Samsung Galaxy Core 2 Duos

1/2

Nieuws

Laatste update: 9 jaren geleden

Samsung Galaxy Core 2 Duos: dualsim budgettelefoon

De Galaxy Core 2 Duos is de opvolger van de populaire Galaxy Core die Samsung in mei 2013 uitbracht en is voorzien van een iets groter 4,5 inch-scherm (800 bij 480 pixels). Dat komt neer op een pixeldichtheid van circa 207 ppi. Verder is de smartphone voorzien van 512MB aan werkgeheugen, een 1,2GHz quadcore-processor en 4GB aan uitbreidbare opslagruimte.

Met een micro-sd-kaart is het geheugen uit te breiden tot maximaal 64GB. De goedkope smartphone beschikt over een 5 megapixel-camera met ledflitser aan de achterzijde en een vga-frontcamera voor korrelige selfies. De specs van het toestel zijn allesbehalve high-end, maar daar is de prijs dan ook naar.

Helaas biedt de Galaxy Core 2 Duos geen 4G-ondersteuning, maar het Samsung-toestel draait wel standaard op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat). Verder is er een 2000 mAh-accu aanwezig en met 129,7 bij 67,9 bij 9,8 millimeter is de smartphone redelijk compact. Het gewicht bedraagt 138 gram.

De Samsung Galaxy Core 2 Duos in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Core 2 Duos is een dualsim-variant van de reguliere Galaxy Core 2 en beschikt over dezelfde specificaties. We hebben de belangrijkste features van de smartphone hieronder op een rijtje gezet.

  • Plaats voor twee simkaarten
  • 1,2GHz quadcore-processor zorgt voor rekenkracht
  • Compact en handzaam formaat
  • 4GB aan uitbreidbaar opslagruimte

Meer over de Samsung Galaxy Core 2 Duos

Samsung Galaxy Core 2 Duos

De Samsung Galaxy Core 2 Duos heeft weinig onderscheidende features, maar het is wel fijn dat er twee simkaarten in het toestel passen. Dit is handig voor mensen die met twee telefoonnummers werken, bijvoorbeeld voor privé en zakelijk  gebruik.

Met Android 4.4 (KitKat) beschikt het toestel over een vrij recente versie van Android, wat wel zo fijn is. Ook is TouchWiz Essence aanwezig, een versimpelde versie van Samsung’s Android-schil. TouchWiz Essence schrapt veel overbodige functionaliteiten en is daardoor een stuk lichter en gebruiksvriendelijker.

Wel jammer is het feit dat de camera’s redelijk beperkt zijn. De 5 megapixel-camera aan de achterzijde is in staat om simpele kiekjes te maken, maar veel moet je hiervan niet verwachten. Ook is de 0,3 megapixel-frontcamera matig. Desondanks is ‘ie wel geschikt voor het maken van selfies en houden van videogesprekken via  bijvoorbeeld Skype.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Core 2 Duos

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu