Realme 8

1/6

Pluspunten

  • OLED-scherm zorgt voor mooie kleuren en contrast
  • Relatief lichte schil over Android heen

Minpunten

  • Geen bekend updatebeleid
  • Verkrijgbaarheid is nog minimaal

Met de Realme 8 koop je een voordelige smartphone met een mooi amoled-scherm, snelle oplader en een grote accu. Klinkt dat interessant? Op deze pagina lees je meer over de Realme 8.

Realme 8 specificaties

De Realme 8 valt direct op met zijn 6,4-inch-amoled-scherm; een zeldzaamheid in dit prijssegment. Veruit de meeste toestellen hebben namelijk een lcd-scherm. Een amoled-scherm toont fellere kleuren en laat zwart echt als zwart zien omdat het scherm pixels uitzet. De 8 heeft op dit vlak dus een streepje voor. Sommige concurrerende Samsung-toestellen beschikken eveneens over een amoled-scherm.

Lees verder na de advertentie.

De Realme-smartphone gebruikt een display dat scherp oogt dankzij de full-hd-resolutie en een 60Hz-verversingssnelheid heeft. Je profiteert dus niet van een soepeler scherm, waar een 90- of 120Hz-verversingssnelheid voor nodig is. In deze prijsklasse is dat niet erg.

De Realme 8 is voorzien van een rappe MediaTek-processor, 4GB werkgeheugen en voldoende opslaggeheugen (64GB). Prettig is dat de smartphone een grote 5000 mAh-accu heeft die snel oplaadt. Namelijk met 30 Watt, waardoor hij binnen anderhalf uur vol is. De oplader zit gewoon in de doos.

Het toestel heeft achterop vier camera’s, waaronder een 64 megapixel-hoofdcamera. In het gaatje in het scherm tref je een selfiecamera in. Houd er rekening mee dat de 8 niet geschikt is voor 5G. Als je dit een vereiste vindt voor je nieuwe smartphone, kun je terecht bij de even dure Realme 8 5G. Die is zoals de naam al doet vermoeden wel 5G-geschikt.

Onduidelijk updatebeleid

Een aandachtspunt is de onzekerheid rondom het updatebeleid van Realme. Zusterbedrijf Oppo stelt voor al zijn toestellen twee jaar versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates beschikbaar, maar Realme houdt zich op de vlakte. Voor sommige modellen is twee jaar updates beloofd, maar voor de Realme 8 is op moment van schrijven nog niets beloofd.

De Realme UI-softwarelaag over Android is in ieder geval licht en gebruiksvriendelijk. De software is minder ingrijpend dan de ColorOS-schil van Oppo en voegt ook minder extra apps toe.

Realme 8 prijs en kopen

Je kunt de Realme 8 sinds eind mei kopen in Nederland voor een adviesprijs van 199 euro. Realme biedt de smartphone in drie kleuren aan: zwart, zilver en donkergrijs. Een bekende webwinkel verkoopt het toestel ook, wat prettig is omdat je hem op die manier met een abonnement kan kopen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme 8

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu