Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

RugGear RG500

RugGear RG500
Scherm 3.2 inch
Camera 5 megapixel

RugGear RG500: stevige en waterbestendige Android-telefoon

De RugGear RG500 een stevig Android-toestel dat tegen water en een flink stootje kan. Het toestel is geschikt voor de actieve gebruiker die veel waarde hecht aan de duurzaamheid van de telefoon. Zo is het scherm bijvoorbeeld gemaakt van een speciaal type glas, dat vrijwel onbreekbaar is.

Wat specificaties betreft is de RugGear RG500 redelijk voorzien. Zo wordt het stevige toestel aangedreven door een 1,2GHz dualcore-processor, met 512MB werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is uitbreidbaar, zodat je genoeg ruimte hebt voor al je apps, foto’s en video’s.

De RugGear RG500 in vogelvlucht

Daarnaast is de smartphone voorzien van een 8 en 2 megapixel-camera aan de achter- en voorkant van het toestel. Deze maken redelijke foto’s, al moet je er  niet al te veel van verwachten.

De RugGear RG500 is vooral de moeite waard vanwege de erg stevige behuizing die tegen een stootje en water kan. Qua specificaties is het toestel aardig voorzien, al is het niet de snelste smartphone op de markt. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de RG500 op een rijtje gezet.  Lees ook over de opvolger van het  toestel, de RugGear RG700.

  • Stoot-, water- en stofbestendige behuizing met scherm van sterk glas
  • Draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean)
  • Redelijk vlotte 1,2GHz dualcore-processor met 512MB werkgeheugen
  • 4GB opslagruimte, uitbreidbaar met een micro-sd-geheugenkaartje

Meer over de RugGear RG500

RugGear RG500Een belangrijke eigenschap van de RugGear RG500 is de batterij. Deze heeft een capaciteit van 2060 mAh en gaat op een volle acculading gemakkelijk een hele  dag mee. Daarnaast  staat de accu garant voor een standby-tijd van circa 300 uur. Het scherm van de RG500 meet 3,2 inch en heeft een resolutie van 480 bij 320 pixels. Niet heel scherp dus.

De stevige behuizing van de RG500 komt overigens met een keerzijde. Met 24 millimeter is het toestel erg dik en daarmee past ‘ie niet zo makkelijk in je broekzak. Ook is de smartphone met 206 gram behoorlijk zwaar, al is dit geen ramp. Stevigere smartphones dan de RugGear RG500 zijn er (bijna) niet.

Pluspunten RG500

  • Enorm stevige behuizing
  • Vlotte 1,2GHz dualcore-processor
  • Handige fysieke knoppen

Minpunten RG500

  • Weinig opslagruimte aanwezig
  • Draait een oude Android-versie
RugGear RG500
Welke RugGear RG500 wil je?
Wij hebben momenteel geen RugGear RG500 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?