Krusell Orbit Flex Review: prima case voor de T-Mobile G1

Wouter Nijsen
5 juli 2009, 21:00
3 min leestijd
Krusell Orbit Flex Review: prima case voor de T-Mobile G1

Reviewscore

8

Het is natuurlijk een mooi gebaar van HTC en T-Mobile dat er bij de G1 een hoesje geleverd wordt, maar voor de veelgebruiker zal dit insteekhoesje niet de vereiste bescherming bieden. Vooral het feit dat je  het toestel uit het hoesje moet halen om het te kunnen gebruiken kan op zich al een actie zijn die voor onbedoelde valschade kan zorgen.   Om je T-Mobile G1 optimaal te beschermen kun je beter een zogenaamde after-market case gebruiken. Nu zijn er in de accessoiremarkt behoorlijk wat fabrikanten actief, die ieder een eigen idee hebben over hoe het ontwerp van de ideale case eruit moet zien. Eén van die fabrikanten is het Zweedse Krusell dat voor zo ongeveer ieder leverbaar device een passende case levert.

Hierbij onderscheidt Krusell zich van andere fabrikanten door hun eigen Multidapt-systeem. Een systeem waarmee je elke Krusell-case met behulp van een clip (los verkrijgbaar) aan bijvoorbeeld je broekriem kunt bevestigen. Onderwerp van deze review is de Krusell-case speciaal voor de T-Mobile G1.

Verpakking:
Krusell levert de case in een stevige, mooi kleurrijke verpakking die voorzien is van een magneetsluiting. In de verpakking uiteraard de case en  één clip voor gebruik van het Multidapt-systeem. Duidelijke instructies over hoe je de G1 op de juiste manier in de case plaatst en het gebruik van het Multidapt-systeem ontbreken gelukkig niet.

In de praktijk
Het plaatsen van de case is, ondanks de duidelijke instructies, iets waar je niet teveel haast mee moet hebben. Dat ligt niet zozeer aan de case zelf, als wel aan de vorm van de T-Mobile G1. Met name de ‘onderkin’ van de G1 is lastig in de daarvoor bestemde ruimte van de case te krijgen. Maar als het eenmaal goed zit, past het ook prima en zit het geheel goed vast. Opvallend is dat het hardware-toetsenbord met een doorzichtig stukje plastic wordt bedekt. Dit draagt ertoe bij dat de G1 muurvast in de case zit, maar zorgt er helaas wel voor dat het typen op het toetsenbord wat minder prettig gaat. Verder wordt het gebruik van de onderste hardwaretoetsen van de G1 in eerste instantie wat bemoeilijkt door het opstaande lederen randje. Na verloop van tijd blijkt dat echter te wennen.

De Krusell-case heeft openingen op de plaats van de microfoon, luidspreker en camera, volumetoetsen en uiteraard de cameraknop, zodat het bedienen van deze knoppen en de werking van microfoon en camera niet gehinderd worden in deze case.

De gehele pasvorm van de case is bijzonder goed en het gebruikte lederen materiaal is van mooie kwaliteit en met stevige stiksels inelkaar gezet. Deze case maakt voor de sluiting gebruik van een zogenaamde magneetsluiting. Dat werkt goed, maar heeft een minder goede uitwerking op de magneetstrip van bijvoorbeeld een bankpas. In de klep van de case is ruimte voor het opbergen van een extra geheugenkaart. De klep opent naar beneden waardoor deze tijdens het telefoneren niet in de weg zit.

Conclusie
Voor de veelgebruiker, of de gebruiker die zijn G1 graag goed beschermd gebruikt is deze Krusell-case zeker een aanrader. De pasvorm is goed en de case maakt een zeer stevige indruk. Nadeel is de extra plastic laag over het hardware toetsenbord wat in de praktijk als onprettig ervaren kan worden. De meegeleverde Clip is een welkome aanvulling zodat je de G1 eenvoudig aan bijvoorbeeld je broekriem kunt hangen. En dat is waarschijnlijk ook de plaats waar je de G1 in deze case zult vervoeren (of in een tas of koffer) want het geheel wordt wel wat log en dik waardoor je G1 niet meer in je binnenzak of broekzak past.

Categorie: Accessoires
Spotlights: Android, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's