Samsung Galaxy A22 5G

Samsung Galaxy A22 5G

1/6

Pluspunten

  • Relatief betaalbare 5G-telefoon
  • Scherm ververst met 90Hz
  • Vier jaar lang (beveiligings)updates

Minpunten

  • Hardware is niet heel krachtig
  • Niet alle camera's zijn even bruikbaar

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 15,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 229,-

Los toestel

De Samsung Galaxy A22 5G is een betaalbare 5G-smartphone met een vloeiend scherm, een groot scherm en vier jaar updates. Dat maakt ‘m interessant voor een breed publiek. Interesse? Lees op deze pagina alles over de Samsung Galaxy A22 5G.

Samsung Galaxy A22 5G specificaties

Samsung verkoopt de Galaxy A22 5G als de opvolger van de Galaxy A21s. Het nieuwe model voert interessante verbeteringen door, waaronder 5G-ondersteuning. Zo kun je internetten op het nieuwe mobiele netwerk, dat eind 2022 écht sneller wordt dan 4G. Lang niet alle budgetsmartphones zijn al 5G-geschikt, dus de A22 5G heeft op dit vlak een streepje voor.

Lees verder na de advertentie.

Het toestel is daarnaast voorzien van een 90Hz-scherm dat soepeler oogt dan een traditioneel 60Hz-scherm. In dit prijssegment zijn steeds meer smartphones met 90Hz-display te vinden, maar de feature is nog niet standaard. Het scherm is met 6,6 inch groot en oogt scherp dankzij de full-hd-resolutie. Het gaat om een lcd-scherm. Sommige vergelijkbare toestellen hebben een mooier oled-scherm.

De Samsung Galaxy A22 draait op een vlotte MediaTek-processor, heeft 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Dat is voldoende voor wat apps, foto’s en andere media. Voor meer geheugen kun je een micro-sd-kaartje in de smartphone kwijt. Achterop zijn drie camera’s – met resoluties van 48, 5 en 2 megapixel – geplaatst en de selfiecamera zit in een notch boven het scherm.

Samsung Galaxy A22 5G

De Galaxy A22 5G heeft een grote 5000 mAh-accu en die laadt via de usb-c-poort op met 15 Watt. Niet heel vlug, maar goed genoeg. Het toestel heeft een nfc-chip, een vingerafdrukscanner en koptelefoonaansluiting.

Vier jaar updates

Samsung levert de A22 5G met Android 11, op moment van release de nieuwste versie. Het updatebeleid van Samsung is heel duidelijk. Je kan rekenen op twee versie-updates, dus naar Android 12 en 13. Ook is de smartphone verzekerd van vier jaar beveiligingsupdates, wat betekent dat je tot de zomer van 2025 up-to-date bent. Een fijne gedachte. Het updatebeleid van de Galaxy A22 5G is veel beter

Samsung Galaxy A22 5G

Samsung Galaxy A22 5G kopen en prijs

De Samsung Galaxy A22 5G is in juni 2021 onthuld en in juli in Nederland uitgebracht. De adviesprijs van de smartphone is 229 euro. Je hebt keuze uit vier kleuren: paars, groen, zwart en wit.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's