Realme 8 5G

1/8

Pluspunten

  • OLED-scherm zorgt voor mooie kleuren en contrast
  • Relatief lichte schil over Android heen
  • Ververssnelheid display van 90Hz
  • Betaalbaar toestel met 5G

Minpunten

  • Geen bekend updatebeleid
  • Verkrijgbaarheid is nog minimaal

De Realme 8 5G is een scherp geprijsde 5G-smartphone met een grote accu en veel werk- en opslaggeheugen. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je meer over de features en specificaties van de Realme 8 5G.

Realme 8 5G specificaties

De Realme 8 met 5G is gemaakt van kunststof en heeft een 6,5-inch-lcd-scherm met scherpe full-hd-resolutie. Het beeld oogt lekker soepel, wat te danken is aan de 90Hz-verversingssnelheid. Die maakt het scherm vloeiender dan een normaal 60Hz-scherm. In deze prijsklasse hebben de meeste smartphones nog een 60Hz-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Het Realme-toestel is voorzien van een vlotte MediaTek-processor met genoeg werkgeheugen (4GB) en opslaggeheugen (64GB). Realme verkoopt ook een model met 6/128GB en die is vijftig euro duurder. De Realme 8 5G heeft drie camera’s op de achterkant en een gaatje in het scherm voor de selfiecamera.

De flinke 5000 mAh-accu laadt op via de usb-c-poort. Een 18 Watt-oplader zit in de doos en is lekker vlot. Dankzij de ingebouwde nfc-chip kun je met deze smartphone contactloos pinnen in winkels.

5G-ondersteuning voor weinig

Met zijn 5G-ondersteuning is de 8 5G één van de goedkoopste 5G-toestellen die je halverwege 2021 kan kopen. Dat is prettig omdat de budgetsmartphone direct overweg kan met 5G, dat sinds de zomer van 2020 in Nederland werkt. Pas in het najaar van 2022 wordt 5G pas écht sneller dan 4G. De Realme 8 5G is hier in ieder geval op voorbereid. Lang niet alle smartphones in dit prijssegment zijn dat. Er komen wel steeds meer budgetmodellen met 5G-ondersteuning uit.

Onduidelijk updatebeleid

Realme 8 5G

Het updatebeleid van Realme is helaas nogal onduidelijk. Het merk communiceert op moment van schrijven niet hoe vaak en hoe lang de Realme 8 5G updates krijgt. Dat is niet fijn omdat je nu niet weet hoe lang de smartphone qua software mee kan. Realme geeft andere smartphones twee jaar updates. Het is aannemelijk dat die periode ook geldt voor de 8 5G. In dat geval kun je rekenen op Android 12 en 13 en beveiligingsupdates tot de zomer van 2023.

Het toestel is uitgebracht met Android 11 en een lichte Realme UI-softwareschil. Die past Android weinig aan, zodat je geen last hebt van overbodige apps en aanpassingen.

Realme 8 5G kopen en prijs

De Realme 8 5G is in mei 2021 gepresenteerd voor Nederland en hier uitgebracht via de eigen webwinkel en een bekende Nederlandse (web)winkel. De adviesprijs van een losse Realme 8 5G is 199 euro. Je kan de smartphone via de bekende webwinkel ook in combinatie met een abonnement aanschaffen.

De Realme 8 5G is even duur als de Realme 8, die geen 5G ondersteunt maar wel betere specificaties heeft.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme 8 5G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu