Connecting Dreams Messless Charger Review: universeel oplaadstation

Redactie
13 augustus 2009, 19:09
4 min leestijd
Connecting Dreams Messless Charger Review: universeel oplaadstation

Reviewscore

6,5

Een tijdje geleden toen we de Android-accessoireshop aankondigden kregen we de vraag of er ook een universele bureauhouder voor Android-toestellen zou zijn. Elk halfjaar een nieuw toestel kopen is nog net te doen, maar als je ook nog elk halfjaar je accessoires moet vervangen wordt het een kostbare zaak. Zo’n universele houder was niet zo één-twee-drie te vinden, maar er is wel een apparaat dat er een beetje in de buurt komt: de Messless Charger van Connecting Dreams.

De Messles Charger is een glazen bureaulader waarmee je vier apparaten tegelijk kunt opladen. Eigenlijk iets teveel van het goede dus, als je alleen maar je Android-toestel wil laden. Maar omdat veel mensen meerdere gadgets en toestellen hebben liggen, kan het toch de moeite waard zijn. Er zitten adapters bij die geschikt zijn voor iPods, de PSP, Nokia’s en dergelijke. Je krijgt 6 adapters meegeleverd, maar je kunt er steeds maximaal 4 stuks insteken. Je klikt de adapters in de usb-poorten die binnenin het apparaat aanwezig zijn. Heb je een exotisch apparaat gekocht, dan is er niets aan de hand: als er een usb-kabeltje bij zit kun je deze gewoon via de interne usb-poorten opladen. Er loopt dan wel een kabeltje uit de Messless en het ziet er niet meer zo strak uit, maar voor even snel opladen is het best te doen.

Inhoud van de verpakking

Als je de Messless Charger uit de verpakking haalt zie je een glasplaat met daaronder een zwarte basis. Op vier plekken kun je druppelvormige adapters insteken, die aansluiten op de usb-poorten binnenin het apparaat. Door de druppelvorm is er geen kans dat je de adapters fout insteekt.

In de verpakking vind je het apparaat zelf, een stroomadapter, een stekkerkabel die je daarop aansluit en zes verschillende adapters. De meegeleverde adapters variëren van een Nokia-plug tot een iPod/iPhone- en een mini-usb-adapter. Ook zit er een gele adapter bij, die geschikt blijkt voor het opladen van bijvoorbeeld een PSP. Het probleem waar je al snel tegenaan loopt, is dat je de helft van de adapters niet nodig hebt – tenzij je een nogal brede collectie gadgets bezit. Wil je nog een extra iPhone/iPod- of mini-USB-adapter, dan kun je die los erbij kopen voor €12,95.

Messless Charger in gebruik

Na het plaatsen van de gewenste adapters ‘prik’ je de apparaten erop. Dat gaat nog niet zo makkelijk: het is soms even prutsen om het apparaat op de adapter te prikken. Dat geldt alleen bij apparaten die een asymmetrische plug hebben (iPhone, mini-usb) en niet bij de ronde pluggen zoals die van Nokia en de PSP, waarbij je geen rekening hoeft te houden met de voor- en achterkant

Wel speelt bij de PSP een ander probleem: het oplaadpunt zit iets te diep in het apparaat verzonken, waardoor de Messless niet goed contact maakt. Maar daar heeft de bedenker van de Messless Charger iets op gevonden: met een klikbeweging zet je de glasplaat van het oplaadstation een stapje lager zodat de PSP wel past, ook als er (zoals in ons geval) een hardcase omheen zit. Mobiele telefoons die je ondertussen aan het opladen bent, kunnen gewoon blijven staan.

Het is geen probleem om vier apparaten gelijktijdig op te laden: de oplaadpunten zitten op voldoende afstand en hebben allevier een eigen blauw detectorlampje waarmee je afleest dat het laadproces in volle gang is. In het midden van de Messless bevindt zich nog een ander blauw lampje, om aan te geven dat het laadstation is aangesloten op het stopcontact. De meegeleverde laadkabel is in totaal 2,75 meter lang: 1,65 meter van apparaat tot adapterblok en daarna nog eens 1,1 meter van adapterblok naar de lichtnetstekker.

Conclusie

Wie op zoek is naar een goedkope lader voor Android moet gewoon een laadkabel met mini-usb-aansluiting kopen. Het Spaanse bedrijf Connecting Dreams (‘Designed in Barcelona’) probeert in te spelen op lifestyle, met een mooi apparaat waarbij de prijs niet zo belangrijk is. €75 voor een oplader is dan ook een behoorlijke prijs, die alleen te rechtvaardigen valt als je meerdere apparaten hebt die op de adapters passen: een Android-toestel, een iPod of iPhone, een gps-ontvanger, een Windows Mobile-toestel of Nokia, een PSP en een geschikt fototoestel. Je bent dan in één keer klaar met een universele lader die langere tijd meegaat. Koop je losse kabels en laders, dan ben je dezelfde hoeveelheid geld kwijt en heb je kabels over je bureau lopen. Messless lost je kabelrommel op en is geschikt voor je bureau of andere plekken, zoals een tafeltje in de hal.

Categorie: Accessoires
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's