Samsung Galaxy A20S

1/6

Pluspunten

  • Groot scherm is ideaal voor typen met twee handen
  • Compleet pakket aan hardware
  • Gebruiksvriendelijke software

Minpunten

  • Niet zo snel voor zware taken
  • Scherm oogt minder scherp door hd-resolutie
  • Eenvoudige set van camera's

Dit is de Samsung Galaxy A20s

De Samsung Galaxy A20s is een voordelige smartphone met een groot scherm, drie camera’s en gebruiksvriendelijke software. Het toestel volgt de Galaxy A20e op en voert diverse verbeteringen door. Op deze pagina lees je alles over de smartphone.

Samsung Galaxy A20s

Samsung Galaxy A20s specificaties

De Samsung Galaxy A20s is gemaakt van plastic en daarom relatief licht: 183 gram. Het toestel is lastig met één hand te bedienen, wat komt omdat het 6,5inch-lcd-scherm groot is. Het scherm oogt niet zo scherp vanwege de hd-resolutie, maar goed genoeg voor alle basiszaken. De smartphone heeft een vingerafdrukscanner, een usb-c-poort en een 4000 mAh-accu. Die moet een lange dag meegaan voordat je ‘m aan de oplader legt.

Onder de motorkap schuilt een eenvoudige octacore-processor, al is die voldoende voor populaire apps als WhatsApp, Instagram en nieuws-apps. Het werkgeheugen is met 3GB ook groot genoeg om vlot tussen recent gebruikte apps te wisselen. De Galaxy A20s is niet bedoeld om echt op te gamen. Je slaat media, apps en simpele games op de 32GB opslagruimte op. Met een micro-sd-kaartje vergroot je dat relatief eenvoudig en goedkoop.

Drie camera’s achterop

Samsung Galaxy A20s

Op de achterkant van de Galaxy A20s zitten drie camera’s. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixel. Er is ook een 8 megapixel groothoeklens aanwezig om extra wijde beelden te schieten, bijvoorbeeld groepsfoto’s of een groot gebouw. Tot slot kun je met de 5 megapixel dieptesensor de achtergrond van foto’s vervagen. Zo creëer je een bokeh-effect, waarbij de persoon of het object op de voorgrond er meer uitspringt. De selfiecamera van de Galaxy A20s zit in een notch bovenin het scherm en heeft een resolutie van 8 megapixel.

Android 10 en updates

Samsung verkoopt de Galaxy A20s op moment van publicatie met Android 10 en zijn OneUI-schil. Die schil voert veranderingen door, waaronder extra apps, features en visuele aanpassingen. De software is gebruiksvriendelijk en krijgt twee jaar updates.De Galaxy A20s kan dus rekenen op Android 11 en waarschijnlijk ook Android 12.

Samsung Galaxy A20s kopen

Je kan de Samsung Galaxy A20s los kopen voor zo’n 149 euro. Het is ook mogelijk om de smartphone met abonnement in huis te halen. De Galaxy A20s concurreert qua prijs en features vooral met budgettelefoons van Xiaomi, Motorola en Nokia. Een alternatief van Samsung zelf is de Galaxy M11, die in oktober 2020 uitkomt voor 159 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy A20S

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu