Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Fame Lite

Samsung Galaxy Fame Lite
Scherm 3.5 inch
Camera 3 megapixel

Samsung Galaxy Fame Lite: het kleine broertje van de Galaxy Fame

De Galaxy Fame Lite is een budgettoestel van Samsung dat zodoende alleen geschikt is voor consumenten die op de kleintjes moeten letten. Je moet daarom niet teveel verwachten van de specificaties van het toestel. Zo heeft de processor een maximale kloksnelheid van 850 MHz, die verder wordt bijgestaan door een onbekende hoeveelheid aan werkgeheugen. Wel is er 4GB aan opslagruimte aanwezig, dat middels een micro-sd-geheugenkaartje is uit te breiden.

De Samsung Galaxy Fame Lite is daarnaast voorzien van Android 4.1 (Jelly Bean), een 3 megapixel-camera en 3,5 inch-scherm. Laatstgenoemde heeft overigens een resolutie van 480 bij 320 pixels, wat neerkomt op een matige pixeldichtheid van 165 ppi. Lees ook het grotere broertje van dit toestel, de Samsung Galaxy Fame.

De Samsung Galaxy Fame Lite in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Fame Lite combineert een lage prijs met matige  specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Compact 3,5 inch-scherm met 480 bij 320 pixels
  • 3 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Draait uit de doos op Android 4.1 (Jelly Bean)
  • 1300 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Samsung Galaxy Fame Lite

Samsung Galaxy Fame LiteDe Samsung Galaxy Fame Lite is het kleinere broertje van de Galaxy Fame en richt zich net als dit toestel op de beginnende smartphonegebruiker. De specificaties zijn daarom – zeker wanneer je ze vergelijkt met andere budgettoestellen – erg matig. Wel is de interne hardware krachtig genoeg om  Android 4.1 (Jelly Bean) en simpele apps als WhatsApp en Facebook vloeiend te draaien.

Verder is de Galaxy Fame Lite voorzien van een 1300 mAh-batterij. Deze is overigens verwisselbaar, door het klepje aan de achterkant van het toestel te verwijderen. De accu is overigens relatief klein, maar gaat op een volle lading ongeveer een dag mee. Het feit dat de schermresolutie erg laag is en de specificaties bescheiden, scheelt aanzienlijk qua stroom.

Over Android 4.1 heeft Samsung uiteraard haar eigen TouchWiz-skin gelegd. Deze Android-schil kenmerkt zich door de opvallende en kleurrijke vormgeving. Daarnaast voegt TouchWiz enkele Samsung-apps, die overigens niet allemaal even handig zijn. De schil versimpelt ook een aantal Android-functies, zodat het besturingssysteem nog gebruiksvriendelijker is.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Samsung Galaxy Fame Lite met abonnement.

Pluspunten Galaxy Fame Lite

  • Niet duur
  • Compact formaat
  • Verwisselbare accu

Minpunten Galaxy Fame Lite

  • Trage processor
  • Lage schermresolutie
Samsung Galaxy Fame Lite
Welke Samsung Galaxy Fame Lite wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy Fame Lite aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Cashback Samsung: ook budgettoestellen tijdelijk goedkoper verkrijgbaar

Cashback Samsung: ook budgettoestellen tijdelijk goedkoper verkrijgbaar

Nieuws De Cashback-actie van Samsung loopt al een aantal weken, maar is gelukkig nog niet geëindigd. Wil je bijvoorbeeld een Galaxy S4 kopen, dan krijg je tot en met 31 maart…
Samsung lanceert goedkope Galaxy Fame Lite en Trend Lite

Samsung lanceert goedkope Galaxy Fame Lite en Trend Lite

Nieuws Voor wie de Samsung Galaxy S4 wat aan de dure kant is, heeft Samsung nu twee budgetsmartphones geïntroduceerd: de Galaxy Fame Lite en Galaxy Trend Lite. Beide toestellen hebben een…