De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Kidigi Docking Station Review: handig accessoire voor de T-Mobile G1

Wouter Nijsen
19 juli 2009, 22:40
2 min leestijd
Kidigi Docking Station Review: handig accessoire voor de T-Mobile G1

Reviewscore

7,5

De T-Mobile G1 heeft natuurlijk een eigen lader. Deze bestaat uit de adapter en een losse USB-kabel zodat je zowel via een USB-poort op je PC als via een wandcontactdoos kunt opladen. Wil je echter een opgeruimd bureau, een veilige laadplek op de schoorsteenmantel of gewoon een extra laadplek op het werk dan is de aanschaf van een dock het overwegen waard. Onze nieuwe partnershop stelde de Kidigi Docking Station voor T-Mobile G1 beschikbaar voor nader onderzoek.

In de verpakking

Naast het dock zelf vind je in de verpakking een 220 Volt lader en een USB-kabel. Zowel lader als USB-kabel zitten niet vast aan de cradle, wat als voordeel heeft dat er geen ongebruikte snoeren op je bureau liggen als je bijvoorbeeld hebt gekozen om via USB te laden.

Kidigi Cradle voor de HTC Magic

De praktijk

Het aansluiten van het dock is zeer eenvoudig. Maak de keuze voor opladen via 220v of via USB en sluit de oplader of de USB-kabel aan. Op de achterzijde staat duidelijk aangegeven welke aansluiting waarvoor gebruikt dient te worden.

Kidigi Cradle voor de T-Mobile G1 - achterzijde

De meegeleverde lader levert maximaal 500mA (gelijk aan een USB-poort), terwijl de originele lader maximaal 1000mA kan leveren. Je zult dus rekening moeten houden met een langere laadtijd. De pasvorm van deze dock is bijzonder goed te noemen. Je T-Mobile G1 past zonder forceren en zit goed vast. Zelfs voor het afdekdopje van de USB-aansluiting op de G1 is ruimte vrijgehouden zodat deze niet klem komt te zitten. In tegenstelling tot sommige andere docks steunt je G1 niet alleen op de USB-aansluiting, maar ook tegen het dock zelf en dat geeft wel een veilig gevoel voor wat betreft de levensduur van de aansluiting in je G1.

Op het dock is een blauwe led aangebracht, die gaat branden zodra deze aangesloten is. Helaas geeft deze led geen info over de laadstatus van je accu.

Conclusie

De Kidigi Docking Station is een solide dockingstation met een goede pasvorm die prima kan dienen als tweede laadpunt voor je G1 thuis of op kantoor.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's