TXXI Review: snel een taxi bestellen met je Android

Redactie
9 oktober 2009, 18:41
1 min leestijd
TXXI Review: snel een taxi bestellen met je Android

Reviewscore

7

De ontwikkelaar van TXXI mailde gisteren over een nieuwe applicatie in de Android Market: TXXI. Eigenlijk een oude bekende, want de applicatie bestaat al een halfjaar voor de iPhone. TXXI maakt het heel eenvoudig om een taxi te bellen, vooral als je in een vreemde stad bent. Je zult eerst het nummer van de taxicentale moeten opzoeken en daarna uitleggen waar je precies wilt worden opgehaald. Soms weet je dat niet exact. TXXI maakt aan beide problemen een einde.

txxi

Het werkt als volgt: je opent de applicatie en registreert je naam en telefoonnummer. Na de registratie ontvang je een SMS waarmee je de aanmelding definitief kunt maken. Heb je op een gegeven moment een taxi nodig, dan bepaalt de applicatie je precieze locatie en belt daarna de taxicentrale in de buurt op. TXXI werkt samen met 120 taxicentrales in heel Nederland. In de meeste regio’s bel je vanuit de applicatie meteen naar de juiste centrale, waarna je de telefoniste aan de lijn krijgt.

In de regio’s Amsterdam en Rotterdam is het gesprek met de telefoniste helemaal niet meer nodig: vanuit de applicatie gaat er automatisch een bericht naar de taxicentrale, voorzien van je locatie. Om fouten te voorkomen moet je in TXXI wel eerst toestemming geven om je locatie te bepalen en daarna moet je aangeven of je daadwerkelijk een taxi nodig hebt. Bij een test die we afgelopen april met de iPhone-applicatie hebben gedaan bleek de taxi al binnen 3 minuten gearriveerd. De taxichauffeur kreeg een melding op zijn boordcomputer dat er via internet een taxi was besteld, plus het mobiele nummer van de klant.

txxi op android

TXXI is gratis te downloaden uit de Android Market of te installeren via onderstaande QR-code.

Categorie: Accessoires
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's