De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei Ascend G6 review (hands-on)

Wouter Nijsen
16 februari 2014, 12:52
1 min leestijd
Huawei Ascend G6 review (hands-on)

Reviewscore

7,5

Qua design heeft de Ascend G6 in veel weg van de – zeker in Nederland en België – populaire Ascend P6. De smartphone is wel iets dikker dan het andere Huawei-toestel. Verder beschikt het toestel over een iets kleiner scherm (4,5 inch) met een qHD-resolutie. Dit houdt 960 bij 540 pixels in; beduidend minder dan de 720p-resolutie van de P6 en dat merk je. Het display heeft goede kijkhoeken, maar oogt – vooral als je webpagina uitgezoomd bekijkt – wat korrelig. Kom meer te weten over het toestel in dit Huawei Ascend G6 review.

Lees verder na de advertentie.

Ascend G6

De Ascend G6 is een budgetvariant van de P6 en de adviesprijs ligt met circa 200 euro flink wat lager. Voor die prijs krijg 4G-telefoon die wordt aangedreven door een 1,2GHz-quadcore-processor en een 2000 mAh-accu. Er is een 5-megapixel-frontcamera aan boord met software voor de beste (breedbeeld) selfie en het opleuken van foto`s. Aan de achterzijde bevindt zich een 8-megapixel-camera die foto`s schiet met stemcommando`s of kiekjes maakt als de persoon die je fotografeert, glimlacht.

Bij verschijning draait de smartphone op Android 4.2 (Jelly Bean) met de Emotion UI-skin van Huawei. Deze is `normaal` te gebruiken (dus met een x-aantal homescreens die alle apps tonen) of in een uitgeklede modus met grote informatieblokken. Dat laatste lijkt vooral handig voor beginnende of oudere gebruikers.

Zelf geven we de voorkeur aan de uitgebreide skin met de volledige functionaliteit. Ondanks zijn prijs voelt de Ascend G6 niet heel goedkoop aan. Het toestel verschijnt in het zwart of wit met kleuraccenten: Light Gunmetal Grey, Rose Gold, White Pink of Champagne Gold.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend G6
Huawei Ascend G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu