De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Preview: aan de slag met de Moto Z Play en Hasselblad-cameramodule

Lars Paymans
1 september 2016, 12:33
3 min leestijd
Preview: aan de slag met de Moto Z Play en Hasselblad-cameramodule

Reviewscore

8

Motorola presenteerde op de IFA 2016 niet alleen de Moto Z Play, maar onthulde ook een samenwerking met het wereldberoemde cameramerk Hasselblad. Android Planet ging aan de slag met het toestel en de gloednieuwe MotoMod.

Lees verder na de advertentie.

Moto Z Play preview: superieure accu

De Moto Z Play is het broertje van de Moto Z, die op het eerste gezicht veel op elkaar lijken. Zodra je de toestellen allebei vastpakt, zie je echter dat de Z Play een stuk dikker is. Niet zo gek, want Motorola focust met de Moto Z op een zo dun mogelijk design, terwijl de Z Play is bedoeld om de accuduur zo lang mogelijk te maken.

De 3510 mAh-accu moet dan ook twee dagen meegaan bij regelmatig gebruik. Mocht je wat minder intensief met je smartphone omgaan, dan moet het zelfs lukken om het vier dagen met een enkele acculading vol te houden. Een lege accu is dankzij de TurboPower-techniek in een kwartiertje weer vol genoeg om het negen uur uit te houden.

Moto Z Play preview

Ondanks dit wat forsere design ligt het toestel fijn in de hand, zeker als je er een van de achterkantjes op klikt die je wat meer grip geven. De knoppen voelen goed en de vingerafdrukscanner is geen fysieke knop, maar een sensor. Tegelijkertijd vertoont het scherm op het eerste gezicht mooie heldere kleuren.

De koptelefoonaansluiting op de Moto Z Play is terug van weggeweest. Wel zo fijn voor de koptelefoon-liefhebbers onder ons. De Moto Z Play is uitgerust met een 5,5 inch-super-amoled-scherm met een resolutie van 1920n bij 1080 pixels en draait op de Snapdragon 625-processor.

Plaatjes schieten met de Hasselblad True Zoom

Uit de doos draait het toestel op Android 6.0.1 (Marshmallow), die op het eerste gezicht nauwelijks aangepast is en dus erg dicht bij stock-Android blijft. Hierdoor is de smartphone fijn in gebruik en voelt de software vlot aan.

De camera van de Z Play schiet mooie plaatjes met 16 megapixels, maar dat is na het testen van de nieuwe MotoMod niet voldoende meer. De Hasselblad True Zoom is een klassieke camera die je op de achterkant van de Moto Z en Moto Z Play klikt. Omdat de twee met een magneet verbonden zijn, kun je ze gemakkelijk los en vast maken. Ondertussen blijft de cameramodule stevig genoeg aan de smartphone zitten om je daar geen zorgen over te maken.

Moto Z Play preview

De Hasselblad True Zoom doet zijn naam eer aan met een 10x optische zoom, en heeft daarnaast een forse Xenon-flitser. De fysieke knoppen aan de bovenkant maken het gevoel van een ‘ouderwetse’ camera compleet, terwijl het volledige scherm van de Moto Z (Play) gebruikt wordt om door de cameralens te kijken.

Moto Z Play preview

Erg fijn is de schakelaar waarmee je direct de camera-app opent, zodat je het touchscreen niet aan hoeft te raken om te beginnen met fotograferen. Omdat de module zo simpel te verwijderen is, kan dit een handige gadget worden voor fotografen die mooiere foto’s willen maken dan de traditionele smartphone kiekjes.

Optische zoom bewijst zichzelf direct

De hoge prijs van 249 euro zorgt er alleen wel voor dat dit geen hebbeding is die we zomaar aan iedereen kunnen aanraden. Bovendien hebben we de camera nog niet goed genoeg kunnen testen om te bepalen of deze module zijn forse prijs waard is. Wel maakten we een aantal proeffoto’s, waarbij vooral de optische zoom er direct uitspringt als grote voordeel.

Conclusie Moto Z Play preview

In de korte tijd die we voor deze Moto Z Play preview en Hasselblad-test hadden, zijn we onder de indruk van het toestel. Als de accuduur echt zo goed is als Motorola beweert, dan is dit een groot pluspunt ten opzichte van andere smartphones. De prijs is ook laag genoeg om te blijven concurreren met de rest, want de Moto Z Play kost 499 euro. Ook lijkt de MotoMod van Hasselblad een uitkomst voor fotografen die de mogelijkheden van hun smartphone boven die van een traditionele fotocamera verkiezen. De grote vraag is alleen of je 249 euro over hebt voor mooiere smartphonefoto’s.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z Play
Motorola Moto Z Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu