Asus ROG Phone review: game-pc in de vorm van een smartphone

Erwin Vogelaar
10 december 2018, 21:02
5 min leestijd
Asus ROG Phone review: game-pc in de vorm van een smartphone

Reviewscore

8

De Asus ROG Phone is een opvallend toestel speciaal gemaakt voor gamers, maar is deze smartphone daadwerkelijk de moeite waard? Dat lees je in onze review.

Lees verder na de advertentie.

Lees onze Asus ROG Phone review

Het succes van Fortnite en andere games motiveert fabrikanten om speciale gaming smartphones te maken. De Asus ROG Phone is het meest opvallende voorbeeld van deze nieuwe categorie toestellen. Deze smartphone is onderdeel van Republic of Gamers, de productlijn van Asus speciaal voor gamers.

Design: zowel cool als koel

De stijl van het toestel moet je liggen. Hoewel de voorkant vrij minimalistisch oogt, met wel duidelijke schermranden en twee speakers aan de boven- en onderkant, is de achterkant een ander verhaal. Asus trekt de drukke en futuristische stijl van zijn andere gamingproducten namelijk door naar de ROG Phone.

De strepen en hoekige onderdelen moeten het toestel een snelle look geven, met een pulserend logo om het plaatje af te maken. Het meest in het oog springend zijn de zichtbare roosters, waardoor de hitte van het toestel beter kan verdwijnen. De opstaande randjes van de onderdelen aan de achterkant verzamelen wel snel viezigheid. Het opvallend glimmende materiaal trekt tevens razendsnel vingerafdrukken aan.

asus rog phone review

Hardware: snel, soepel en helder

De Asus ROG Phone is met een adviesprijs van 899 euro niet goedkoop, maar de hardware mag er absoluut zijn. Voornamelijk het amoled-scherm van 6 inch (2160 bij 1080 pixels) valt positief op. De kleuren zijn zeer helder en met een verversingssnelheid van 90Hz zien games er tevens soepel uit. Ook het kijken van video’s met hdr is een genot.

Daarnaast zit onder het scherm de hardware om games uitstekend mee te draaien. Denk aan een aangepaste Snapdragon 845-chip, Adreno 630-gpu, 8GB werkgeheugen en forse 4000 mAh-accu.

Misschien wel het beste onderdeel zijn de programmeerbare ‘AirTriggers’ in de bovenhoeken. Deze knoppen zie je niet, maar aanrakingen worden toch goed geregistreerd. Deze knoppen kun je vrij programmeren per game, bijvoorbeeld om een schietknop en springknop op het scherm te vervangen.

asus rog phone review

Software: alles voor gamers

Naast het design valt het toestel ook in de software op. Het hoofdonderdeel is de Game Center, waar talloze instellingen te vinden zijn. Hier zie je niet alleen informatie over de cpu, gpu, het geheugengebruik en je opslag, maar regel je ook de ventilatorsnelheid, stel je gameprofielen in en kun je zelfs het ledlicht van het logo aanpassen.

Ook belangrijk is de X-Mode, die je kunt activeren door in de telefoon te knijpen. Staat deze modus aan, dan worden notificaties uitgeschakeld, apps op de achtergrond afgesloten en de focus van het toestel op prestaties gelegd. Hiermee kun je dus naar hartenlust gamen.

Tijdens het spelen swipe je vanaf de rechterkant van het scherm naar links om naast de bekende Android-knoppen ook een gameknop te vinden. Achter deze knop zit een menu met snelknoppelingen om onder andere de AirTriggers in te stellen of om gameplay op te nemen.

asus rog phone review

Accessoires

De ROG wordt tijdens het gamen ondanks de stevige koeling toch snel warm. Daarom wordt er een extra ventilator meegeleverd die je in het toestel klikt. Dat werkt goed. Niet alleen wordt het toestel merkbaar koeler, maar als bonus voelt de koele lucht fijn tegen je zweethanden aan tijdens een spannende game.

Om de ventilator in het toestel te steken, moet je wel een klein plastic dingetje uit de poort halen. Deze is zo klein, dat je het zo kwijtraakt. Dat weet Asus ook, dus krijg je er een paar extra bij als je het toestel koopt. Toch is dat niet een hele elegante oplossing.

De ventilator is niet de enige accessoire voor dit toestel. De Asus ROG Phone is uit te breiden met onder andere een Twinview Dock, waardoor je een tweede scherm krijgt om bijvoorbeeld te streamen, en meer accu om langer door te spelen. Ook de Mobile Desktop Dock om op je pc-scherm te gamen, of een Display Dock om op je tv te spelen zijn opties. Afgezien van de ventilator hebben we deze accessoires echter niet getest.

Ook nog een smartphone

Naast de focus op games, is de Asus ROG Phone verder ook een prima smartphone. Het laagje dat Asus over Android legt past volledig bij de rest van het toestel, met voornamelijk een hoop schreeuwend rood en lijntjes om de icoontjes heen. Net als de rest van het design moet je daar van houden. Gelukkig houdt niets je tegen om een andere launcher te gebruiken voor een wat neutraler uiterlijk.

De dubbele camera’s aan de achterkant maken tevens goede foto’s, terwijl de camera aan de voorkant helpt met het snel ontgrendelen van je smartphone. Daar is ook de vingerafdrukscanner aan de achterkant voor te gebruiken.

Conclusie Asus ROG Phone review

De Asus ROG Phone is puur als smartphone niet bijzonder, maar als apparaat om smartphonegames op te spelen fantastisch. Op de meeste moderne high-end telefoons kun je ook prima gamen, maar de Asus ROG Phone maakt er echt een feestje van. Zowel door de overdreven hardware, extra knoppen en de mogelijkheid om alles naar je eigen wensen af te stellen. Speel je dus veel zware 3d-games op je smartphone, dan is de Asus ROG Phone een monster waar je veel plezier mee kunt hebben.

Asus ROG Phone kopen

Ben je na het lezen van deze review enthousiast geworden en wil je de Asus ROG Phone aanschaffen? In onze prijsvergelijker vind je de beste deals voor smartphone. De adviesprijs voor een losse Asus ROG Phone is 899 euro. De telefoon is ook in combinatie met een abonnement verkrijgbaar.

Asus ROG Phone

Asus ROG Phone prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Asus ROG Phone prijzen. Bekijk alle Asus smartphones.

Alle Asus smartphones met prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ROG Phone
Asus ROG Phone

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu