Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A5 (2017)

Samsung Galaxy A5 (2017)
8,0
Scherm 5.2 inch
Camera 16 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy A5 (2017): waterdichte metalen midranger

De Samsung Galaxy A5 (2017) is een stijlvolle Android-smartphone met een waterdichte behuizing. Het toestel moet het vooral van zijn looks hebben, al is ook de hardware dik in orde. Zo zit zowel voorop als achterop een indrukwekkende camera van 16 megapixel en ben je voorzien van een vingerafdrukscanner, barometer en meer leuke extra’s.

Deze smartphone is onderdeel van de Galaxy A-reeks, waartoe ook de Galaxy A3 (2017) behoort. De reeks biedt doorgaans smartphones met een goed uiterlijk én een fijne prijs-kwaliteitverhouding. Deze Galaxy A5 (2017) is bijvoorbeeld goedkoper dan de Galaxy S7, maar biedt een vergelijkbaar design en hardware die qua prestaties aardig in de buurt komt. Zo zit je dus in feite voor een dubbeltje op de eerste rang!

De Samsung Galaxy A5 (2017) in vogelvlucht

De Galaxy A5 (2017) is het krachtigste model in de reeks. Deze variant beschikt onder andere over een groter scherm, betere camera’s en meer opslagruimte dan de Galaxy A3 (2017). Het is een flinke upgrade ten opzichte van de Galaxy A5 uit 2016. Je kunt hieronder een overzicht vinden van de specificaties.

  • 5,2 inch amoled-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met Samsung-interface
  • 16 megapixel-camera voorop én achterop
  • 1,9 GHz octacore-chip, 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Voorzien van vingerafdrukscanner en waterdichte behuizing

Meer over de Samsung Galaxy A5 (2017)

Doorgaans betekent een goedkopere smartphone ook een goedkopere behuizing. Fabrikanten proberen al gauw geld te besparen met designs van plastic, die wat teleurstellend aanvoelen. Bij de Galaxy A-serie heb je daar geen last van: deze smartphones zijn gewoon van stevig metaal gemaakt. Voelt goed en luxueus in de hand en is bovendien prachtig afgewerkt. Bovendien is het toestel IP67-gecertificeerd, wat betekent dat het stof- en waterdicht is. Douchen met je smartphone, de stromende regen in, of WhatsAppen bij het zwembad: allemaal geen probleem.

Ook de camera’s zijn een speerpunt van deze smartphone. Achterop zit een snelle, accurate autofocus waardoor je zelfs in situaties met weinig licht nog de scherpste foto’s kunt schieten. Ook is de camera-app voorzien van allerlei extra features en verbeteringen die hem gebruiksvriendelijker maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de speciale Food Mode? Daarmee heeft je eten er nog nooit zo smakelijk uit gezien.

Conclusie Samsung Galaxy A5 (2017) review

De Samsung Galaxy A-serie bereikt zijn summum met de Galaxy A5 (2017). Deze midranger kan zich in vrijwel elk opzicht uitstekend meten met de beste smartphones van het moment. Zeker qua design doet de A5 niet onder voor het allerbeste. Deze smartphone heeft een prachtig helder scherm, een chique en stijlvolle behuizing en een degelijke camera.

Toch zijn er nog altijd wat pijnpuntjes. Dat Samsung het toestel lanceert met Android 6.0 Marshmallow, ruim een half jaar na de introductie van Nougat, moet eigenlijk niet kunnen. Ook ligt de adviesprijs nét een paar tientjes later. Daarom loont het misschien om een paar maanden te wachten: dan heb je een goedkopere smartphone met nieuwere software. Toch zul je je ook voor die tijd zeker geen buil vallen aan de Galaxy A5 (2017).

Lees meer in de uitgebreide Samsung Galaxy A5 (2017) review

Pluspunten Galaxy A5 (2017)

  • Waterdichte, metalen behuizing
  • Vlotte processor met 8 cores
  • Voorzien van vingerafdrukscanner

Minpunten Galaxy A5 (2017)

  • Relatief prijzig
Samsung Galaxy A5 (2017)
8,0
Welke Samsung Galaxy A5 (2017) wil je?
Selecteer:
32GB
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 9

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 9

Nieuws Februari is alweer bijna voorbij, maar ook deze week hebben fabrikanten weer verschillende beveiligings- en Androidupdates uitgerold. Of jouw toestel daar ook bijhoort? Check dan snel ons overzicht van deze week.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Nieuws Ook deze week rolden er weer een hoop Android-beveiligingsupdates uit. Benieuwd of jouw toestel bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 1

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 1

Nieuws Ga jij het jaar fris beginnen met een nieuwe update voor je Android-telefoon? In dit overzicht houden we bij welke toestellen afgelopen week zijn bijgewerkt. Benieuwd of jouw smartphone hierbij zit? Kijk dan snel verder!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 52

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 52

Nieuws Ook in de laatste week van 2019 hebben we weer op een rijtje gezet welke smartphones de afgelopen dagen een update ontvingen. Ben je benieuwd of je 2020 positief begint met een verse update? Check dan snel het overzicht.