Libratone ZIPP Review: opvallende speaker met prima geluid

Rutger Otto
8 december 2014, 17:00
3 min leestijd
Libratone ZIPP Review: opvallende speaker met prima geluid

Reviewscore

8

Libratone maakt opvallende speakers die zijn gehuld in een wollen jasje en voorzien zijn van een fiks prijskaartje. De vernieuwde ZIPP wijkt wat dat betreft niet af, maar werkt wel voor het eerst met Android.

Lees verder na de advertentie.

Design en mogelijkheden

libratone zipp review

De Libratone ZIPP is een echte plug-and-play speaker. Een stekkertje erin, even aanzetten, eventueel een knopje voor bluetooth of wifi (voor muziek streamen) aanzetten en je bent klaar om te gaan. Je kunt met de cilindervormige speaker je favoriete muziek streamen via bluetooth, usb of AirPlay. Alleen de nieuwste serie ZIPP-speakers beschikt overigens over bluetooth; bij eerdere varianten was het dus niet mogelijk om met je Android-smartphone muziek te streamen. Beschikt je toestel over nfc, dan is koppelen een kwestie van de speaker aantikken.

Speakers van Libratone vallen met name op dankzij het design. De ZIPP is cilindervormig, maar dankt zijn charme vooral aan het hoesje wat eromheen zit. Deze is gemaakt van wol en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je ritst ze er gemakkelijk aan en af (vandaar de naam Zipp) en elke kleur zorgt weer voor een frisse look. Het wol geeft de speaker iets levendigs: in plaats van een kille speaker haal je met de Libratone Zipp een bijna knuffelbaar product in huis.

libratone zipp

Het design van de ZIPP is echt een smaakkwestie. De een vindt de speaker spuuglelijk, maar wij kunnen het wollen jasje en de grote lus aan de zijkant wel waarderen. Laatstgenoemde verbergt de knoppen van de speaker en maakt het gemakkelijk om het apparaat mee te nemen. Ook prettig is de oplaadbare accu in de speaker, zodat je tijdens een middagje in het park gewoon muziek kan luisteren. Houd er wel rekening mee dat de accu op een volle lading maar een uur of vier meegaat.

Geluid en gebruiksgemak

Het belangrijkst bij speakers blijft natuurlijk de geluidskwaliteit. De Libratone ZIPP geeft een mooi, warm geluid en is prima geschikt voor thuisgebruik. In vergelijking met andere bluetooth-speakers steekt de ZIPP boven het maaiveld uit. Dat komt mede door de prima bas-speaker die erin zit. Wil je het geluid écht naar eigen smaak laten klinken, dan is er altijd nog de Libratone-app. Daarmee kun je verschillende ‘scènes’ instellen. Zo ligt bij Jazz club de nadruk bijvoorbeeld meer op open akoestiek en stemmen en focust Rock the house juist meer op drums en midrange-klanken.

Ook is het via de app mogelijk om aan te geven hoever de speaker ongeveer van de muur staat, zodat het geluid beter door de kamer verdeeld wordt. Heb je meerdere Libratone speakers, dan kun je ze vanuit de app koppelen en bedienen.

Conclusie Libratone ZIPP Review

De Libratone ZIPP is een prima speaker met een opvallende uitstraling. Voor dat laatste betaal je echter flink: de nieuwere versies met bluetooth kosten 369 euro, terwijl je voor de andere varianten (met drie bijgeleverde hoesjes) 299 euro betaalt. Dat is veel geld, maar wat ons betreft krijg je er genoeg voor terug. Hou je van design, gebruiksgemak en goed geluid, dan is de Libratone ZIPP zeker het overwegen waard.

Deze recensie werd eerder gepubliceerd op iPhoned.nl

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu