Samsung Galaxy A42 5G

Samsung Galaxy A42 5G

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A42 5G

De Samsung Galaxy A42 5G is een verbeterde variant van de Samsung Galaxy A41. Het toestel beschikt over vijf camera’s een scherm van 6,1 inch en is klaar voor 5G. De Galaxy A42 is de eerste betaalbare 5G-smartphone van Samsung en heeft een adviesprijs van 349 euro. Op deze pagina check je alles over de smartphone.

Pluspunten Samsung Galaxy A42 5G

  • Groot amoled-display
  • Geschikt voor 5G
  • Veel cameramogelijkheden

Minpunten Samsung Galaxy A42 5G

  • Slechts een 60Hz-scherm
  • Accu is niet supersnel op te laden
samsung galaxy a42 5g

Betaalbaar 5G-toestel van Samsung

De Samsung Galaxy A42 5G is de eerst betaalbare 5G-smartphone van de fabrikant. Voorheen was die functie voorbehouden aan veel duurdere toestellen zoals de Galaxy S20-lijn of Samsung Galaxy Z Fold 2. Deze nieuwe netwerktechniek is bij de grote providers in Nederland al deels te gebruiken. Daarbij duurt het nog wel jaren, voordat je van een veel snellere verbinding gebruik kan maken.

Met de A42 5G gaat Samsung de strijd aan met verschillende concurrenten in deze prijsklasse. Zo bieden de OnePlus Nord of Motorola Moto G 5G Plus ook 5G-ondersteuning voor een betaalbare prijs.

Groot amoled-scherm van 6,6 inch

Dit toestel van Samsung is ook uitgerust met een amoled-scherm. Daardoor spatten kleuren van het scherm, is het contrast oneindig en is zwart echt zwart. Door de hoge resolutie van 2400 bij 1080 pixels ziet alles er ook scherp uit. Het scherm is 6,6 inch groot en er is een klein gaatje aanwezig voor de frontcamera.

Verschillende andere toestellen in deze prijsklasse hebben een scherm dat 90 keer per seconde ververst. Samsung houdt het echter bij een verversfrequentie van 60Hz. Hoe hoger deze frequentie is, hoe soepeler de bediening van een toestel aanvoelt. De fabrikant blijft daamee dus wat achter ten opzichte van andere merken.

Specificaties van een midranger

Overige hardware van de Samsung Galaxy A42 bestaat onder andere uit de Snapdragon 750G-chip, minimaal 4GB RAM en 128GB uitbreidbare opslag. In deze prijsklasse is dat een prima mix en ook kun je daar prima mee multitasken. Ook het spelen van een spelletje is geen probleem, maar dat kan dan niet met de beste instellingen. De batterij heeft een capaciteit van 5000 mAh en laad je op met maximaal 15 Watt. Dat is prima, maar niet supersnel zoals kan bij veel andere toestellen.

Samsung Galaxy A42 5G

Op de achterkant zijn vier camera’s te vinden met elk hun unieke eigenschap. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 megapixel. Zo maak je een prima foto met genoeg details en contrast. Een groothoeklens is ook aanwezig van 8 megapixel. Met die camera schiet je dus goede plaatjes met een bredere hoek van bijvoorbeeld landschappen of architectuur.

Tot slot zijn er nog twee 5 megapixel-camera’s aanwezig. Zo maak je snel een goede close-up van een insect of bloemknop. De vierde sensor wordt gebruikt voor het opslaan van diepte-informatie. Die info wordt vervolgens weer gebruikt bij portetfoto’s. Zo staat het onderwerp scherp op de foto, terwijl de achtergrond juist vervaagd is.

Android met eigen OneUI-schil

Samsung levert de A42 met Android 10 en de OneUI 2.5-schil. Die skin ligt over Android heen en biedt eigen apps, functies en uiterlijk. Het lijkt maar weinig op stock-Android, maar is wel inzichtelijk en fijn om mee te werken. De schil is aangepast om met een hand te bedienen en kent ook allerlei mogelijkheden om het uiterlijk ervan aan te passen.

Het updatebeleid van Samsung is goed te noemen, alhoewel het nog niet precies duidelijk is hoelang de A42 5G updates zal krijgen. Wel verwachten we Android 11 en 12 te gaan zien net zoals regelmatig beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy A42 5G pre-order en prijs

De Samsung Galaxy A42 5G heeft een adviesprijs van 349 euro en is op 2 september 2020 gepresenteerd. Het toestel lag eind oktober in de winkels in het zwart, wit of grijs. Benieuwd naar de beste deals? Bekijk dan onderstaande koopvergelijker.

Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G
Welke Samsung Galaxy A42 5G wil je?
Selecteer:
128GB
Samsung Galaxy A42 5G met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 18,50 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 11,50 p/m
Sim only nodig?
Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G
Welke Samsung Galaxy A42 5G wil je?
Selecteer:
128GB
Samsung Galaxy A42 5G met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 18,50 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 11,50 p/m
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's