Samsung Galaxy A02s

Samsung Galaxy A02s

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A02s

De Samsung Galaxy A02s is een budgetsmartphone met bijbehorende simpele specificaties. Dit maakt ‘m vooral interessant als eerste Android-toestel, bijvoorbeeld voor een kind of ouder familielid. Op deze pagina lees je meer over de Galaxy A02s.

Lange accuduur en groot scherm

Het scherm van de Galaxy A02s is 6,5 inch groot en daarom lastig met één hand te bedienen. Door de hd-resolutie oogt het beeld scherp genoeg. Bovenin vind je een inkeping voor de selfiecamera.

De smartphone is voorzien van een grote 5000 mAh-accu en moet daarom twee tot drie dagen meegaan op een acculading. Opladen gebeurt via usb-c en gaat best vlot. Dat is een pluspunt ten opzichte van sommige concurrerende smartphones.

Lees verder na de advertentie.

samsung galaxy a02s

Het toestel draait op een onbekende processor met 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. Dat laatste is genoeg voor wat apps en foto’s, maar niet voldoende voor een paar jaar gebruik. Gelukkig kun je het geheugen vergroten met een micro-sd-kaartje.

Op de Galaxy A02s vind je naast een primaire 12 megapixel-camera ook een 2 megapixel-macrocamera en een 2 megapixel-dieptesensor. Die zijn bedoeld voor plaatjes van heel dichtbij en om de achtergrond te vervagen.

Onduidelijk updatebeleid

Samsung levert de Galaxy A02s vermoedelijk met Android 10. Het is niet duidelijk of de smartphone in aanmerking komt voor een Android 11-update. Android 11 is al sinds september 2020 beschikbaar. Op de A02s vind je over Android heen de OneUI-schil van Samsung. Die voegt wat apps en features toe en is erg gebruiksvriendelijk.

Samsung Galaxy A02s kopen

De Samsung Galaxy A02s verschijnt in februari 2021 voor een nog onbekende prijs in Nederland. Samsung maakt de adviesprijs vlak voor de release bekend. Wij vermoeden dat het toestel zo’n 119 euro gaat kosten. Zijn voorganger, de A01s, kost namelijk zo’n 110 euro in omringende landen. Eventueel kun je hem dan combineren met een sim-only abonnement.

Zoek je een betere maar nog steeds voordelige Samsung-smartphone? Dan is de Galaxy A12 het overwegen waard. Die verschijnt in januari voor vermoedelijk minder dan 150 euro.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's