Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Mujjo touchscreen handschoenen Review: telefoon bedienen met handschoenen

Redactie
12 december 2011, 20:00
4 min leestijd
Mujjo touchscreen handschoenen Review: telefoon bedienen met handschoenen

Reviewscore

8

In de wintermaanden je telefoon of tablet gebruiken is niet altijd even gemakkelijk. Als je handschoenen draagt zal je moeten uittrekken om vervolgens snel weer aan te doen. Met de Mujjo handschoenen zou dat probleem tot het verleden moeten behoren. De speciale handschoenen maken het mogelijk om je touchscreen te bedienen zonder dat je ze uit hoeft te doen. Een handige uitvinding gemaakt door een Nederlandse start-up die vooral voor de reizende smartphonegebruiker een oplossing moet zijn. Androidplanet trok de stoute handschoenen aan en ging ermee aan de slag.

Werking

De handschoenen werken met capacitieve touchscreens. Deze regeren normaal alleen maar op je huid omdat deze geleidende eigenschappen heeft. Normale handschoenen werken dus niet omdat er geen spanning aan de vingertoppen is en het touchscreen dus niet reageert. De Mujjo handschoenen zijn gemaakt van nylon garen waarin een zilveren coating zit verweven. Door het zilver worden de handschoenen geleidend en kan je zo het capacitieve touchscreen wel bedienen. Ieder apparaat met een dergelijke touchscreen, zoals de meeste smartphones en tablets, is zo te bedienen.

Pakket & uiterlijk

De Mujjo handschoenen zijn verkrijgbaar in twee versies: mannen (M/L) en vrouwen (maat S/M). De handschoenen zijn uitrekbaar vanwege de speciale rekbare vezels en dus zouden ze als gegoten moeten passen. Op één van de handschoenen is het Mujjo-logo te vinden maar dat kun je ook wegsnijden als je er niet van houdt. Wat opvalt aan het uiterlijk van de handschoenen is de zilveren coating die door de stof zit verweven. Hierdoor is de gehele handschoen geleidend, waarmee de Mujjo zich onderscheidt van andere vergelijkbare handschoenen waarbij meestal alleen de vingertoppen geleidend zijn. De zwarte kleur maakt dat de handschoenen moeiteloos bij de meeste kledingstukken passen.

In de praktijk

De handschoenen komen gemakkelijk uit de verpakking en passen inderdaad als gegoten. De handschoenen strekken iets uit en sluiten goed aan. Zo heb je geen last van kou om je heen als je ze aanhebt. De eerste keer met de handschoenen aan een touchscreen besturen is toch even raar omdat je met je vingers niet rechtstreeks op het scherm zit. Dat is wel even vreemd, maar het duurt maar even voordat je hieraan gewend bent. Het touchscreen reageert net zo vlug als je met je blote handen op het scherm zit en dit werkt nagenoeg perfect. Er is geen vertraging en als je iets aanraakt wordt het ook direct geregistreerd door het apparaat.

Persoonlijk haal ik vaak mijn telefoon uit mijn zak om van nummer te wisselen of vlug even iets op te zoeken als ik buiten ben. De eerste keren voelt dit nogal onwennig aan maar al vlug vraag je je af hoe je ooit zonder hebt gedaan. Het vlug uittrekken van één handschoen om even een ander playlist te selecteren is niet meer nodig en dit is echt tijdbesparend. Hetzelfde geldt voor een plaats opzoeken met behulp van Google Maps. Niet meer koukleumen met je handschoenen uit maar deze gewoon aanhouden. Dit is echt een uitkomst en je vraagt je al vlug af waarom niet alle handschoenen standaard met touchscreens om kunnen gaan.

Als je flink gaat gamen met de handschoenen zal je wellicht wel iets meer moeite hebben om snel te kunnen reageren met handschoenen, maar dat is meestal niet iets wat je doet als je korte tijd onderweg bent. Eenvoudige games zoals Cut the Rope en Fruit Ninja werken moeiteloos met de handschoenen. Met enige oefening kun je ook goed een shooter spelen met handschoenen aan.

Het enige nadeel dat ik persoonlijk heb is dat ik altijd leren handschoenen aan heb en vindt dat deze warmer aanvoelen dan de Mujjo touchscreen handschoenen die van nylon zijn gemaakt. Daarnaast is het de vraag hoe lang de handschoenen mee zullen gaan. Mujjo belooft dat deze een flink aantal winters meekunnen maar het hangt natuurlijk van de gebruiker hoe de handschoenen de tand des tijds zullen doorstaan.

Conclusie

Voor mij zijn de Mujjo handschoenen een blijvertje. Ze voelen goed aan en lossen een probleem op waar je als reiziger vaak mee te maken krijgt. Ook als je vaak buiten bent, bijvoorbeeld om te hardlopen of met de hond te gaan wandelen, is het fijn om je telefoon zonder problemen uit je zak te halen om even te bellen of een berichtje te checken. Nadelen zijn misschien wel dat de handschoenen niet zo warm zijn als leren handschoenen en ze niet in iedere garderobe hun plaats kunnen vinden. De adviesprijs van de handschoenen is 24,95 euro en dat is een goede prijs om de komende winters geen kou meer te hoeven lijden als je buiten Angry Birds wilt spelen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu