De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG L40 preview: kleine, maar fijne budgetsmartphone

Gijs Ettes
25 februari 2014, 18:37
1 min leestijd
LG L40 preview: kleine, maar fijne budgetsmartphone

Reviewscore

7

De LG L40 is de kleinste en goedkoopste telg in de L Serie III. Wat ‘ie precies gaat kosten, is nog niet bekend, maar wij gokken tussen de 120 en 130 euro. Lees alles over de smartphone in deze LG L40 preview.

Lees verder na de advertentie.

Met 109,4 bij 59 bij 12 millimeter is de smartphone wat aan de dikke kant vergeleken met veel mid- en high-end-telefoons, maar de L40 is wel een stuk lichter. Het display is als verwacht ook klein met 3,5 inch en de resolutie is niets om over naar huis te schrijven: 480 bij 320 pixels.

LG L40 preview

Het display is gelukkig wel helder, waardoor de kleurrijke Android-interface goed tot zijn recht komt. Het swipen door de menu’s verloopt soepel dankzij de 1,2GHz-dualcore-processor en 512MB aan werkgeheugen. Dat zijn min of meer de minimale systeemeisen voor Android 4.4 (KitKat), maar het is niet te merken dat de L40 ergens adem tekort komt. Verder is er 4GB aan uitbreidbare opslagruimte beschikbaar en een enkele 3,15 megapixel-camera waar je niet al te veel van moet verwachten.

Net als de LG-telefoons die eerder hebben besproken, is de L40 voorzien van Knock Code, waarmee je door een tik-combinatie het toestel ontgrendeld. Je kunt je eigen patroon kiezen van tussen twee en acht tikken. Daarnaast kun je de Guest Mode inschakelen om privé-bestanden te verbergen voor wanneer je je toestel uitleent. Easy Home zorgt  voor een gemakkelijke overstap als je voorheen een featurephone gebruikte. Dit homescreen toont een numeriek toetsenbord, direct toegang tot je contacten en pijltoetsen om door het menu te scrollen. Ideaal voor wie net aan een smartphone begint dus.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu