Pokémon GO Plus review: voor de echte Pokemaster

Erwin Vogelaar
20 september 2016, 21:19
6 min leestijd
Pokémon GO Plus review: voor de echte Pokemaster

Reviewscore

7

In de Pokémon GO Plus review vertellen we je of de wearable het wachten en het prijskaartje waard is. Heb je het apparaatje nodig om de beste te zijn?

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Plus review

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar de Pokémon GO Plus is nu eindelijk beschikbaar. Tenminste, als je de wearable kunt vinden. We hebben het apparaatje uitgebreid getest en vertellen je in deze Pokémon GO Plus review of het de zoektocht, de wachttijd en de prijs waard is.

Wat is de Pokémon GO Plus?

De Pokémon GO Plus is een klein bluetooth-apparaatje in de vorm van een druppel. Met dit apparaatje kun je Pokémon GO spelen, terwijl je smartphone in je broekzak blijft zitten. Uiteraard kun je niet het volledige spel spelen zoals op je smartphone, maar toch worden er aardig wat functies overgenomen. Je kunt namelijk met een druk op de knop Pokémon vangen en Pokestops checken, en zelfs kilometers lopen om bijvoorbeeld je eieren uit te broeden of candy te verdienen voor je Pokémon-buddy.

Aan de achterkant van de Plus zit een clipje waarmee je het apparaatje ergens aan kunt bevestigen. Dit kan het bandje van je horloge zijn, de band van je rugtas, je jas, riem of welke andere plek dan ook. Bij de Plus wordt ook een bandje geleverd, zodat je het apparaatje als een soort horloge kunt dragen. Voor het wisselen tussen het clipje en het bandje heb je wel een schroevendraaier nodig. Je moet namelijk het clipje verwijderen en de Plus aan het armbandje bevestigen. Dit is niet heel praktisch voor als je vaak wil ruilen, maar de Plus zit daardoor wel goed vast. De schroefjes blijven aan het clipje en het bandje hangen, zodat je ze niet kwijtraakt.

Pokémon vangen met de Pokémon GO Plus

Maar hoe kun je nou ballen gooien naar een Pokémon als je het beestje niet kunt zien? Alles werkt met de Plus via één knopje met een lichtje. Is er een Pokémon in de buurt, dan trilt je Pokémon GO Plus en is er een groen lichtje te zien. Druk vervolgens op de knop en er wordt één Pokéball gegooid naar de Pokémon. Vervolgens wordt er met een knipperend lichtje de wiebelende Pokéball gesimuleerd en krijg je een rood lichtje te zien als de Pokémon is ontsnapt en je krijgt een explosie van allerlei verschillende lichtjes te zien als je het beestje hebt gevangen.

pokemon go plus review

Het spelen van de game met dit systeem heeft dus duidelijke voordelen en nadelen. Allereerst hoef je niet constant naar je telefoon te staren en tijdens het wandelen te swipen om Pokémon te vangen. Toch krijg je met de Plus maar één kans voor het vangen een Pokémon, terwijl je op je smartphone talloze ballen achter elkaar kunt gooien. Tevens kan de Plus alleen normale Pokéballs gooien en geen Great Balls, Master Balls of Ultra Balls. Zijn je normale ballen op, dan geeft de Plus een rood licht en wordt er niet voor de betere ballen gekozen.

In de praktijk vangen we zo’n vijftig procent van alle Pokémon die we tegenkomen. Het zal je niet verbazen dat dit voornamelijk Pidgeys, Spearows en Rattata’s zijn. Je kunt overigens op deze manier alleen Pokémon vangen die al in je Pokédex staan. Dit betekent dat je met de Plus alleen Pokémon kunt vangen die je al eerder hebt gevangen. Kom je onderweg een nieuwe Pokémon tegen, dan toont de Plus een geel lichtje, waarna je je smartphone erbij pakt om alsnog het beestje te vangen.

Met de Plus kun je alleen Pokémon vangen die je al hebt

Andere mogelijkheden van de Pokémon GO Plus

Naast het vangen van Pokémon kun je nog meer doen met de Plus. Zo kun je elke Pokéstop die je tegenkomt checken. Kom je langs een Pokéstop, dan trilt de Pokémon GO Plus en is er een blauw lichtje te zien. Druk op de knop om de Pokéstop te checken voor experience points en items.

Een belangrijke feature die Nintendo en Niantic helemaal vergeten zijn te melden, is dat de Pokémon GO Plus ook werkt bij het tellen van je kilometers. Om de Plus te gebruiken, moet je deze eerst verbinden met de app. De app blijft vervolgens op de achtergrond draaien in je broekzak. Zonder Plus worden de kilometers niet geteld, maar met de wearable wel. Deze kilometers tellen mee met het uitbroeden van je eieren, maar ook voor het nieuwe buddy-systeem. Met dit buddy-systeem kun je een Pokemon als vriendje aanwijzen, waarna je bij elke zoveel kilometer een candy voor die Pokémon krijgt. Ideaal als je een zeldzame Pokémon probeert te evolueren.

pokemon go plus review

Je kunt niet vechten met de Pokémon Go Plus, dus qua gyms heb je er niets aan. Wel trilt het apparaatje even als er een Pokémon uit een gym gegooid wordt. De functie hierachter ontgaat ons even, maar je kunt in ieder geval direct deze Pokémon weer healen en je kunt eventueel weer terug naar de gym rennen om deze voor je team te winnen.

Voegt de Pokémon GO Plus wat toe?

Wat de Pokémon GO Plus voornamelijk toevoegt is dat je onopvallender Pokémon GO kunt spelen. Je hoeft niet meer constant je smartphone vast te houden om de kilometers te laten tellen voor je eieren en buddy. De Plus om je pols is best wel groot en valt erg op, maar je kunt het ook onopvallend onder je jas vastzetten. Zolang je het apparaatje maar voelt trillen.

De Plus maakt het spelen niet leuker

Daarnaast is hij puur handig voor de grind: voor het verzamelen van stardust, candy en experience points. Als je toch al loopt, kun je de kilometers net zo goed mee laten werken voor het verbeteren van je Pokémon-verzameling. De Plus maakt het spelen niet leuker, maar wel praktischer. Het leuke van Pokémon GO is toch het gooien van de ballen, het zien van de Pokémon in de wereld en het vechten in de gyms. Als je dat weghaalt, dan blijft de grind van Pokémon GO over.

Conclusie Pokémon GO Plus review

Of de wearable dus het prijskaartje van 39,99 euro waard is, ligt volledig aan je speelstijl. Speel je het voor het plezier van vinden van bijzondere Pokémon, het vechten in de gyms, het gooien van Pokéballs of de sociale aspect van de game, dan heb je er niet zo veel aan. Wil je echter alle Pokémon die je tegenkomt vangen, elke Pokéstop checken en zoveel mogelijk stardust, candy en experience points verzamelen, dan is de Plus een uitstekende toevoeging op de app.

Het apparaatje ziet er mooi uit en is daarom ook een leuke wearable voor de echte Pokémaster die aan de wereld wil laten zien dat ze de beste zijn. En als bonus? De accu van je smartphone wordt enorm bespaard, zodat je naast het spelen van Pokémon GO ook nog andere dingen kunt doen.

Pokémon GO Plus kopen

Overweeg je een Pokémon GO Plus te kopen, dan kun je onder andere terecht bij Coolblue. Houd er wel rekening mee dat de Pokémon GO Plus moeilijk verkrijgbaar en momenteel uitverkocht is.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu