Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Realme X50 5G

8

De Realme X50 5G is een betaalbare 5G-telefoon met een soepel 120Hz-scherm, vlotte hardware en een krachtige oplader. Ben je benieuwd wat het toestel allemaal te bieden heeft? Op deze pagina lees je meer over de Realme X50 5G.

Pluspunten Realme X50 5G

  • Krachtige hardware
  • Heel soepel 120Hz-scherm
  • Betaalbare 5G-smartphone

Minpunten Realme X50 5G

  • Onduidelijk updatebeleid
  • Niet de beste camera’s
  • Geen koptelefoonaansluiting

Fijne hardware

Realme X50 5G

De Realme X50 5G draait op een snelle Snapdragon 765G-processor, die ook te vinden is in smartphones die honderden euro’s meer kosten. Het toestel heeft een rappe vingerafdrukscanner in de aan- en uitknop op de zijkant, een selfiecamera in een gaatje in het scherm en een uitgesproken ontwerp. Houd rekening met het gewicht van 194 gram, waarmee de X50 zwaarder dan gemiddeld is.

Het werkgeheugen is met 6 of 8GB groot, en groter dan gebruikelijk in deze prijsklasse. Met 128GB is het opslaggeheugen lekker ruim. Een aandachtspunt is dat het toestel geen koptelefoonaansluiting heeft. Je moet een adapter gebruiken via de usb-c-poort.

Het scherm meet 6,57inch en is hiermee groot. Het toestel met één hand gebruiken is moeilijk. De Realme X50 5G gebruikt een lcd-scherm met scherpe full-hd-resolutie en hoge verversingssnelheid van 120Hz. Zo oogt het beeld een stuk soepeler dan een 60Hz- of 90Hz-scherm. De hoge verversingssnelheid resulteert echter ook in een hoger stroomverbruik.

De 4200 mAh-accu is groot genoeg voor een lange dag gebruik en laadt lekker snel op. Realme levert namelijk een 30 Watt usb-c-oplader mee. Zo kun je in dertig minuten van 0 naar 70 procent opladen.

Lees verder na de advertentie.

Klaar voor 5G

Fijn aan de Realme X50 5G is dat hij – de naam verklapt het al – geschikt is voor 5G. Als jouw mobiele abonnement 5G ondersteunt, kun je direct gebruikmaken van het nieuwe mobiele netwerk. 5G is met name iets sneller dan 4G. Pas eind 2022 wordt 5G écht een stuk sneller, want dan komt er een nieuwe band (3,5GHz) beschikbaar.

Realme X50 5G

Niet de beste camera’s

Op de achterkant van de smartphone zitten vier cameralenzen. Dat klinkt indrukwekkend, maar in onze Realme X50 5G review kun je lezen dat de fotoprestaties vaak tegenvallen. De primaire 64 megapixel-camera doet het overdag goed maar matig in het donker.

Een 8 megapixel-groothoeklens maakt brede foto’s en het toestel heeft ook een 2 megapixel-dieptesensor en 2 megapixel-macrocamera. Die twee camera’s zijn beperkt nuttig vanwege hun lage resolutie en omdat concurrerende smartphones hetzelfde kunnen zónder speciale camera’s. Op de Realme X50 5G lijken ze er daarom vooral voor de sier te zitten.

Software en updatebeleid

Realme X50 5G

Realme levert de X50 5G bij zijn release met Android 10 en maakte bekend te werken aan een Android 11-update. De fabrikant is niet de snelste met updaten. Helaas maakt het bedrijf ook niet bekend of de Realme X50 5G ook een Android 12-update kan verwachten. Concurrerende merken zijn hier duidelijker over. Beveiligingsupdates verschijnen wel vaak genoeg, maar eveneens zonder belofte hoe lang.

Fijn is dat Realme, Android nauwelijks aanpast, en dus geen zware schil installeert. De software ligt dicht bij stock-Android, werkt naar behoren en voegt geen rare fratsen toe. Lees meer over onze ervaringen in de Realme X50 5G-review.

Realme X50 5G kopen

De Realme X50 5G kost in Nederland op dit moment zo’n 289 euro. Je kunt het toestel los of in combinatie met een (sim-only)abonnement aanschaffen. De smartphone is in diverse kleuren te koop en vrijwel even duur als de Realme 7 Pro, die op belangrijke punten afwijkt.

Deze smartphone koop je als je… waarde hecht aan een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding en niet teveel wil uitgeven aan je nieuwe toestel.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme X50 5G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu