Samsung Galaxy J1

De Samsung Galaxy J1 is een nieuwe en betaalbare Android-smartphone die wordt gekenmerkt door een compact design en een bescheiden prijskaartje. De smartphone  werd in  maart 2015 geïntroduceerd  voor 139 euro. De J1  meet 129 bij 68 bij 9 millimeter en weegt 122 gram. Hij is dus lekker dun en licht en daarmee gemakkelijk mee te nemen. Dat is bij veel budgettelefoons wel anders.

Het design van de Galaxy J1 lijkt erg op dat van eerdere budgettoestellen van Samsung. Aan de voorzijde is een compact 4,3 inch-scherm te vinden met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Dat is niet enorm hoog, maar voor de meeste gebruikers zal de schermresolutie voldoende zijn. Hetzelfde geldt voor de 1,2GHz dualcore-processor en 512MB aan werkgeheugen. De hardware is vlot genoeg om Android 4.4 KitKat te draaien, maar je moet er geen wonderen van verwachten.

De Samsung Galaxy J1 in vogelvlucht

Hieronder vind je de belangrijkste specs en features van de Galaxy J1 op een rijtje. Het toestel is sinds maart 2015 verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

  • Compact 4,3 inch tft-scherm met 800 bij 480 pixels
  • Redelijke 1,2GHz dualcore-processor en 512MB aan werkgeheugen
  • 4GB aan opslag voor apps en media, tot 128GB uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje
  • Twee capabele camera’s aan boord met 5 en 2 megapixels

Samsung maakt ook Galaxy J1 (2016)

Waar de eerste Galaxy J1, die begin 2015 werd uitgebracht, nog over een 4,3 inch-scherm en een dualcore-processor beschikte, lijkt zijn opvolger over iets betere hardware te beschikken. Volgens de laatste berichten groeit de schermgrootte naar 4,5 inch, maar blijft de resolutie met 800 bij 480 pixels gelijk. De Galaxy J1 (2016) wordt aangedreven door een Exynos 3457-chip met een quadcore-processor en 1GB RAM. Vooral dat laatste is een flinke stap voorwaarts ten opzichte van de vorige Galaxy J1, die slechts 512MB RAM had.

Meer over de Galaxy J1

We hebben hierboven al even stilgestaan bij de specs en prijs van de Samsung Galaxy J1. Schiet je graag foto’s met je smartphone, dan is het goed om te weten dat de J1 over twee camera’s beschikt. De camera aan de achterzijde fotografeert met een maximale resolutie van 5 megapixels en beschikt over een ledflitser. De 2 megapixel-camera aan de voorzijde heeft dit niet, maar is wel geschikt voor videogesprekken en het schieten van selfies. De fotokwaliteit is niet denderend, maar goed genoeg als je zo nu en dan een fotootje via social media wilt delen.

Tot slot heeft de Galaxy J1 een 1850 mAh-accu aan boord. Deze staat garant voor een beltijd van 10 uur en laat je circa 40 uur achter elkaar muziek luisteren. Bij normaal gebruik moet de smartphone na ongeveer anderhalve dag weer aan de oplader. Fijne bijkomstigheid is dat de accuduur dankzij Samsungs extra energiebesparende stand verder is op te rekken.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy J1

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu