Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy Core 4G

Samsung Galaxy Core 4G: compacte budgetsmartphone met Android

De Samsung Galaxy Core 4G is een compacte en betaalbare smartphone die sinds medio 2014 verkrijgbaar is. De smartphone draait op een redelijk recente versie van Android en is – gezien de prijs en specs – een aantrekkelijk toestel voor beginnende smartphonegebruikers. Bovendien is de telefoon compact (129.3 x 67.6 x 9 millimeter) en licht (124 gram), wat hem gemakkelijk maakt om mee te nemen. Handig dus voor als je regelmatig op festivals bent te vinden of binnenkort op vakantie gaat.

In tegenstelling tot de duurdere Samsung-telefoons als de Galaxy S5 is de Galaxy Core niet stof- en waterbestendig. Er is ook een iets snelle versie beschikbaar (de Galaxy Core Plus) en een variant met 3G.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Core 4G in vogelvlucht

De Galaxy Core 4G is een redelijk betaalbare Samsung-smartphone met als meest onderscheidende feature 4G-ondersteuning. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat de smartphone nog meer te bieden heeft.

  • Compact 4,5 inch-scherm met 540 x 960 pixels
  • Vlotte 1,2GHz dualcore-processor van Qualcomm
  • 1GB aan werkgeheugen en 8GB opslag voor je apps en media
  • Verwisselbare 2100 mAh-accu met een beltijd van circa 11 uur

Meer over de Galaxy Core 4G

samsung galaxy core 4g

Aan de voorzijde van de telefoon is een 4,5 inch-scherm te vinden met een bescheiden resolutie van 540 x 960 pixels. Dat is niet enorm indrukwekkend, maar aangezien het display relatief klein is, heb je weinig last van de lage schermresolutie. Boven het display is een vga-frontcamera te vinden waarmee je bijvoorbeeld kunt videobellen. Foto’s en video’s in hd schiet je met de 5-megapixel-camera aan de achterzijde. Deze beschikt ook over een ledflitser.

Onderhuids is een 1,2GHz dualcore-processor te vinden die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 8GB, wat voor de meeste gebruikers voldoende is. Wil je veel muziek, apps en foto’s meenemen, dan raden we je echter aan om een micro-sd-kaart bij het toestel te kopen. Hiermee breid je de opslagruimte uit tot maximaal 64GB. De Galaxy Core heeft verder een 1800 mAh-accu die goed is voor een beltijd van 11 tot 14 uur. Uit de doos draait de telefoon op Android 4.1.2 (Jelly Bean), al is hij in de tussentijd al van updates voorzien.

Samsung Galaxy Core Review

We hebben de Samsung Galaxy Core 4G helaas nog niet uitgebreid genoeg kunnen testen voor een review. Zodra hier verandering in komt, vind je op deze pagina ons oordeel over dit compacte en goedkope Samsung-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Core 4G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu