersnel opladen? Dan is de Realme 7 Pro een betere keuze. Die gebruikt een 65 Watt-oplader en is daarom binnen veertig minuten helemaal vol.
Realme’s software(beleid)
Realme levert de 7 met Android 10 en legt hier zijn softwareschil overheen. Deze schil wijkt aardig af van stock-Android, zowel visueel als qua features. Ook installeert Realme wat apps mee. De fabrikant belooft twee jaar updates, te beginnen met Android 11. Het updatebeleid is gemiddeld en goed genoeg, al zijn er ook merken die drie jaar updates garanderen.
Realme 7 kopen
De Realme 7 is vanaf 21 oktober 2020 te koop in de kleuren blauw en zilver. Het model met 4/64GB-geheugen kost 179 euro. Voor 199 euro krijg je een uitvoering met 6/64GB-geheugen en het topmodel met 8/128GB kost 249 euro. Dat is alsnog goedkoper dan de Realme 7 Pro, die betere specificaties heeft en 299 euro kost.