De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Samsung Galaxy Note Edge preview: gebogen glorie

Wouter Nijsen
16 december 2014, 12:37
3 min leestijd
Samsung Galaxy Note Edge preview: gebogen glorie

Reviewscore

8

De Samsung Galaxy Note Edge is een bijzondere en krachtige smartphone. Hij heeft een 5,6 inch-scherm dat aan de rechter zijkant iets afloopt en een enorm vlotte 2,7GHz quadcore-processor. Maar is hij ook in de praktijk fijn om te gebruiken?

Lees verder na de advertentie.

We hebben de Samsung Galaxy Note Edge al even kunnen bekijken, maar de smartphone nog niet uitgebreid genoeg kunnen testen om er een oordeel over te vellen. Zodra hierin verandering komt, lees je op deze pagina de Samsung Galaxy Note Edge review. Daarin zullen we alle onderscheidende features, zoals de gebogen schermrand, uitlichten en toetsen hoe de Note Edge zich verhoudt ten opzichte van andere grote smartphones. In deze preview laten we je graag zien op welke vlakken de Galaxy Note Edge zich onderscheidt. Lees je mee?

1. Gebogen schermrand

Galaxy Note Edge

De gebogen schermrand van de Galaxy Note Edge kan meer dan je op het eerste gezicht zou denken. De rand fungeert bijvoorbeeld als zaklamp, timer of stopwatch en helpt je bij het schieten van foto’s. Vooral dit laatste is handig, zodat je het ‘normale’ scherm niet meer hoeft aan te raken en zo optimaal zicht  hebt van hetgeen je aan het fotograferen bent.

Daarnaast is de gebogen schermrand volledig aanpasbaar. Je kunt hem bijvoorbeeld gemakkelijk van een ander kleurtje voorzien of zelf bepalen hoe notificaties, apps en andere zaken weergegeven worden. Een andere handige toevoeging is het feit dat, wanneer je het normale 5,6 inch-scherm gebruikt, veegbewegingen op de schermrand niet worden opgepikt. Dit voorkomt dat je per ongeluk apps of functies start.

2. Revolving UI

Galaxy Note Edge

Speciaal voor de Galaxy Note Edge heeft Samsung het nieuwe  Revolving UI ontwikkeld. Dit is een stukje software dat ervoor zorgt dat de functies van Android beter tot zijn recht komen op de Note Edge. Revolving UI laat op de gebogen schermrand de meest gebruikte apps zien, zodat je ze snel kunt openen. Ook wordt meer algemene  informatie zoals de tijd, datum en het weer getoond.

Verder wordt de gebogen schermrand gebruikt om notificaties weer te geven van bijvoorbeeld je berichten op WhatsApp en tweets van Twitter. Tot slot past  Revolving UI enkele apps aan zodat ze optimaal gebruik van de mogelijkheden van de Edge gebruik maken. Je  alarm wordt bijvoorbeeld naar de rand verplaatst en bepaalde onderdelen van Google Chrome verschuiven, zodat ze gemakkelijker zijn te bereiken.

3. Vernieuwde S-Pen

Samsung levert de Galaxy Note Edge standaard met een stylus, de zogenoemde S-Pen die we ook kennen van de Note 4. Deze is verbeterd en werkt optimaal samen met  het scherm van de Edge, zodat hij handig is om  met de gebogen schermrand te gebruiken.

Op het normale scherm werkt de S-Pen zoals je zou verwachten en is de stylus geschikt om te schrijven en tekenen. Aan de gebogen  kant van het toestel kun je de stylus gebruiken om apps, notificaties en andere icoontjes te ordenen, wat preciezer gaat dan met je vingers.

4. Open voor ontwikkelaars

Galaxy Note Edge

De Galaxy Note Edge wordt in beperkte mate in Nederland uitgerold en het succes van het toestel hangt wat ons betreft grotendeels af van wat ontwikkelaars gaan doen met de onderscheidende functies van de telefoon. Samsung heeft de functies van de gebogen schermrand beschikbaar gemaakt voor externe ontwikkelaars, wat mogelijk leidt tot nog meer toffe en innovatieve features.

Er zullen in de toekomst mogelijk apps worden geüpdatet voor het gebogen toestel, maar het is ook waarschijnlijk dat partijen specifieke apps voor de schermrand maken. Het is nog even afwachten in hoeverre dit gebeurt, maar de mogelijkheden zijn er in ieder geval!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note Edge
Samsung Galaxy Note Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu