Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Metal Detector Review: Android als metaaldetector

Redactie
17 mei 2009, 20:06
2 min leestijd
Metal Detector Review: Android als metaaldetector

Reviewscore

6

De review van vandaag gaat over een vreemde applicatie: Metal Detector. Op het eerste gezicht een onzinapplicatie, net zoals gaydar, een applicatie waarmee je iemands seksuele voorkeur zou kunnen bepalen. Maar de ontwikkelaar van Metal Detector beweert dat het écht werkt. In de Android-toestellen zit een sensor die gevoelig is voor metaal. Of beter gezegd: staal en andere ijzerhoudende metalen, want bij messing of aluminium blijkt de scanner niet te werken.

Bij de T-Mobile G1/HTC Dream blijkt de sensor aan de rechterkant van het toestel te zitten, net boven de cameraknop. Ik heb de applicatie geprobeerd en het blijkt inderdaad te werken: bij grote metalen voorwerpen in en om het huis gaat de metaaldetector meteen af: vaatwassers en cd-rekken bijvoorbeeld, maar ook kleinere zoals een sleutelbos, een briefopener of oordopjes met metalen behuizing. In de auto wil de metaaldetector nog wel eens van slag raken: teveel metaal.

Waar kun je zo’n applicatie nu voor gebruiken? Bij de oordopjes twijfelde ik of ze van metaal of hardplastic waren gemaakt. Metal Detector gaf het antwoord. Ook heb ik geprobeerd om op deze manier leidingen in de muur te ontdekken. Dat werkt op zich wel, maar je moet zorgen dat andere metalen voorwerpen uit de buurt blijven. Dus zorg dat je geen riem met metalen gesp of een grote metalen rolmeter op zak hebt. Voor recreatief gebruik is de applicatie goed genoeg; als je in de bouw werkt kun je beter professionele apparatuur gebruiken om de leidingen te detecteren.

Het leuke aan Metal Detector is dat je de teksten die in beeld verschijnen (‘Scanning…’ en ‘Detected!’) kunt aanpassen, zodat je er een scanner van kunt maken die eigenlijk alles kan meten (maar in feite gewoon een metaaldetector blijft). Op die manier kun je je vrienden voor de gek houden.

Conclusie

Nuttig? In beperkte mate. Leuk? Een dag of twee. Het is grappig om je vrienden te laten zien dat het echt werkt. Maar net als bij een waterpas of een fooienrekenmachine op je mobiele telefoon is Metal Detector een handig hulpmiddel dat je lang niet elke dag nodig hebt en dat je daarom bij gebrek aan opslagruimte al snel weer weggooit.

Lees meer reviews over accessoires

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu