Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Core 2

Samsung Galaxy Core 2
Scherm 4.5 inch
Camera 5 megapixel

Samsung Galaxy Core 2: veel Android voor weinig

De Samsung Galaxy Core 2 is een goedkoop instapmodel van Samsung dat vanuit de doos draait op de laatste versie van Android. Bij verschijning in het derde kwartaal van 2014 kostte de smartphone 179 euro, waarmee hij nog net in het budgetsegment valt.

Het toestel heeft relatief bescheiden specs, die voor de beginnende Android-gebruiker niettemin voldoende zijn. De voorkant van het toestel wordt gedomineerd door een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Verder is er een prima 1,2GHz quadcore-processor en 768MB aan werkgeheugen aan boord, waardoor Android soepel draait. Het opslaggeheugen bedraagt 4GB en is met een micro-sd-kaart uit te breiden. Lees ook over de dualsim-variant van dit toestel, de Samsung Galaxy Core 2 Duos.

Ook aan wie graag foto’s maakt met zijn smartphone is gedacht. De Galaxy Core 2 heeft namelijk zowel aan de voor- als achterzijde een camera. De 5 megapixel-camera aan de achterkant zul je echter het meest gebruiken, aangezien deze ook over een flitser beschikt. Met 130,3 bij 68 bij 9,8 millimeter en 138 gram is de smartphone redelijk compact en de 2000 mAh-accu gaat lang mee. Helaas is er geen ondersteuning voor 4G aan boord.

De Samsung Galaxy Core 2 in vogelvlucht

De Galaxy Core 2 is een interessant toestel voor wie een vlot toestel met een recente Android-versie wenst, maar niet te veel wil betalen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • Compact 4,5 inch-scherm met 800 bij 480 pixels
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 768MB aan werkgeheugen
  • Twee capabele camera’s met 5 en 0,3 megapixels
  • Geen wifi, wel ondersteuning voor 3G, wifi en bluetooth 4.0

Meer over de Galaxy Core 2

samsung galaxy core 2De concurrentie is moordend op de markt van goedkope Android-telefoons, zo heeft Samsung in 2014 ondervonden. Toch brengt de fabrikant regelmatig nieuwe toestellen op de markt met een aantrekkelijk prijskaartje. Een goed voorbeeld hiervan is de Galaxy Core 2, een compact toestel dat snelle specs combineert met een recente versie van Android. Het 4,5 inch-scherm heeft een relatief lage resolutie van 800 bij 480 pixels, maar gelukkig zijn de kijkhoeken goed.

Onder de motorkap is een 1,2GHz quadcore-processor te vinden die wordt bijgestaan door 768MB aan werkgeheugen. Dat is ruim voldoende om Android 4.4 KitKat vloeiend te draaien. Verder is er 4GB aan opslagruimte aan boord, die eventueel is uit te breiden met een geheugenkaartje. Foto’s schiet de Galaxy Core 2 met een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en een vga-camera aan de voorkant. Laatstgenoemde is niet super, maar wel goed genoeg voor het voeren van videogesprekken en het schieten van selfies. Tot slot is er een 2000 mAh-accu aan boord, die goed is voor een beltijd van circa 7 uur.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor een Galaxy Core 2 met abonnement.

Pluspunten Galaxy Core 2

  • Niet duur
  • Compacte behuizing
  • Recente Android-versie

Minpunten Galaxy Core 2

  • Geen 4G
  • Lage schermresolutie
Samsung Galaxy Core 2
Welke Samsung Galaxy Core 2 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy Core 2 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

‘Galaxy Core 2 Duos biedt dualsim en KitKat voor 200 euro’

‘Galaxy Core 2 Duos biedt dualsim en KitKat voor 200 euro’

Nieuws Naar verwachting verschijnt er op korte termijn een nieuwe budgettelefoon van Samsung met dualsim-ondersteuning, de Galaxy Core 2 Duos. De opvolger van de populaire Galaxy Core die Samsung in mei…
Samsung kondigt middenklasser Galaxy Core aan

Samsung kondigt middenklasser Galaxy Core aan

Nieuws Samsung heeft de Samsung Galaxy Core aangekondigd, een smartphone met dualsim (en die medio 2014 werd opgevolgd door de Samsung Galaxy Core 4G). Dat heeft als voordeel dat je twee…