Asus ZenWatch 3 preview: ronde smartwatch tikt zoals alle andere

Lars Paymans
31 augustus 2016, 19:30
3 min leestijd
Asus ZenWatch 3 preview: ronde smartwatch tikt zoals alle andere

Reviewscore

6,5

Als je een smartwatch presenteert, is het lastig om jezelf nog te onderscheiden van de rest. Een horloge blijft een horloge, en aan dat klassieke uiterlijk verander je weinig. Asus doet dit jaar een poging met de ZenWatch 3, een mooie smartwatch die eigenlijk niets nieuws doet.

Lees verder na de advertentie.

De cijferscore hiernaast is gebaseerd op onze eerste indruk.

Check de Asus ZenWatch 3 preview

Je hoeft de ZenWatch 3 niet lang naast zijn voorganger te leggen om te zien wat er is veranderd. Asus maakt de overstap naar een rond scherm, waardoor de smartwatch eerder iets weg heeft van een analoog horloge. Dit zorgt ervoor dat de ZenWatch 3 meer oogt als een klassiek horloge. Dit is ook te danken is aan de drie knoppen die op de rechterkant te vinden zijn en de roestvrijstalen behuizing. Het leren bandje maakt het beeld van een klassiek horloge compleet.

Asus Zenwatch 3 preview

Deze drie klassieke knoppen zijn geen toeval. Volgens Asus moet dit de drager het gevoel geven van een klassiek horloge. Twee van de drie knoppen kun je naar eigen smaak indelen, zodat je direct toegang hebt tot de app die je het meest gebruikt. Handig, al zijn er tot op heden nog maar weinig apps die we regelmatig op een smartwatch openen.

Licht, dun en groot genoeg

Toen we de ZenWatch 3 om onze pols deden, viel direct op hoe licht hij aanvoelt. De behuizing is relatief dun en sluit goed aan op je pols. Het scherm is groot genoeg om notificaties op te lezen, maar blijft subtiel genoeg om niet als kauwgombalhorloge aan te voelen.

Uiteraard heb je de keuze uit verschillende kleuren, waaronder het fraaie roségoud. Er zijn meer dan vijftig verschillende wijzerplaten beschikbaar, en je kunt daarnaast een speciale Android- of iOS-app gebruiken om je klok naar eigen smaak vorm te geven.

Asus Zenwatch 3 preview

Het slimme horloge is uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 2100-processor, die speciaal gemaakt is voor wearables. De accu van de ZenWatch 3 gaat één tot twee dagen mee, maar daar neemt Asus geen genoegen mee. Zo kun je hem tot 60 procent opladen in een kwartiertje tijd. We hebben echter niet kunnen testen hoe lang het horloge daadwerkelijk meegaat.

Ook zit er een draagbare accu in de doos, zodat je ook onderweg je horloge even wat extra stroom kunt geven. Handig voor een noodgeval, maar in de praktijk natuurlijk niet ideaal: wie neemt er nu een powerbank mee die alleen met een horloge werkt?

Wie gaat Asus nog overtuigen?

Het probleem van de ZenWatch 3 is niet het design, maar eerder smartwatches in het algemeen. Fabrikanten blijven er stellig in geloven, maar de functies zijn nog steeds te beperkt om een groot publiek aan te spreken. Zo heeft het horloge geen hartslagsensor wat de fitnessfuncties beperkt, wat ook geldt voor het ontbreken van een ingebouwde GPS.

Asus Zenwatch 3 preview

“Veertig procent van de millenials gebruikt tegenwoordig een smartwatch”, aldus Asus tijdens de presentatie. Maar kijk een keer om je heen en je weet dat deze verhouding in werkelijkheid heel anders ligt. Daar gaat de ZenWatch 3, ondanks de schappelijke prijs van 229 euro, waarschijnlijk niets aan veranderen.

Lees het laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ZenWatch 3
Asus ZenWatch 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu