HTC G300 Desktop Station Review: dock voor op je bureau

Redactie
2 januari 2010, 22:59
3 min leestijd
HTC G300 Desktop Station Review: dock voor op je bureau

Reviewscore

7,5

Het is misschien niet zo bekend, maar HTC brengt naast telefoontoestellen ook allerlei accessoires op de markt. Zo heel veel accessoires zijn er nog niet voor Android-toestellen verkrijgbaar, op een hoesjes en autoladers na, dus leek het me een goed idee om deze bureaucradle in een review eens nader te bekijken.

HTC brengt uiteenlopende accessoires op de markt. Er zitten simpele spullen tussen die niet duurder zijn dan andere merken, zoals een autolader van €19,95 of een vervangende headset voor €21,95. Bij de desktopcradle G300 is er sprake van een wat luxer en duurder uitgevoerd accessoire: €49 betaal je voor deze dock waarmee je je HTC Hero en HTC Magic kunt opladen. Ook andere toestellen met mini-usb-aansluiting passen erin: HTC levert dock-adapters mee voor de HTC Diamond, HTC Diamond2, HTC Touch Cruise en HTC Touch Pro2. De T-Mobile G1 blijkt echter ook te passen, als je de adapter met de opdruk ‘HTC T7373’ gebruikt (dit is de codenaam van de Touch Pro2). Bij de G1 heb je echter wel het probleem, dat de mini-usb-aansluiting wordt afgedekt door een lipje. Die zit wat in de weg, of je zult ‘m moeten afknippen. Dat probleem was er trouwens ook al bij de Kidigi Docking Station voor de HTC Dream (zie review).

htc dock

Kijk je naar het design van de HTC G300 Desktop Station, dan doet dat wel een beetje denken aan de Diamond: de verpakking van dit toestel had ongeveer dezelfde vorm. In de verpakking vind je de dock en zes verschillende adapters. Een mini-usb-kabel krijg je er niet bij, maar die heb je waarschijnlijk nog wel ergens liggen.

De dock heeft aan de bovenkant een zwarte hoogglans glasplaat van zo’n 4 mm dikte. De onderkant is gemaakt van matzwart plastic, met aan de achterkant aansluitingen voor de mini-usb (of eigenlijk HTC’s eigen variant daarop) en een line-out (3,5 mm) voor het aansluiten op een speaker of andere geluidsinstallatie. Standaard zit er een adapter voor de HTC Hero in de dock, maar die kun je vervangen door een van de meegeleverde adapters. Het kost behoorlijk wat moeite om die adapter eruit te halen. Gelukkig hoeft dat maar één keer.

htc dock

Deze dock heeft aan de onderkant vier rubberen voetjes om verschuiven te voorkomen. Sluit je de dock aan op je computer, dan kun je ermee je toestel opladen en synchroniseren. Veel valt er daarbij natuurlijk niet te testen: het laden werkt gewoon, er zitten geen mechanische delen aan die kapot kunnen gaan.

Eén ding viel me tijdens het gebruik wel op: de zwarte glasplaat is behoorlijk gevoelig voor vingerafdrukken, dus je zult een poetsdoekje achter de hand moeten houden als je van smetteloos houdt. Op zich is dat wel jammer, want je kiest juist zo’n dock als je van een strak accessoire houdt. Die vingerafdrukken heb je dan liever niet. Eerst handenwassen, daarna je dock gebruiken dus 😉

Waarom zou je een officiële HTC-dock kopen? Misschien wel omdat er niet zoveel op de markt te krijgen is. Het lijkt wel alsof accessoirefabrikanten het niet aandurven, om accessoires uit te brengen uit angst dat mensen op korte termijn weer naar een ander toestel overstappen. Misschien is het daarom dat Motorola voor de Milestone ook een reeks eigen accessoires heeft uitgebracht, omdat anderen het niet doen. Wat HTC heeft gedaan is wel slim: een dock waarbij je losse adapters kunt gebruiken als je een ander toestel koopt. Die adapters zijn ook los verkrijgbaar, al kun je je afvragen hoe lang HTC door zal gaan met het uitbrengen van steeds nieuwe adapters voor nieuwe toestellen.

Conclusie

De HTC G300 Dock is mooi uitgevoerd, ziet er strak uit op je bureau en kan door de adapters steeds worden aangepast aan een nieuw toestel. De cradle is wat aan de dure kant, maar gaat (als het goed is) meerdere toestelgeneraties mee. Mooi detail maar tegelijk een punt van zorg is de hoogglans glasplaat aan de bovenkant: die is wat gevoelig voor vingerafdrukken.

Categorie: Accessoires
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's