De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Logitech K480 bluetooth keyboard Review: multifunctioneel en zwaar

Redactie
26 september 2014, 19:12
4 min leestijd
Logitech K480 bluetooth keyboard Review: multifunctioneel en zwaar

Reviewscore

8

De Logitech K480 is een multifunctioneel bluetooth-toetsenbord dat met drie verschillende apparaten tegelijkertijd kan samenwerken. Handig als je bijvoorbeeld je laptop, tablet en smartphone tegelijkertijd wilt gebruiken. Je typt op je laptop, krijgt een notificatie op je smartphone, wisselt via het toetsenbord naar je smartphone en tikt dan vervolgens een bericht via de Logitech K480, om daarna weer terug te wisselen naar de laptop. Maar werkt het apparaat in de praktijk net zo fijn als op papier?

Lees verder na de advertentie.

Design

De Logitech K480 komt in twee kleuren beschikbaar: een zwarte versie met een gele gleuf en een witte versie met een grijze gleuf. In die gleuf kun je een smartphone en tablet stoppen: handig voor tijdens het multitasken. Het toetsenbord is gemaakt van plastic dat ietwat goedkoop maar nog steeds stevig aanvoelt. De indeling van het apparaat is ongeveer gelijk aan een normaal toetsenbord zonder numpad, waarbij je de beschikking hebt over onder andere een shift-, capslock- en enter-toets. Ook zijn er een reeks smartphone- en tablet-achtige knoppen toegevoegd, waaronder de multitask- en homeknop.

Logitech-K480-Keyboard-Dock

De knoppen typen redelijk fijn, maar zijn toch nog vrij gehorig voor een gemiddeld laptoptoetsenbord. Het is wel fijn dat de knoppen genoeg feedback geven. De indeling van de knoppen is tevens logisch en ik heb geen specifieke toetsen gemist. Aan de achterkant van het toetsenbord is de powerknop te vinden. Daar is ook de opening voor twee AA-batterijen, die het apparaat van energie voorzien.

plaatjeinblogk480

Ondanks het gebruik van maar twee AA-batterijen is de Logitech K480 toch nog vrij dik. Bij het dikste gedeelte meet het apparaat zo’n 2,5 centimeter. Door die dikte is het gebruik van het toetsenbord niet altijd even comfortabel, omdat de randen aan de onderzijde van de Logitech K480 na een tijdje in je polsen kunnen snijden.

Maar het grootste probleem is het gewicht. De Logitech K480 is ook bedoeld om mee te nemen en onderweg met verschillende apparaten te gebruiken. Maar het toetsenbord weegt bijna net zo veel als mijn Macbook. En het Apple-toetsenbordje dat ik standaard in mijn tas heb zitten, weegt minder dan de helft van het gewicht van de Logitech K480.

Functies en werking

Een toffe eigenschap van de Logitech K480 is dat het toetsenbord via bluetooth verbindt met een Windows-, Mac- of Chrome-computer, maar ook Android en iOS ondersteunt. Dit biedt opties voor degenen die een Macbook en Android-tablet en -smartphone gebruiken (zoals ondergetekende), maar ook voor andere configuraties die uit verschillende besturingssystemen bestaan.

Het verbinden via bluetooth gaat heel gemakkelijk. Aan de linkerkant zit een ronde knop waarmee je drie apparaten kunt verbinden. Je kiest het apparaat – 1, 2 of 3 -, verbindt het toetsenbord met het apparaat en drukt vervolgens op de bijbehorende knop. Je hebt één knop voor Windows, Android en ChromeOS, en één voor iOS en OS X. Eenmaal op de knop gedrukt is het apparaat verbonden en de juiste configuratie voor het besturingssysteem geactiveerd.

bluetooth-multi-device-keyboard-k480

Het wisselen van invoerapparaat bij de Logitech K480 werkt verrassend snel en stabiel. Door aan de ronde knop te draaien selecteert je een ander apparaat en je kunt eigenlijk direct beginnen met typen. Hierdoor merkte ik dat ik veel vaker langere WhatsApp-berichtjes ging schrijven, omdat ik nu eenmaal met een toetsenbord mijn bericht kon typen. Als ik klaar was, wisselende ik weer terug naar mijn laptop om daar verder te werken. Die vorm van multitasken bevalt mij enorm en de gleuf in het toestenbord is de perfecte locatie voor een smartphone. Ook stopte ik er soms een tablet in, bijvoorbeeld als ik tijdens werken een extra document wilde lezen.

Conclusie

59514

De Logitech K480 doet wat het belooft: een intuïtieve oplossing bieden om snel te multitasken met verschillende apparaten. Het bluetooth-toetsenbord is kwalitatief in orde en hoewel ‘ie te zwaar en iets te dik is om heel vaak mee te nemen, zou de Logitech K480 niet misstaan op een bureau. En als ik mijn normale toetsenbord weer gebruik, mis ik direct de gleuf om mijn smartphone in te stoppen. En ook het gemak waarmee ik met het Logitech-toetsenbord tussen apparaten wisselde.

Daar komt nog eens bij dat de Logitech K480 een adviesprijs van 49,99 euro heeft en hierdoor een betaalbare oplossing is om beter en sneller te multitasken met apparaten met verschillende besturingssystemen. Een slimme zet van Logitech, die wat mij betreft is geslaagd.

Logitech K480 kopen

De Logitech K480 is onder andere bij Bol.com te koop voor 49,99 euro. Voor 23.00 besteld, morgen in huis.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu