De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

LG V50 ThinQ preview: 5G-smartphone met extra scherm voelt incompleet

Wouter Nijsen
26 februari 2019, 11:51
4 min leestijd
LG V50 ThinQ preview: 5G-smartphone met extra scherm voelt incompleet

LG presenteerde tijdens MWC 2019 niet alleen de G8 ThinQ, maar kwam ook met zijn eerste 5G-smartphone. De LG V50 ThinQ 5G weet zich ook op een andere manier te onderscheiden, want het toestel heeft een optioneel tweede scherm. We hebben eventjes getest hoe goed dat werkt.

Lees verder na de advertentie.

Aan de slag met de LG V50 ThinQ

In onze LG G8 ThinQ preview gingen we al met het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant aan de slag, maar heeft bedrijf heeft meer voor ons in petto. De V50 ThinQ is vooral belangrijk door de ingebouwde 5G-ondersteuning, al hebben we daar in Nederland voorlopig nog weinig aan. Vanaf 2020 zijn de eerste 5G-netwerken hier beschikbaar, waardoor het niet aannemelijk is dat de telefoon hier in de nabije toekomst verschijnt.

Toch vonden we het de moeite waard om de V50 ThinQ 5G na de presentatie in onze handen te houden, en dat komt met name door het optionele tweede scherm. Via een soort hoesje klik je een display aan de linkerkant van de V50 vast, waardoor je dus plots veel meer schermruimte hebt om mee te werken. Werkt goed goed, of is het een halfbakken versie van een opvouwbare smartphone, die we tijdens MWC 2019 bij andere fabrikanten hebben gezien?

Tweede scherm is geinig

Het tweede scherm is iets kleiner (6,2 inch) dat het echte display van de V50 ThinQ (6,4 inch), al had ik daar tijdens m’n previewsessie niet direct last van. Je merkt vooral dat je met een kleiner scherm te maken hebt door de dikkere randen, die met name op de boven- en onderkant duidelijk zichtbaar zijn. Beide schermen hebben echter een oled-paneel en zagen er scherp, helder en mooi uit.

lg v50 thinq 5g preview

Dat tweede scherm kun je voor verschillende zaken gebruiken. Het eerste wat waarschijnlijk bij je opkomt is multitasken, want je kunt twee apps volledig naast elkaar draaien. Handig voor als je bijvoorbeeld via Google wat locaties en eettentjes opzoekt, en op het optionele scherm Google Maps open hebt staan om te checken waar het precies is. Dat werkt in principe prima, al moest ik wel eventjes zoeken hoe ik beide schermen nou tegelijk liet werken.

Misschien nog wel toffer is dat je op het tweede scherm een game kunt opstarten, en vervolgens het display van de V50 ThinQ zelf gebruikt als gamepad. Een geinige toevoeging, ook omdat je door de trilmotor van de smartphone haptische feedback voelt tijdens het gamen. Het maakt het spelen van games makkelijker en je bedekt niet het scherm met je vingers, wat wel moet als je dat extra beeld niet hebt. Je bent dan immers aangewezen op de on-screen knoppen.

lg v50 thinq 5g preview

Voor fanatieke mobiele gamers is het echter geen ideale oplossing. Je bestuurt de game immers met een touchscreen en mist de feedback en het gevoel van echte knopjes. Daarnaast vond ik het hoesje – waarin het tweede scherm dus is verwerkt – niet enorm stevig aanvoelen. Krakkemikkig is het zeker niet, maar er zat niet iets teveel speling in het hoesje en dat is zonde. Misschien had het te maken met het specifieke demomodel dat ik van LG kreeg.

Mist features van de G8 ThinQ

Het probleem van de V50 ThinQ is dat het daar wel een beetje ophoudt. Voor de rest is de smartphone redelijk rechtoe-rechtaan en alle specificaties die je zou verwachten, zijn ook aanwezig. Denk aan de nieuwste Snapdragon 855-chip, genoeg werkgeheugen (6GB) en opslagruimte (128GB), drie camera’s aan de achterkant en een forse 4000 mAh-accu die het lang moet volhouden.

lg v50 thinq 5g preview

Daarnaast is het een gemiste kans dat alle features die de LG G8 ThinQ zo interessant maken, simpelweg ontbreken op de V50. De nieuwe Z Camera, die ‘palmherkenning’ mogelijk maakt is niet aanwezig, de Air Gestures zijn er niet en de geavanceerde en veiligere gezichtsherkenning wordt ook overslagen op de smartphone. De smartphone draait op Android 9.0 (Pie), maar helaas blijft LG vasthouden aan zijn intense skin die enorm veel aan Android verandert.

Op de 5G-ondersteuning – waar in de Nederland voorlopig niets aan hebben – en het tweede scherm – dat waarschijnlijk voor een niche publiek echt interessant is – is er dus weinig om enthousiast van te worden.

LG V50 ThinQ release

Het is nog onduidelijk wanneer de LG V50 ThinQ precies wordt uitgebracht, maar dit gebeurt eerst in landen waar 5G beschikbaar komt. Ook de adviesprijs heeft de fabrikant niet bekendgemaakt.

De LG G8 ThinQ komt voor de zomer wel naar Nederland, zo vertelde een woordvoerder aan Android Planet. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwe LG-telefoons.

Lees meer over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu