De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

UE BOOM review: draadloos, compact en waterdicht

Gijs Ettes
17 oktober 2013, 19:06
2 min leestijd
UE BOOM review: draadloos, compact en waterdicht

Reviewscore

8

De UE BOOM lijkt erg op de  Bose SoundLink mini. Beide draadloze speakers kosten rond de 200 euro, zijn compact en voorzien van bluetooth. De ingebouwde oplaadbare accu moet garantstaan voor uren luisterplezier.

Lees verder na de advertentie.

Qua design wijkt de UE Boom flink af van de speaker van Bose. Zo is de mobiele speaker cilindervormig, waterdicht en produceert het – op papier althans – geluid in alle richtingen. In deze UE BOOM review lees je of de geluidskwaliteit net zo goed is als het ontwerp van de speaker.

UE BOOM: voor actieve muziekfans

Wat meteen opvalt aan de UE BOOM is de bouwkwaliteit van de speaker. Hij kost weliswaar een kleine 200 euro, maar daarvoor krijg je een apparaat dat tegen een stootje kan. De gebruikte materialen, waaronder rubber, zijn vuil- en waterafstotend en kunnen afgewassen worden, mocht de speaker vuil worden.

En de kans dat dit gebeurt is groot, aangezien de UE BOOM zich richt op actieve gebruikers die hem overal mee naartoe nemen. De speaker weegt iets meer dan een halve kilo; wat ons betreft niet licht, maar ook niet te zwaar. Zet je het apparaatje in de buitenlucht rechtop, dan dondert hij in ieder geval niet snel om.

De UE BOOM heeft een viertal knoppen om de speaker te bedienen. Aan de bovenkant bevinden zich de powerknop en een toets om hem aan te zetten. Aan de rubberen strip aan de zijkant bevinden zich grote volumetoetsen om het geluid aan te passen. Aan de onderkant van de speaker vind je tot slot een micro-usb-aansluiting en een plug voor een aux-kabel. Met laatstgenoemde verbind je het accessoire met een draad aan bijvoorbeeld de Galaxy S4.

Geluidskwaliteit

Maar bij speakers draait het eigenlijk maar op één ding: geluidskwaliteit! De UE BOOM scoort op dit vlak ruim voldoende. De compacte speaker produceert, zelfs in grotere ruimtes, voldoende geluid en is ook in de buitenlucht fijn om naar te luisteren. Ook is hij te koppelen met een andere UE BOOM voor een prima stereo-effect.

Vooral de midden en hoge tonen worden goed weergegeven; de bassen blijven iets achter en zijn minder vol dan gehoopt, maar dat is te verwachten van een speaker met deze afmetingen. Houd er overigens rekening mee dat wanneer je het volume op maximaal zet, de UE BOOM de accuduur van 15 uur bij lange na niet haalt. Toch heeft de accu voldoende capaciteit om de hele dag van muziek te kunnen genieten.

Update: De UE BOOM is ook als wekker te gebruiken. Download de update via deze link.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu