Dit moet je weten over de RugGear RG850
Het merk RugGear zette zijn eerste stappen op de Nederlandse markt in juli 2018. Daar werd ook de RugGear RG850 gepresenteerd, het vlaggenschip van dat jaar. RugGear maakt robuuste telefoons en gaat daarmee de strijd aan met merken als Cat en Croscall. Dat zijn ook fabrikanten die zich volledig richten op de ontwikkeling van smartphones die tegen een stootje kunnen.
De RG850 is daarnaast ook volledig stof- en waterdicht. Dat is handig voor mensen met een buitenberoep, die het toestel vaak laten vallen of bijvoorbeeld een onhandige student. Het toestel heeft een adviesprijs van 399 euro, maar de prijs is afgelopen jaren al flink gedaald.
Pluspunten RugGear RG850
Minpunten RugGear RG850
Stevige behuizing
De RugGear RG850 heeft een ip68-certificering aan boord. Dat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is. Zo kun je het toestel een half uur onder water houden (tot 1,2 meter) en daarna nog gebruiken. Ook kan het toestel tegen een stootje of val, wat komt door het MIL-STD-810G-certificaat. Daarbij is het toestel getest door ‘m te laten vallen van 1,5 meter op een plaat beton. Tot slot is de RG850 ook bestand tegen grote temperatuursverschillen, waardoor ‘ie overal te gebruiken is.
Er is gekozen voor een accu van 4000mAh, waardoor een dagje rondlopen geen probleem is. Via de fysieke knop aan de zijkant kun je snel een bepaalde app opstarten of handeling uitvoeren. Zo schakel je snel de zaklamp in of de walkie talkie-functie om te communiceren met anderen.
Soortgelijke functies vind je ook op de RugGear RG650 of RG655. Dat zijn toestellen met een lagere adviesprijs en ook zijn ze minder krachtig. Wel delen ze dezelfde basis als de water- en stofdicht- en robuustheid.
Specificaties RugGear RG850

Bij de RugGear RG850 draait het voornamelijk om de robuustheid en dat komt niet ten goede aan de specificaties. Het scherm is 5,99 inch groot en heeft een langwerpige verhouding. Daarmee is het toestel de eerste in het land van robuuste smartphones. De resolutie is met 1440 bij 720 pixels wel aan de lage kant, waardoor afbeeldingen en tekst er kartelig uitziet.
De Snapdragon 430-chip is het kloppende hart van de smartphone. Dat is een processor voor het lage segment, terwijl de RG 850 daar qua prijs niet in valt. Het toestel bevat 3GB RAM en 32GB opslaggeheugen, wat uit te breiden is met een geheugenkaartje.
Er is plaats voor twee simkaarten en op de achterkant vind je een enkele 12 megapixel-camera. Selfies schiet je van maximaal 8 megapixel, muziek luister je via de koptelefoonaansluiting en het toestel wordt uitgeleverd met Android 8.0 (Oreo). Veel aanpassingen heeft de fabrikant daarbij niet doorgevoerd, wat fijn is in het dagelijks gebruik. Het updatebeleid van de fabrikant is echter niet om over naar huis te schrijven, wat zonde is.
Deze smartphone koop je als… op zoek bent naar een robuuste smartphone en niet de hoofdprijs wilt betalen.