De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei Ascend Y550 Review: betaalbaar 4G-toestel

Wouter Nijsen
29 november 2014, 14:00
2 min leestijd
Huawei Ascend Y550 Review: betaalbaar 4G-toestel

Reviewscore

7,5

Veel smartphonefabrikanten brengen elk jaar meerdere budgettoestellen uit en ook Huawei heeft daar een handje van. Met de Ascend Y550 weet het Chinese bedrijf toch op te vallen, door voor een bedrag van iets meer dan 100 euro een 4G-toestel te leveren. We hebben de smartphone mogen testen en in deze Huawei Ascend Y550 review lees je onze bevindingen.

Lees verder na de advertentie.

Prima specificaties

Ascend Y550 review

De Ascend Y550 is niet het mooiste toestel dat Huawei ooit heeft uitgebracht, maar ook niet lelijk. De goedkope smartphone is voorzien van een plastic behuizing, met een mat zwart achterkantje. Daar vinden we tevens ook de 5 megapixel-camera, die wordt bijgestaan door een LED-flitser. Ook aan de voorkant is een camera aanwezig, ditmaal met 2 megapixels. De foto`s die de Ascend Y550 schiet zullen je niet omver blazen, maar voldoen wel voor het schieten van simpele kiekjes voor Facebook of Instagram. De Ascend Y550 is overigens niet het dunste (10 millimeter) of lichtste (153 gram) toestel, maar ligt desondanks fijn in de hand.

Over de interne hardware van de Huawei Ascend Y550 zijn we ook  te spreken. Het toestel wordt aangedreven door een vlotte 1,2GHz quadcore-processor, die met 1GB aan werkgeheugen in staat is om Android 4.4 (KitKat) vloeiend te draaien. Daarnaast is de fijne EmotionUI-schil aanwezig, die in vergelijking met andere Android-skins simplistisch en licht is. EmotionUI voert vooral visuele verbeteringen door en lijkt – mede door de mappenstructuur – een beetje op iOS.

Vooral fijn is het feit dat de Huawei Ascend Y550 ondersteuning voor 4G heeft. Dit is erg handig wanneer je veel buitenshuis internet, omdat je zo nog sneller video`s streamt en bestanden binnenhaalt. Er zijn genoeg budgettoestellen geen 4G-ondersteuning bieden, dus op dat gebied weet de Ascend Y550 zich zeker te onderscheiden.

Minpunten

Wel jammer vinden we de karige hoeveelheid aan opslagruimte (4GB). Na de installatie van het besturingssysteem en enkele apps blijft er namelijk weinig over. Wel is er de mogelijkheid om het toestel middels een micro-sd-geheugenkaartje uit breiden, maar we hadden liever gezien dat Huawei standaard meer opslagruimte had meegeleverd.

Ook belangrijk is natuurlijk het scherm van de Huawei Ascend Y550. Deze heeft een grootte van 4,5 inch-scherm en resolutie van 854 bij 480 pixels. Hierdoor oogt het display wat korrelig, maar dat is bij de meeste budgettoestellen zo. Toch zal het scherm voor de meeste gebruikers voldoen, omdat je er prima filmpjes op kunt kijken en ook geschikt is voor het spelen van games.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend Y550
Huawei Ascend Y550

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu