Realme GT 2

De Realme GT 2 is een geavanceerde high-end smartphone. Het toestel is het goedkopere broertje van de Realme GT 2 Pro, maar qua functies lijken de toestellen veel op elkaar. Op deze pagina lees je alles over de GT 2.

Lees verder na de advertentie.

Opvallend en milieuvriendelijk ontwerp

Realme levert de GT 2 in een verpakking die slechts uit 0,3 procent plastic bestaat. Het toestel zelf heeft een achterkant van een biomateriaal dat milieuvriendelijker is dan plastic en glas. Volgens Realme houdt het biomateriaal ook prettiger vast omdat het aanvoelt als papier. Daarnaast geeft het het toestel een onderscheidende en opvallende uitstraling. Het ontwerp van de GT 2 is praktisch hetzelfde als dat van de GT 2 Pro.

Vind je het biomateriaal lelijk? Dan is er ook nog een variant van glas, met verschillende kleurtjes. Dat is ergens een beetje gek – als Realme het milieu écht zo belangrijk vindt, zou eigenlijk ieder model natuurlijk van het biomateriaal gemaakt moeten zijn.

Realme GT 2 Pro

Groot en vloeiend scherm

De Realme GT 2 heeft een 6,52 inch-scherm, met een verversingssnelheid van 120Hz. Hierdoor zien animaties er vloeiend uit en hapert de smartphone nauwelijks. Vanwege de amoled-technologie zijn kleuren daarnaast helder en is zwart écht zwart. Gorilla Glass 5 beschermt het display tegen krassen, vallen en stoten.

Het scherm heeft dunne schermranden, met in de linkerbovenhoek een gaatje voor de selfiecamera. Deze camera heeft een resolutie van 16 megapixel, dus je kunt er mooie, scherpe foto’s mee maken.

Snelle chip van de vorige generatie topsmartphones

Realme heeft de GT 2 voorzien van een Snapdragon 888-chip. Dit is niet de snelste chip van dit moment, maar wél de snelste chip van 2021. Het toestel vliegt dus met gemak door zware games, social media en internet heen. Voor de snelste Realme-smartphone moet je bij de GT 2 Pro zijn, die een Snapdragon 8 Gen 1-chip onder de motorkap heeft.

De chip van de GT 2 wordt vergezeld door 128GB of 256GB opslag en 8GB of 12GB RAM. Je hebt dus genoeg ruimte voor duizenden foto’s en video’s. Ook is er genoeg ruimte voor al je favoriete apps.

Microscoopcamera

Een interessant onderdeel van de Realme GT 2 is zijn ‘microscoopcamera’ op de achterkant. Deze heeft een teleurstellende resolutie van 2 megapixel, maar kan volgens de fabrikant maar liefst veertig keer uitvergroten. De Oppo Find X3 Pro heeft ook een microscoopcamera, al lijkt die geavanceerder dan de camera van die van GT 2.

Realme GT 2 Pro

Het toestel heeft ook een 50 megapixel-hoofdlens en een 50 megapixel-groothoeklens. Die laatste valt op met zijn grote blikveld van 150 graden, die ook in de OnePlus 10 Pro wordt gebruikt. Veel groothoekcamera’s in smartphones hebben een blikveld van ‘slechts’ 120 graden. De Realme GT 2 ziet dus een groter deel van de omgeving.

Jarenlang updates

Uit de doos draait de Realme GT 2 op Android 12. Realme legt zijn Realme UI 3.0-schil over Android heen. Die lijkt op de ColorOS-schil van Oppo – het moederbedrijf van Realme. De schil oogt visueel anders dan stock-Android en voegt verschillende features toe. Je moet ervan houden, maar het is zeker niet de meest agressieve Android-schil die er bestaat. Daarnaast kun je natuurlijk altijd een launcher installeren of de app-iconen aanpassen.

Realme GT 2 Pro

De Realme GT 2 (Pro) komt uit de doos met Android 12, met daar overheen de Realme UI 3.0-schil. Het toestel krijgt drie jaar lang Android-updates en vier jaar beveiligingspatches.

Realme GT 2 kopen en prijs

De GT 2 is in januari 2022 aangekondigd en uitgebracht in China. Een Nederlandse release volgt nog in het eerste kwartaal. Hoe duur de smartphone wordt voor onze markt is nog niet duidelijk.

Realme GT 2 deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme GT 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu