De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sphero BB-8 Review: prijzige gadget voor fanatieke Star Wars-fans

Gijs Ettes
11 december 2015, 19:00
3 min leestijd
Sphero BB-8 Review: prijzige gadget voor fanatieke Star Wars-fans

Reviewscore

7,5

Een van de tofste gadgets waarmee we tijdens de Berlijnse IFA konden spelen, was ongetwijfeld de BB-8 van Sphero. Het kleine robotje is ideaal om wat tijd te doden tot de release van de nieuwe Star Wars-film.

Lees verder na de advertentie.

Officiële Star Wars-gadget

De BB-8 Droid is één van de officiële gadgets die werd ontwikkeld voor  de release van Star Wars: The Force Awakens. Die film draait vanaf volgende week (16 december) in de Nederlandse en Belgische bioscopen, en met het schattige robotje kun  je alvast wat voorpret beleven (check daarnaast ons overzicht met toffe Star Wars-games voor Android). Wel  moet je daarvoor diep in de buidel tasten, want met een adviesprijs van 169 euro is de BB-8 niet goedkoop.  De fraaie verpakking bevat  het plastic robotje met een afneembaar hoofd dat magnetisch wordt bevestigd aan de romp. Ook meegeleverd wordt een oplaadstation, usb-kabel en instructies om de BB-8 (via bluetooth) te koppelen met je smartphone.

Het robotje is 22  centimeter groot en weegt zo’n 500 gram.  Om er daadwerkelijk mee  aan de slag te kunnen, moet je hem eerst in het oplaaddock plaatsen en vervolgens naar de Sphero-website gaan om de app voor Android (4.0+) of iOS (7+) te downloaden. Vanuit hier kun je de BB-8 op  patrouille sturen, waarbij het robotje zelfstandig door de  ruimte beweegt om deze in kaart te brengen. Hij heeft geen camera, maar wel ingebouwde sensoren en kan tegen een stootje als hij onverhoopt tegen een muur of ander object aan knalt.

Misschien nog wel leuker is om het robotje zelf te besturen, waarbij je hem eerst nog even moet kalibreren. Vervolgens heb  je met het touchscreen van je smartphone of tablet de volledige controle, waarbij gezegd moet worden dat de BB-8 er behoorlijk de vaart in heeft. Door de magnetische verbinding zit het hoofdje vrij los, wat een geinig effect geeft als de robot beweegt; het kopje schiet er dan als het ware achteraan. Hoe dat eruitziet, zie je in het filmpje hieronder.

Leuke gadget, beperkte mogelijkheden

De BB-8 heeft ook de mogelijkheid om holografische berichten op te nemen en te tonen. Dit gaat heel eenvoudig: selecteer vanuit de app ‘Message’, neem je bericht op met de frontcamera en vervolgens kan het robotje het op ieder gewenst moment tonen, weliswaar alleen op het scherm van je toestel. Als je de BB-8 even niet gebruikt, herinnert hij je aan zijn aanwezigheid met zijn kenmerkende piepjes en kraakjes. In totaal kun je met het robotje een uur rijden, alvorens hij weer in het oplaadstation moet.

De BB-8 is een bijzonder leuke gadget met veel persoonlijkheid en een verpakking die misstaat in een vitrinekast. Maar het is ook een echt collectors item dat qua mogelijkheden beperkt is. Behalve rondrijden en een handjevol trucjes  kan de BB-8  niet bijster veel. Dankzij de mooie afwerking en aandacht voor detail is het niettemin een mooi, zij het  duur geschenk voor Star Wars-fans.

→ De Sphero BB-8 is verkrijgbaar via Coolblue voor 169 euro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu