Sennheiser Momentum 2 Review: kwaliteit komt naar Android

Redactie
18 maart 2015, 12:00
3 min leestijd
Sennheiser Momentum 2 Review: kwaliteit komt naar Android

Reviewscore

8,5

De Momentum 2 van Sennheiser is een koptelefoon met een  fraai  design, helder en vol geluid en volledige Android-ondersteuning. Daarmee komt kwaliteit eindelijk ook naar Android.

Lees verder na de advertentie.

Android-ondersteuning van high-end-koptelefoons is lang niet altijd aanwezig. Neem bijvoorbeeld de koptelefoons van Bowers & Wilkins, die alleen voor de iPhone geschikt zijn. Of de Beats-koptelefoons. Sennheiser kiest voor de Momentum 2.0, een koptelefoon die is bedoeld voor gebruik met mobiele apparaten, voor het eerst ook voor Android. De koptelefoon wordt in twee versies uitgebracht: één voor gebruik met Android-toestellen, en een ander voor gebruik met iOS.

Design en comfort

De Momentum 2 komt beschikbaar in twee kleuren: zwart (het model dat Android Planet testte) en gebroken wit. Het design komt overeen met de vorige Momentum-koptelefoon, maar Sennheiser heeft wel enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de oorschelpen iets groter, wat het draagcomfort ten goede komt. Veel Momentum-bezitters klaagden over te kleine oorschelpen, waardoor de oren op een gegeven moment gingen knellen.

sennheisermomentum2-1

Daarnaast heeft Sennheiser gekozen voor dikkere oorkussen. Deze oorkussens zijn gemaakt van leer en zorgen ervoor dat omgevingsgeluid niet storend is voor jouw luistersessie. Ook is het voor anderen lastig om te horen wat jij precies luistert.  De Momentum 2 is daarmee geschikt voor gebruik tijdens (trein)reizen.

sennheisermomentum2-2

De buitenkant van de oorschelpen is gemaakt van kunststof, dat aan het metalen gedeelte van de koptelefoon vast is  gemaakt. De ronde ijzeren knop biedt de optie om de Momentum 2 in hoogte te verstellen, wat gemakkelijk gaat. Aan de bovenkant van het ijzeren gedeelte zijn scharnieren toegevoegd, waarmee de koptelefoon ook is in te klappen. Zo past ‘ie gemakkelijk in de speciale opberghoes van Sennheiser, die je bij de Momentum 2 krijgt.

sennheisermomentum2-4

De hoofdband is gemaakt van leer en weegt, in tegenstelling tot sommige andere high-end-koptelefoons, niet veel. Het lage gewicht van de Momentum 2 valt sowieso op: de koptelefoon weegt maar 190 gram. Een lange luistersessie is daarom ook geen probleem: je voelt nauwelijks dat je ‘m op hebt. Ook op warmere dagen is de Momentum 2 een fijnere optie dan de veelal zwaardere alternatieven.

Geluidskwaliteit en functies

De Momentum 2 gebruikt vrijwel precies dezelfde speakers als zijn voorganger. Voor Momentum-bezitters is er dus geen reden om te upgraden.  Consumenten die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een high-end-koptelefoon voor hun Android-smartphone of -tablet, kunnen met de Momentum 2 echter uitstekend uit de voeten.  

sennheisermomentum2-5

De koptelefoon biedt een zeer stevige bas en vol geluid, dat juist geschikt is voor het luisteren naar lokale mp3’s of  streams van bijvoorbeeld Spotify. Muziekstijlen als  hiphop, dance en melodische rock klinken fraai door de speakers.  Bij kalere muziek, zoals folk, wordt dat volle  geluid echter te overheersend. Voor dergelijke muziek is een koptelefoon met minder gesloten oorschelpen – waar  de trillingen gemakkelijker naar buiten worden verspreid – een betere keuze. In het algemeen is de kwaliteit van de Momentum 2 zeer  goed, waarbij mp3’s absoluut profiteren van de kwaliteit die de koptelefoon biedt.

sennheisermomentum2-6

De kabel van 1,4 meter is verwijderbaar en heeft een geïntegreerde afstandsbediening met microfoon. Hiermee kun je oproepen beantwoorden, het volume aanpassen, muziek afspelen en pauzeren en een volgend nummer activeren. De knopjes geven een fijne feedback op het moment dat je ze indrukt en omdat Sennheiser de middelste knop een kleine inkeping heeft gegeven, druk je niet snel op de verkeerde knop. De afstandsbediening zit namelijk vrij hoog in de kabel verwerkt, waardoor de knoppen tijdens het dragen lastig met het oog te zien zijn.

Sennheiser Momentum 2 review: conclusie

De Momentum 2 van Sennheiser is een kwalitatief hoogstaand product dat een fraai premium design combineert met prima klanken uit de speakers. Het geluid is geoptimaliseerd voor muziek met veel bastonen en waar het geluid nadrukkelijk aanwezig wil zijn, maar dat is niet per se een negatieve eigenschap. Het inklapbare design, lage gewicht, de goede ruisonderdrukking en volledige Android-ondersteuning in de besturing zijn enorm fijne eigenschappen, waarmee de Momentum 2 een ideale  gadget is  om tijdens het reizen te gebruiken.

De Sennheiser Momentum 2 is te koop bij Coolblue of Bol.com voor een adviesprijs van 319 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu