De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste koptelefoons met noise cancelling (december 2023)

Sanne Rosendaal
14 min leestijd
Beste koptelefoons met noise cancelling (december 2023)

Op zoek naar de beste noise cancelling koptelefoons? Android Planet heeft een aantal goede ruisonderdrukking koptelefoons van dit moment voor je op een rijtje gezet. Gebruik onze ANC koptelefoonkoopgids om te ontdekken wat de beste keuze voor jou is én de beste deal scoor je direct met onze prijsvergelijker.

Lees verder na de advertentie.

De voordelen van noise cancelling

In een alsmaar drukkere wereld neemt de vraagt van noise cancelling oordopjes en koptelefoons explosief toe.

Dat is niet verrassend te noemen want wetenschappers waarschuwen al jarenlang voor de gezondheidsgevaren van (te)veel omgevingsgeluid. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 20 procent van de Europese bevolking dagelijks blootgesteld wordt aan lawaai dat schadelijk is voor de gezondheid.

Dit zijn een aantal van de gezondheidsgevaren die uit het onderzoek naar voren kwamen:

 • ❌ Slaapstoornissen
 • ❌ Negatieve impact op hart- en bloedvaten
 • ❌ Verstoorde stofwisseling
 • ❌ Cognitieve functiestoornissen bij kinderen
 • ❌ Chronische (zware) stress

Door gebruik te maken van een koptelefoon met ruisonderdrukking kun je een heel groot deel van (schadelijk) omgevingsgeluid om je heen blokkeren. Noise cancelling kan niet alleen helpen bij het voorkomen van problemen zoals slapeloosheid, maar kent ook een aantal andere voordelen:

 • ✅ Kan concentratievermogen verbeteren
 • ✅ Kan slaap(kwaliteit) verbeteren
 • ✅ Verminderd stress
 • ✅ Betere luisterervaring voor muziek en podcasts
 • ✅ Makkelijker om telefoongesprekken te voeren

Noise cancelling koptelefoons

Dankzij een hoofdtelefoon met active noise cancelling (ANC) hoor je alleen nog dat wat je wil horen en niets anders. Zo focus jij je optimaal op de taak die je voorhanden hebt. Dat doet ‘ie door via een microfoon achtergrondgeluid te detecteren. Vervolgens wordt met een ‘antigeluid’ de ruis tegengewerkt voordat jij het hoort.

Er zijn ontzettend veel van dit soort koptelefoons op de markt en dan kan het nog wel eens lastig zijn om die ene te vinden die precies is wat jij zoekt. Comfort is natuurlijk belangrijk als je van plan bent hem veel te gebruiken, maar misschien zoek je ook een kleur die bij je past of heb je een budget om je aan te houden. Met deze koopgids met goede noise cancelling koptelefoons proberen we het je iets makkelijker te maken.

Laatste update: woensdag 6 december 2023 14:08

Koptelefoons met ruisonderdrukking in het kort

In onderstaande lijst zie je in een oogopslag welke hoofdtelefoons met ruisonderdrukking wij aanraden, in willekeurige volgorde. Benieuwd naar de uitgebreide specificaties en reviews? Klik op de koptelefoons, gebruik de inhoudsopgave of scroll lekker verder!

Noise cancelling koptelefoons gedetailleerd

#1 – Sony WH-1000XM5 – Beste noise cancelling

sony wh-1000xm5

Dit vinden we goed

 • Geweldige microfoon
 • Mogelijkheden in Sony’s app
 • Bluetooth 5.2 met SBC, AAC en LDAC ondersteuning
 • Verbinden met meerdere apparaten tegelijk
 • Vind mijn apparaat-functionaliteit

Dit vinden we minder goed

 • Geen IP-certificering (waterdichtheid)
 • Niet handig in te klappen

Moeten we elektronica-koning Sony nog introduceren als het over koptelefoons gaat? We vermoeden van niet, want de fabrikant laat met deze opvolger van de WH-1000XM4 opnieuw zien (ver) voor de kudde uit te lopen. De WH-1000XM5 wijkt in die zin niet veel af van zijn voorloper, maar heeft wel de microfoon verbeterd. Sony staat sinds jaar en dag bekend om zijn geweldig goede ruisonderdrukking en voert bij iedere evolutie van de 1000-serie subtiele verbeteringen door.

De koptelefoon past de noise cancelling voortdurend automatisch aan en stemt deze af op de omgeving waar je je in bevindt. Je kunt daarbij snel switchen tussen noise cancelling en de ambient sound-modus door een tikje te geven tegen de aanraakgevoelige oorschelpen.

Het gebruikte plastic voelt echter wel een beetje goedkoop aan. Ook kan je de koptelefoon helaas niet opvouwen. Andere koptelefoons zijn compacter en daardoor wat handiger voor onderweg. Gelukkig zit ‘ie verder wel comfortabel over je oren, ook als je lang muziek luistert.

Mochten bepaalde tonen niet naar je wens zijn dan heb je deze in een handomdraai aangepast in de app. Dit doe je volledig handmatig of door middel van voorgeprogrammeerde muziekprofielen. Verder is het mogelijk met meerdere apparaten tegelijk te verbinden. Ben je muziek aan het luisteren via je smartphone, maar start je een video op je laptop? Dan schakelt ‘ie dus automatisch tussen de apparaten.

De batterijduur is vergelijkbaar met zijn voorganger. Sony claimt 30 uur speeltijd met noise cancelling ingeschakeld, en 40 uur zonder. Opladen doe je via USB-PD. Met drie minuten laden (!) kun je weer drie uur vooruit.

Je haalt de Sony WH-1000XM5 ANC koptelefoon in huis in het zwart of zilver met een adviesprijs van 420 euro. Op het moment is ‘ie gelukkig voordeliger te verkrijgen. Klik op de knop hieronder om naar de beste deal van dit moment te gaan.

Sony WH-1000XM5 deals

Sony WH-1000XM5

€ 339,00

1 dag

Bekijk bij Bol.com
Bol.com

Sony WH-1000XM5

€ 339,00

1 dag

Bekijk bij Coolblue
Coolblue

Sony WH-1000XM5

€ 339,00

1 dag

Bekijk bij Expert
Expert
Vergelijk alle Sony WH-1000XM5 prijzen

#2 – Teufel Real Blue Pro – Beste accuduur

Teufel Real Blue Pro

Dit vinden we goed

 • Compact
 • Voorzien van veel snufjes
 • Accuduur

De Teufel Real Blue Pro is de beste koptelefoon die het Duitse merk te bieden heeft. Hij is voorzien van allerlei snufjes en meerdere microfoons zodat geluid gefilterd kan worden op het moment dat je gebruik maakt van de actieve ruisonderdrukking of transparantiemodus. Dan wordt geluid juist wel doorgelaten, zodat je gewoon gesprekken kan voeren zonder de hoofdtelefoon af te zetten. 

Je bedient de Real Blue Pro op meerdere manieren. Op je smartphone of laptop skip je bijvoorbeeld snel een nummer, maar je gebruikt ook de aanraakgevoelige oorschelpen van de koptelefoon zelf. Is de accu leeg, dan sluit je de meegeleverde kabel gewoon aan op je apparaat. 

Al zal dat niet heel snel gebeuren. Je luistert namelijk tot maar liefst 56 uur lang via de koptelefoon op een enkele acculading. Met noise cancelling ingeschakeld wordt dat wel iets verkort: 44 uur. Ook is ‘ie uitgerust met een snellaadmodus, zodat je je hoofdtelefoon zo snel mogelijk weer op zet. 

Verder verbind je ‘m met meerdere apparaten tegelijk en er is ondersteuning voor high res-audio, zodat je geniet van hoge kwaliteit. In de Teufel-app stel je hem trouwens volledig in zoals jij het fijn vindt. Denk bijvoorbeeld aan een eigen muziekprofiel. Je koopt hem in het zwart of zilver, met chique koperkleurige accenten. Bovendien vouw je hem eenvoudig op, zodat hij niet veel ruimte inneemt in je tas.

Teufel Real Blue Pro deals

Teufel Real Blue Pro

€ 306,98

1 dag

Bekijk bij Teufel
Teufel

Teufel Real Blue Pro

€ 306,98

11 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Vergelijk alle Teufel Real Blue Pro prijzen

#3 – Sony WH-1000XM4 – Meest in prijs gedaald

sony wh-1000xm4

Dit vinden we goed

 • Krachtige en aanpasbare ANC
 • Met twee apparaten tegelijk te verbinden
 • Dynamisch geluid met veel kracht
 • 3.5mm audio-aansluiting aanwezig

Dit vinden we minder goed

 • Geen AptX of AptX HD ondersteuning
 • Geen IP-certificering
 • Design niet echt spannend

Dan het iets oudere broertje, Sony’s WH-1000XM4. Hij schittert niet alleen in noise cancelling, want ook de geluidskwaliteit en de kwaliteit van de microfoon zijn nog altijd enorm indrukwekkend te noemen. Dat komt mede door Sony’s zelf-ontwikkelde LDAC techniek die ongeveer drie keer meer data dan een typische Bluetooth verbinding kan verwerken – wat zorgt voor een subliem geluid.

Door de ingebouwde Atmospheric Pressure Optimising is dit ook direct een goede noise cancelling koptelefoon voor gebruik in het vliegtuig. De koptelefoon meet de luchtdruk om de koptelefoon heen en past hier het geluid en het niveau van ruisonderdrukking op aan.

De speak to chat-functionaliteit detecteert wanneer je met iemand een gesprek start en pauzeert muziek vervolgens automatisch voor je. Na afloop van je gesprek wordt de muziek weer gestart, waarbij je de intervaltijd (wanneer de muziek weer moet starten) in de app kunt instellen. Overigens verstaan andere mensen je tijdens het bellen niet altijd even goed en dat is jammer.

Voor noise cancelling wordt er gebruik gemaakt van een persoonlijke optimizer, waarbij je in de smartphone-app gegevens zoals de grootte van je hoofd en je haarlengte op kunt geven. Ook vraagt hij aan je of je een bril draagt en wil hij zelfs een foto van je oren zien voor de 360 graden audio feature. Het volledig doorlopen van de persoonlijke set-up zorgt voor een merkbare betere audio-ervaring.

De batterij gaat met ruisonderdrukking ingeschakeld gemiddeld zo’n 20 uur mee. Zonder is dat ongeveer 30 uur. Opladen doe je via een bijgeleverde USB-C kabel en in slechts 10 minuten laden beschik je over 5 uur speeltijd.

Zoek je vooral een koptelefoon om geconcentreerd te werken en achtergrondgeluid buiten te sluiten, dan is de Sony WH-1000XM4 jouw beste vriend. Waterdicht is hij door een gebrek aan een IP-certificering niet, al moet een spatje water en een beetje zweet geen kwaad kunnen. De Sony WH-1000XM4 is verkrijgbaar in het blauw, wit, zilver en zwart en heeft een adviesprijs van 380 euro. Omdat het een wat ouder model is, is de prijs echter flink aan het zakken.

Sony WH-1000XM4 deals

Sony WH-1000XM4

€ 199,00

1 dag

Bekijk bij Bol.com
Bol.com

Sony WH-1000XM4

€ 199,00

1 dag

Bekijk bij Coolblue
Coolblue

Sony WH-1000XM4

€ 199,00

1 dag

Bekijk bij Expert
Expert
Vergelijk alle Sony WH-1000XM4 prijzen
bose 700

#4 – Bose 700

Dit vinden we goed

 • Met twee apparaten tegelijk verbinden
 • Intuïtieve knoppen en touch bediening
 • Kristalhelder geluid

Dit vinden we minder goed

 • Bose smartphone-app
 • Accuduur

De Bose 700 maakt gebruik van een noise cancellingsysteem welke draait op Bose’s eigen NC-chip. Dit systeem gebruikt een totaal van acht ingebouwde microfoons (6 voor noise cancelling, 2 voor jouw stemgeluid) en 10 niveaus ruisonderdrukking om je van volledige isolatie te kunnen voorzien. De aanwezige microfoons houden dankzij de intelligente software continu rekening met het geluid om je heen.

Al sta je langs een drukke hoofdweg, je merkt er zelf door de 700 op je hoofd niets van. Ook voor de ontvanger aan de andere kant van de lijn worden deze omgevingsgeluiden moeiteloos weggefilterd. Het comfort en de neutrale geluidskwaliteit is goed. Dat laatste mag niet echt als een verrassing komen, daar Bose weinig slechte audioproducten aflevert.

Je bedient de hoofdtelefoon eenvoudig aan één kant, waaronder ook via Spotify Tap. Met een tikje op de rechteroorschelp kom je meteen bij je laatste Spotify-luistersessie terecht. Ook is er een Bose smartphone-app waarmee je de klank precies zo instelt zoals jij hem het liefst hoort. Hoewel de oorschelpen plat te vouwen zijn, vouw je de Bose 700 niet helemaal in om hem compact in je tas te stoppen.

De accuduur is met twintig uur matig te noemen. Leg je ‘m een kwartiertje aan het stroom, dan luister je weer voor 3,5 uur via de Bose 700. Helemaal volladen duurt ongeveer 2,5 uur. Je schaft de Bose 700 aan in het zwart of zilver voor een adviesprijs van 399,95 euro. De prijs is echter al flink gedaald, dus klik op de knop hieronder voor de beste prijs!

Bose Noise Cancelling Headphones 700 deals

Bose Noise Cancelling Headphones 700

€ 250,00

1 dag

Bekijk bij Bol.com
Bol.com

Bose Noise Cancelling Headphones 700

€ 262,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Bose Noise Cancelling Headphones 700

€ 289,94

11 dagen

Bekijk bij Proshop
Proshop
Vergelijk alle Bose Noise Cancelling Headphones 700 prijzen

#5 – Sennheiser Momentum 4 – Beste accuduur

sennheiser moment 4

Dit vinden we goed

 • Accuduur tot wel 60 uur met ANC
 • Smart Control-app

Dit vinden we minder goed

 • Niet opvouwbaar

In deze lijst met goede noise cancelling koptelefoons hoort ook de Sennheiser Momentum 4 thuis. Achtergrondgeluid dempt ‘ie namelijk goed. Zo focus jij dus alleen op dat wat je wil horen, wat ook van goede kwaliteit uit de koptelefoon komt. 

Doordat Sennheiser meerdere microfoons in de Momentum 4 verwerkt heeft, ben je altijd goed verstaanbaar tijdens het bellen. Gesprekken klinken helder en duidelijk, zonder dat de ontvanger last heeft van irritante ruis op de achtergrond. Een nadeel van deze draadloze koptelefoon is dat hij niet opvouwbaar is. In een tas neemt ‘ie dus vrij veel plek in beslag. 

Het geluid dat de koptelefoon produceert pas je via de Smart Control-app aan aan jouw smaak. Je personaliseert de klank via de equalizer door bijvoorbeeld meer bas toe te voegen. Ook kun je je luistervoorkeuren laten evalueren, zodat de koptelefoon in het vervolg zijn instellingen op je persoonlijke smaak afstemt. 

Volgens Sennheiser luister je – met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld – tot wel zestig uur lang podcasts of muziek. Heb je die tijd vol, dan laad je hem weer op via een snoertje. Dat duurt ongeveer twee uur. 

De Sennheiser Momentum 4 is niet goedkoop, want het merk vraagt een adviesprijs van 349 euro. Bij andere verkooppunten is ‘ie echter wel voordeliger te verkrijgen. Je hebt verder de keuze uit een zwarte en witte variant. 

Sennheiser Momentum 4 Wireless deals

Sennheiser Momentum 4 Wireless

€ 249,00

1 dag

Bekijk bij Bol.com
Bol.com

Sennheiser Momentum 4 Wireless

€ 279,00

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Sennheiser Momentum 4 Wireless

€ 279,00

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Sennheiser Momentum 4 Wireless prijzen

#6 – Bose QuietComfort 45 – Beste prijs-kwaliteitverhouding

bose quietcomfort 45

Dit vinden we goed

 • Met twee apparaten tegelijk verbinden
 • Onderscheidende noise cancelling
 • ‘Ambient aware’ modus
 • Draadloos en bedraad luisteren
 • Bijzonder comfortabel

Dit vinden we minder goed

 • Bass is onderbelicht
 • Geluidsprofiel soms wat vreemd
 • Noise cancelling (ANC) is niet in niveaus in te stellen

De QuietComfort 45 koptelefoon is Bose op zijn best. Een kwalitatieve koptelefoon van hoogwaardige materialen met fluweelzachte oorkussens en geweldige noise cancelling. De geluidskwaliteit is hetgeen waar de koptelefoon wat ons betreft verbleekt bij de andere keuzes in deze review. Het zijn vooral de hoge tonen die uit de boot vallen en waardoor veel muziekgenres net niet ‘juist’ klinken.

Voordeel van die aparte sound is dat podcasts erg lekker uit de oorschelpen komen. Ben je een fervent podcast-verslinder, dan raden we de QuietComort 45 je vanwege het draagcomfort en het typische geluidsprofiel aan.

Wat betreft de noise cancelling (actief en passief) heeft Bose met dit model geen enkele moeite de ANC-toppers zoals de Sony WH-1000XM5 bij te houden. Met de speciale ‘Quiet’ en ‘Aware‘ modi kun je heel precies instellen welke geluiden gedempt moeten worden en in welke maten je bepaalde omgevingsgeluiden (zoals sirenes of claxons) door wilt laten komen.

Bose levert bij de QuietComfort 45 een opbergcase, 3.5mm-audiokabel en een USB A naar USB C oplaadkabel. Wat betreft de batterijduur zit het absoluut goed. Met ANC ingeschakeld haalden we ruim 40 uur, waar Bose zelf vreemd genoeg wat minder opgeeft. Met de snellaadfunctie haalden we 180 minuten batterijduur in slechts 15 minuten laden.

Bose QuietComfort 45 deals

Bose QuietComfort 45

€ 229,00

1 dag

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Bose QuietComfort 45

€ 239,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Bose QuietComfort 45

€ 243,99

6 dagen

Bekijk bij Proshop
Proshop
Vergelijk alle Bose QuietComfort 45 prijzen
beats studio 3

#7 – Beats Studio 3

Dit vinden we goed

 • Comfortabel
 • Actieve ruisonderdrukking

Dit vinden we minder goed

 • Geen bijbehorende app met equalizer
 • Accuduur is niet al te lang

De Beats Studio 3 draadloze koptelefoon is gemaakt om comfortabel te kunnen dragen. Hij is dan ook lekker licht en dankzij de actieve ruisonderdrukking worden achtergrondgeluiden weg gefilterd. Zo hoor je alleen nog wat je wil horen: jouw favoriete muziek. Verder maakt de techniek gebruik van ruimtelijke audio, waarmee het lijkt alsof je in een ruimte met meerdere speakers zit. Draai je je hoofd, dan lijkt het geluid vanuit een andere richting te komen. 

Het bedienen van de koptelefoon doe je met je smartphone, maar kan ook gemakkelijk op de koptelefoon zelf. Aan de linkerkant tik je op het Beats logo om te pauzeren of naar het volgende nummer te gaan. Ook het volume regel je via aanrakingen. 

Helaas heeft de Beats Studio 3 geen bijbehorende app met equalizer om klanken aan te passen aan het genre. Je zult het dus moeten doen met de fabrieksinstellingen. Geen straf, want ook daarmee klinkt je muziek goed!

Luisteren zonder active noise cancelling ingeschakeld doe je tot wel veertig uur lang zonder opladen. Met ANC ingeschakeld is dat tot 22 uur lang. Kom je toch zonder accusap te zitten, dan leg je ‘m een kwartiertje aan een snoertje en kun je weer voor drie uur muziek luisteren. 

Voor elke smaak is er een Beats Studio 3. Je hebt namelijk de keuze uit zwart met gouden of rode accenten, grijs met gouden accenten of simpel blauw of zwart. Voor dit alles vraagt Beats een adviesprijs van 399,95 euro, maar hij is bij derden voor minder te scoren. 

Beats Studio 3 deals

Beats Studio 3

€ 209,00

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Beats Studio 3

€ 269,95

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl
Mobiel.nl

Beats Studio 3

€ 303,00

1 dag

Bekijk bij Bol.com
Bol.com
Vergelijk alle Beats Studio 3 prijzen

#8 – Sennheiser HD 450BT – Goedkoopste koptelefoon

sennheiser hd 450bt

Dit vinden we goed

 • Opvouwbaar
 • Bijgeleverde kabel

Dit vinden we minder goed

 • Accuduur is niet al te lang

In deze lijst met goede koptelefoons kan ook de Sennheiser HD 450BT niet ontbreken. Ideaal als je veel onderweg bent. Je vouwt hem namelijk makkelijk op, waardoor ‘ie niet veel ruimte in beslag neemt in je tas. Ook is de koptelefoon licht in gewicht, maar daardoor voelt hij ook wat goedkoop aan.

Via de Smart Control-app pas je het geluid dat de Sennheiser HD 450BT produceert aan aan het genre dat je luistert. Met de equalizer voeg je meer of minder bas toe aan je hardstyle-muziek, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Ook leuk is dat je in de app de podcastmodus kunt inschakelen, waarmee de verstaanbaarheid van gesproken audio verbeterd wordt. 

Dankzij de actieve ruisonderdrukking wordt achtergrondgeluid redelijk goed weggefilterd. Via een microfoon wordt achtergrondgeluid gedetecteerd, wat de koptelefoon vervolgens met een ‘antigeluid’ tegenwerkt.

Meestal gaat het gebruik van active noise cancelling ten koste van de accuduur, maar met de HD 450BT luister je dertig uur lang met de modus ingeschakeld op één batterijlading. Is ‘ie toch leeg, dan laad je hem in twee uur weer volledig op. Soms kan het voorkomen dat je niet de mogelijkheid hebt om op te laden. In dat geval steek je de bijgeleverde kabel in je apparaat en luister je gewoon verder. 

Voor de bluetooth hoofdtelefoon vraagt Sennheiser een adviesprijs van 129,90 euro. Bij andere partijen is ‘ie echter voordeliger te koop. Daarbij heb je de keuze tussen de zwarte of witte variant. 

Sennheiser HD 450BT deals

Sennheiser HD 450BT

€ 109,95

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon

Sennheiser HD 450BT

€ 111,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Sennheiser HD 450BT

€ 112,00

1 dag

Bekijk bij Bol.com
Bol.com
Vergelijk alle Sennheiser HD 450BT prijzen

Draadloze oordopjes met noise cancelling

Mocht je nog twijfelen tussen een koptelefoon en oordopjes, check dan vooral ook onze onderstaande draadloze oordopjes koopgidsen of bekijk de reguliere koptelefoons koopgids hier op AndroidPlanet.nl.

Veelgestelde vragen over noise cancelling draadloze koptelefoons

Onderstaande vragen en antwoorden over noise cancelling draadloze koptelefoons is een greep uit de meest gestelde vragen die onze redactie voorbij ziet komen.

Sennheiser Momentum draadloze koptelefoon
Wat is noise cancelling?

Noise cancelling is het filteren en/of spiegelen van omgevingsgeluid. Er bestaat passieve noise cancelling en actieve noise cancelling. Passief heeft vaak te maken met de vorm van een koptelefoon en het materiaalgebruik. Je hand over je oor houden is bijvoorbeeld ook een vorm van passieve noise cancelling. Bij actieve noise cancelling filtert de koptelefoon het omgevingsgeluid om je heen.

Wat is spatial audio?

Spatial audio bootst een bioscoopervaring na, door het te laten lijken alsof het geluid in je koptelefoon van verschillende richting afkomt. Van voren, van achteren, de zijkanten en zelfs boven je hoofd.

Wat is active noise cancelling?

Active noise cancelling koptelefoons maken een antigeluid dat omgevingsgeluid opheft, zodat je er minder tot niets meer van hoort. Bij veel koptelefoons kun je de intensiteit van de noise cancellation instellen via een smartphone app.

Kan je noise cancelling gebruiken zonder muziek?

Ja hoor, bij vrijwel alle draadloze koptelefoons met noise cancelling kun je ook zonder het afspelen van audio gebruikmaken van noise cancelling.

Wat is het verschil tussen ruisonderdrukking en noise cancelling?

De woorden betekenen hetzelfde – er bestaat geen verschil tussen ruisonderdrukking en noise cancelling.

Kan je misselijk worden van noise cancelling?

Sommige gebruikers kunnen er misselijk van worden, doordat je minder lijkt te horen met je oren. De meeste mensen zullen hier echter geen last van hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony WH-1000XM5
Sony WH-1000XM5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu