De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Bamboo stylus en Loop app Review

Redactie
2 augustus 2013, 15:34
3 min leestijd
Bamboo stylus en Loop app Review

Reviewscore

7

bamboo stylus en bamboo loop

De Japanse tableau-fabrikant Wacom is in de mobiele markt voornamelijk bekend vanwege zijn styli, het meervoud van stylus. Met een stylus kun je nauwkeuriger op een touchscreen tekenen door middel van de drukgevoeligheid die met het uiteinde kan worden uitgevoerd. De Bamboo Loop app is speciaal voor de stylus gemaakt, maar kan ook gewoon met de vingers worden bestuurd.

Lees verder na de advertentie.

Bamboo Loop

Met Bamboo Loop kun je op een creatieve manier foto’s maken, bewerken en al je creaties met anderen delen. Als je de app opent en een account hebt aangemaakt, kun je direct beginnen met het creëren van je eerste Loop. Om te beginnen selecteer je de degene(n) waarnaar je de Loop wilt versturen. De contactpersonen worden uit Facebook of je contactlijst gehaald, maar het is eveneens mogelijk om een e-mailadres in te voeren.

bambooloop

De Loop is eigenlijk een foto met aan de onderkant ruimte voor een persoonlijke boodschap. Denk aan de oude Polaroid-foto’s, maar dan net even wat anders. Je kunt kiezen uit verschillende vormen voor de foto, waaronder een hartje, wolkje, rondje of tekstbalonnetje. Ook zijn er Instagram-achtige filters aanwezig die je aan de foto kunt toevoegen. Dit kan creaties de retro look geven die sommigen net even nodig hebben.

Na het maken of selecteren van een foto die in de vorm weergegeven wordt, kun je op de gehele afbeelding met kwasten aan de slag gaan. Zo heb je de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap achter te laten of gewoon wat verfstrepen aan te brengen.

De Loop kan via e-mail en sociale media als Facebook, Twitter, Tumblr en Instagram worden gedeeld. Degene die de Loop ontvangt kan, als hij of zij ook een Loop-account heeft, op de Loop reageren door op dezelfde creatie een boodschap achter te laten. Dit creëert volgens Wacom een ‘eindeloze Loop’.

Bamboo stylus

BambooMiniGallery_01

Wacom raadt voor het gebruik met de Loop-app de Bamboo stylus aan. AndroidPlanet kreeg de Bamboo stylus mini opgestuurd, een kleine versie van de bekende styulus die maar 4,7 centimeter hoog is. Het apparaatje is lekker licht en komt in verschillende kleuren beschikbaar, waaronder groen, blauw, roze, rood en natuurlijk wit en zwart. De Bamboo stylus mini weegt maar 8 gram en kan via een touwtje met een uitsteeksel in de koptelefooningang worden gestoken. Zo heb je ‘m altijd snel bij de hand. Een probleem hiervan is wel dat de stylus tegen je scherm aan kan gaan tikken als je je hand beweegt terwijl je het toestel vasthoudt.

BambooMiniGallery_08

Het bewerken van de Loops met een stylus gaat inderdaad een stuk gemakkelijker dan alleen je vingers gebruiken. Het uiteinde van de stylus is een zacht rubber bolletje dat reageert op de druk die het apparaatje ontvangt. Hierdoor wordt een streep bijvoorbeeld dunner of lichter naarmate je respectievelijk minder hard of juist harder drukt.

De Bamboo stylus mini is verkrijgbaar via de officiële website van Wacom voor een adviesprijs van 14,90 euro. De app is geheel gratis in gebruik. De gebruiker kan nog wel enkele premium pakketten in de app aanschaffen om meer designs aan de Bamboo Loop-app toe te voegen.

Download: Bamboo Loop (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu